Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Sint-Vituskathedraal (Katedrála svatého Víta)

Deze druk bezochte kathedraal is onderdeel van de beroemde Praagse burcht, herbergt de Tsjechische kroonjuwelen en is de zetel van de aartsbisschop van Praag.

Binnen het gebied van de Praagse burcht staat een van Europa's belangrijkste religieuze plaatsen, de Sint-Vituskathedraal (Katedrála svatého Víta). Deze gigantische kathedraal heeft torens tot 96,5 meter hoog die overal in Praag te zien zijn. Vandaag hoort de Sint-Vituskathedraal onmiskenbaar bij een trip naar Praag. Je kunt er oude graven, religieuze iconen en de Tsjechische kroonjuwelen bewonderen. De kathedraal is sinds 1344 de zetel van het aartsbisschopdom van Praag.

De oorspronkelijke kerk op deze plaats werd gebouwd in 925 en was een van de eerste gebouwen in het burchtgebied. Zoals je gids op de rondleiding je zal vertellen, nam de bouw van de kathedraal in totaal wel een millennium in beslag. De neogotische kerk die je vandaag ziet, werd pas voltooid in 1929 omdat eeuwen vol oorlogen en een brand de bouw vertraagden.

Bewonder de buitengewone mozaïek die het Laatste Oordeel uitbeeldt boven de zuidelijke ingang van de kathedraal. Deze kleurrijke mozaïek werd gemaakt met meer dan een miljoen stukjes steen en glas. Wandel door de stenen bogen onder de mozaïek om de kathedraal te betreden en ontdek de rustplaats van enkele belangrijke personen van Praag. In de koninklijke crypte liggen de sarcofagen van vele Tsjechische vorsten, waaronder Karel IV. Bezichtig ook de Sint-Wenceslauskapel, gewijd aan de patroonheilige van Tsjechië, die werd gebouwd rond het graf van deze heilige. 


In de kapel ligt ook de toegang tot de schatkamer waar de Tsjechische kroonjuwelen worden bewaard. Om de kamer te openen zijn er zeven sleutels nodig, waarvan er een in het bezit is van de Tsjechische president.

Beklim de 287 trappen naar de top van de hoofdtoren van de kathedraal voor een van de beste uitzichten over de stad.

De Sint-Vituskathedraal bevindt zich in de Praagse burcht in de burchtwijk aan de westelijke zijde van de rivier de Vltava. De kathedraal is vlot bereikbaar vanaf het stadscentrum met de tram of de metro.


Sint-Vituskathedraal Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Sint-Vituskathedraal

Alle 2.633 accommodaties in de buurt van Sint-Vituskathedraal weergeven
Grandium Hotel Prague € 44
Grandium Hotel Prague

Grandium Hotel Prague

Politickych veznu 913/12, Praag
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Muchamuseum, Wenceslausplein en Jindrisska-toren. Ook Museum van het Communisme en Oude Stadsplein liggen op 15 minuten wandelen. Muzeum Station ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Tramhalte Jindřišská is het 5 minuten wandelen.

  Waldstein Hotel € 44
  Waldstein Hotel

  Waldstein Hotel

  Valdštejnské námestí 19/6, Praag
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit romantische hotel ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen van Koninklijke Route, Karelsbrug en Kasteel van Praag. Ook Sint-Vituskathedraal en Lennonmuur liggen op een kwartiertje wandelen. Overstaphalte Malostranské Náměstí ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Overstaphalte Malostranská is het 6 minuten wandelen.

   Green Lobster Rooms & Apartments € 39
   Green Lobster Rooms & Apartments

   Green Lobster Rooms & Apartments

   Nerudova 42, Prague 1, Praag
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit romantische hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Koninklijke Route en Kasteel van Praag. Ook Karelsbrug en Lennonmuur liggen op een kwartiertje wandelen. Overstaphalte Malostranské Náměstí ligt op 7 minuten wandelen en naar Tramhalte Hellichova is het 8 minuten wandelen.

    Blue Oak € 43
    Blue Oak

    Blue Oak

    Thunovska 16, Praag
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen van Koninklijke Route, Kasteel van Praag en Sint-Vituskathedraal. Ook Karelsbrug en Lennonmuur liggen op 10 minuten wandelen. Overstaphalte Malostranské Náměstí ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Tramhalte Hellichova is het 6 minuten wandelen.

     Golden Well Hotel € 192
     Golden Well Hotel

     Golden Well Hotel

     U Zlate Studne 166/4, Praag
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Praag, op 10 minuten wandelen van Koninklijke Route, Kasteel van Praag en Sint-Vituskathedraal. Ook Karelsbrug en Lennonmuur liggen op een kwartiertje wandelen. Overstaphalte Malostranské Náměstí ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Overstaphalte Malostranská is het 6 minuten wandelen.

      Hotel Salvator € 41
      Hotel Salvator

      Hotel Salvator

      Truhláská 10, Praag
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Winkelcentrum Palladium en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Kruittoren liggen op 10 minuten wandelen. Dlouhá třída Stop en Náměstí Republiky Stop liggen op 5 minuten wandelen.

       Little Quarter Hostel and Hotel
       Little Quarter Hostel and Hotel

       Little Quarter Hostel and Hotel

       Nerudova 21, Praag
         
        2.0 van 5.0 Sterren

        Dit hostel ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen van Koninklijke Route, Kasteel van Praag en Lennonmuur. Ook Karelsbrug en Oude stadsbrugtoren liggen op een kwartiertje wandelen. Overstaphalte Malostranské Náměstí ligt op 6 minuten wandelen en naar Tramhalte Hellichova is het 7 minuten wandelen.

        Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague € 202
        Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague

        Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague

        Letenska 12/33, Praag
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, op 15 minuten wandelen van Karelsbrug, Oude Stadsplein en Kasteel van Praag. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Sint-Vituskathedraal liggen op 2 km afstand. Overstaphalte Malostranská en Malostranská Stop liggen op 5 minuten wandelen.