Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Týnkerk

Als je op het Oudestadsplein in Praag bent, bezoek dan zeker een van de mooiste religieuze gebouwen in Europa.

De rooms-katholieke Týnkerk (Týnský Chrám) lijkt wel op een kasteel uit een sprookje. De kerk is een prachtig stijlvoorbeeld van een rijke architectuur met gotische torens, renaissanceversieringen en een barokke interieur. Deze beroemde kerk is een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in Praag. Als je houdt van architectuur, geschiedenis of religieuze iconen, is een bezoek aan de Týnkerk een absolute must.

De Týnkerk wordt al sinds de 14e eeuw gebruikt als kerk. De volledige naam van de monument luidt Kerk van Onze Lieve Vrouw voor Týn.

Het mooiste uitzicht op de kerk krijg je vanaf het Oudestadsplein, omdat hier de middeleeuwse stadsindeling nog het best bewaard is gebleven. Wandel rond de kerk om een idee te krijgen van haar omvang. De omwalde marktplaats achter de Týnkerk is de Ungelt. De twee torens aan de voorkant van de kerk zijn 80 meter hoog. Op elk van de toren staan vier dunne spitsen.

De binnenkant van de kerk is trouwens even indrukwekkend als de buitenkant. Ga niet naar binnen langs de hoofdingang, maar betreed de kerk via de kleine, verstopte deur aan de overkant van het plein voor een unieke ervaring.

Je kunt een van de missen volgen die hier wekelijks worden gehouden. De sobere, rustige sfeer van de Týnkerk met haar talrijke nissen is voor vele bezoekers een welgekomen afwisseling van de drukte op het Oudestadsplein.

Bezoek de kerk tussen de diensten door om het fraai interieur met bijvoorbeeld het oudste pijporgel in Praag te bezichtigen. De schilderijen van Karel Škréta die het altaarstuk versieren, dateren uit de 17e eeuw.

De Týnkerk bevindt zich op het Oudestadsplein en is vlot bereikbaar met de tram en de metro. De toegang is gratis. De kerk is dagelijks open, maar de uren veranderen vaak, dus controleer de openingstijden vóór je bezoek. Fotograferen in de kerk is niet toegestaan.


Týnkerk Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Týnkerk

Beste hotelaanbiedingen in Týnkerk

Alle 2.646 accommodaties in de buurt van Týnkerk weergeven
Hotel Černý Slon € 27
Hotel Černý Slon

Hotel Černý Slon

Týnská 1, Praha 1, Praag
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Praag 1, vlak bij Huis bij de Stenen Klok, Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein. Ook Týnkerk en Staatstheater liggen op 5 minuten wandelen. Metrostation Staroměstská ligt op 5 minuten wandelen en naar Staroměstská Stop is het 6 minuten wandelen.

  Grandium Hotel Prague € 44
  Grandium Hotel Prague

  Grandium Hotel Prague

  Politickych veznu 913/12, Praag
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Muchamuseum, Wenceslausplein en Jindrisska-toren. Ook Museum van het Communisme en Oude Stadsplein liggen op 15 minuten wandelen. Muzeum Station ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Tramhalte Jindřišská is het 5 minuten wandelen.

   The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World € 187
   The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

   The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

   Hybernska 12, Praag
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, op 5 minuten wandelen van Hybernia-theater, Kruittoren en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op 10 minuten wandelen. Overstaphalte Masarykovo Nádraží en Prague-Masarykovo Station liggen op 2 minuten wandelen.

    Hotel U Prince € 47
    Hotel U Prince

    Hotel U Prince

    Staromestske namesti 460/29, Praag
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Praag 1, vlak bij Koninklijke Route, Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein. Ook Týnkerk en Staatstheater liggen op 5 minuten wandelen. Metrostation Staroměstská ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Staroměstská Stop is het 6 minuten wandelen.

     Hotel Garden Court € 63
     Hotel Garden Court

     Hotel Garden Court

     Spálená 90/17, Praag
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen van Nieuw Stadhuis, Dansend Huis en Wenceslausplein. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op een kwartiertje wandelen. Tramhalte Lazarská (ul.Spálená) en Tramhalte Lazarská liggen op 2 minuten wandelen.

      Hilton Prague € 77
      Hilton Prague

      Hilton Prague

      Pobrezni 1, Praag
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Praag 8, op 15 minuten wandelen van Muziektheater Karlin en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op 2 km afstand. Florenc Stop en Florenc Station liggen op 5 minuten wandelen.

       Salvator Superior Apartments
       Salvator Superior Apartments

       Salvator Superior Apartments

       Revolucní 1201/18, Praag
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit aparthotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Koninklijke Route, Winkelcentrum Palladium en Hal van het gemeentehuis. Ook Oude Stadsplein en Astronomisch Uurwerk van Praag liggen op 10 minuten wandelen. Dlouhá třída Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Náměstí Republiky Stop is het 5 minuten wandelen.

        Four Seasons Hotel Prague € 396
        Four Seasons Hotel Prague

        Four Seasons Hotel Prague

        Veleslavinova 2a, Praag
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Karelsuniversiteit en Oude stadsbrugtoren. Ook Karelsbrug en Oude Stadsplein liggen op 10 minuten wandelen. Staroměstská Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Metrostation Staroměstská is het 3 minuten wandelen.