Topactiviteiten in Lissabon District

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Lissabon bevat een stad en historische architectuur en ook een grote groep mensen

Stedentrip Lissabon: de leukste activiteiten

Lissabon is de hoofdstad en tegelijkertijd ook de grootste stad van Portugal. De stad ligt in het westen van het land, vlak bij de Atlantische Oceaan. De stad staat bekend om zijn knusse straatjes, gekleurde huizen en mooie pleinen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Lissabon vind je in het historische centrum rondom de wijk Alfama. Of je nu van actieve of culinaire activiteiten houdt, in het centrum van Lissabon is van alles te doen. Vanuit Nederland vertrekken wekelijks meerdere vluchten naar Lissabon. Met het vliegtuig ben je er al in drie uur!

Wijken en buurten in Lissabon

De belangrijkste activiteiten in Lissabon vinden plaats in het historisch centrum. Toch zijn er diverse andere wijken die ook een bezoekje waard zijn. De hotels in Lissabon liggen verspreid over verschillende wijken, die allemaal een eigen sfeer en karakter hebben. De authentieke volkswijk Alfama is de oudste wijk van de stad en kenmerkt zich door de diverse smalle straatjes en trappetjes. De wijk is voor het allergrootste deel autovrij, waardoor het fijn is om hier een wandeling te maken. Je vindt er diverse bezienswaardigheden zoals de Kathedraal van Lissabon en het kasteel van São Jorge. Net buiten Lissabon vind je het sprookjesachtige Sintra. Dit kleine stadje is een verzameling van prachtige tuinen en eeuwenoude forten en paleizen. Het is een fijne plek om tot rust te komen. Een bezoek aan Sintra is goed te combineren met het bezichtigen van het authentieke vissersdorpje Cascais en het schilderachtige kustplaatje Estoril. Een dagexcursie naar Sintra, Cascais en Estoril in kleine groep is gemakkelijk te regelen.

Restaurants in Lissabon

Visliefhebbers zitten goed in Lissabon. Aangezien de stad dicht bij zee ligt, wordt er dagelijks verse vis gevangen. Naast de diverse visrestaurants zijn er in Lissabon verschillende opties om heerlijk te eten. In het centrum van Lissabon vind je bijvoorbeeld de Time Out Market, een foodhal met meer dan vijftig verschillende eetkraampjes van bestaande restaurants. Daarnaast vind je in Lissabon op elke hoek van de straat pastéis de nata, de klassieke Portugese roomgebakjes. Een bezoek aan Lissabon is niet compleet zonder deze Portugese specialiteit geproefd te hebben.

Leuke dingen om te doen in Lissabon

Lissabon is een bruisende stad waar veel te beleven is. Excursies in Lissabon zijn er volop. Je kunt deelnemen aan diverse wandeltours, dagexcursies en boottochten. Maar wat dacht je van een tour per elektrische fiets langs de hoogtepunten in het centrum van Lissabon? Dit is de ideale manier om veel van de stad te zien op een actieve manier. Wil je jouw ervaring in Lissabon interactief én een beetje spannend maken? Doe dan mee aan een wandeltour door spionnenstad Lissabon. Tijdens deze wandeltocht ontdek je de verbogen geheimen van de stad Lissabon tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een gids neemt je mee langs de verborgen steegjes waar vroeger geheime ontmoetingen plaatsvonden. Of kies voor een zeilcruise tijdens zonsondergang met een kleine groep, een ontspannende activiteit om je stedentrip in Lissabon af te sluiten.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Oceanarium van Lissabon

In het Oceanário de Lisboa leven meer dan 8000 vissen, zoogdieren, ongewervelden en vogels en daarmee is dit het grootste binnenaquarium van Europa en een van de populairste bezienswaardigheden voor gezinnen in Lissabon. Tijdens een bezoek aan het aquarium kom je meer te weten over de conservatiemethoden die in aquaria over de hele wereld worden toegepast.
Meer informatie
Maak een maritieme reis door een van de grootste en meest gevarieerde aquaria ter wereld, gelegen aan de schilderachtige oceaankust van Lissabon.

2. Praça do Comércio

Het Praça do Comércio is zowel bij de lokale bevolking als bij toeristen populair en is de ideale plek om vrienden te ontmoeten of met een kop koffie je dag te beginnen. Het plein was eeuwenlang de locatie van het koninklijk paleis, totdat dat gebouw bij de grote aardbeving van 1755 zwaar beschadigd raakte. Het paleis werd toen omgevormd tot een enorm stenen monument dat de toegangspoort naar de stad symboliseert. Wanneer je de centraal gelegen wijk Baixa bezoekt, is het plein een geschikte plek om even tot rust te komen met een drankje.
Meer informatie
Ga mensen kijken onder het genot van een kop koffie en een lunch in het café dat ooit de ontmoetingsplek van intellectueel Lissabon was.

3. Kasteel van Sao Jorge

Het Castelo de São Jorge is een middeleeuwse vesting die hoog op een heuvel het stadsaanzicht van Lissabon domineert. Volg een rondleiding door het Castelo de São Jorge en kom meer te weten over de fascinerende geschiedenis. Verken de doolhofachtige vesting en de uitgestrekte tuinen.
Meer informatie
Neem een kijkje in de fascinerende middeleeuwse historie van Lissabon in de vesting die op de stad en de Taag uitkijkt.

4. Jardim Zoológico de Lisboa

Breng een actieve dag door in de dierentuin van Lissabon, waar je onder andere dolfijnenshows kunt bijwonen, vrij vliegende vogels kunt bewonderen en pelikanen kunt voeren. In de Jardim Zoológico de Lisboa leven meer dan 2000 dieren van circa 360 verschillende diersoorten. De dierentuin heeft als oogmerk wilde dieren te beschermen en mensen meer over hen te leren en is dan ook zowel leerzaam als onderhoudend. Dankzij de ligging in het hart van de stad is het voor gezinnen een geschikte bestemming voor een dag vol dieren.
Meer informatie
Kus een zeehond, speel met een dolfijn en ga op de foto met een slang in deze centraal gelegen dierentuin voor het hele gezin.

5. Kathedraal van Lissabon (Se)

Als je geïnteresseerd bent in architectuur, mag je de Sé de Lisboa, het oudste religieuze gebouw in Lissabon, niet missen. Ten gevolge van diverse aanpassingen in de loop der eeuwen bestaat de kathedraal tegenwoordig uit verschillende bouwstijlen.
Meer informatie
De oudste kerk van Lissabon is een mengelmoes van middeleeuwse bouwstijlen, uiteenlopend van gotisch en romaans tot neoklassiek.

6. Jeronimos klooster

Het Mosteiro dos Jerónimos is een van de mooiste bouwwerken van Lissabon, met talloze torentjes en een gevel die van gecompliceerde patronen is voorzien. Het klooster is gebouwd in een typisch Portugese laatgotische stijl, maar er zijn ook toevoegingen in renaissancestijl. De hiëronymieten hielden hier dagelijks vieringen en hebben regelmatig gebeden voor de veilige terugkeer van de Portugese zeevaarders en ontdekkingsreizigers.
Meer informatie
Bezoek dit rijkversierde klooster waar ooit monniken woonden en waar het befaamde gebak van Lissabon vandaan komt.

Populaire plekken om te bezoeken in Lissabon District

Buurten van Lissabon District

Steden in de buurt van Lissabon District