Covid-19-waarschuwing: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Polen
Reisgids

Warschau toont een standbeeld of beeldhouwwerk en een plein

Bergen, bossen, meren, middeleeuwse kastelen en de geschiedenis over de Tweede Wereldoorlog maken dit Centraal-Europese land tot fascinerende bestemming.

Dankzij de ruige berglandschappen, enorme meren en zandstranden van de Baltische Zee vormt Polen een land met veel natuurschoon. Geniet van de middeleeuwse en moderne steden in deze verborgen schat van Centraal-Europa.

De hoofdstad van het land, Warschau, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna geheel verwoest. Zijn oude centrum is wederopgebouwd naar het voorbeeld van het oorspronkelijke centrum. Slenter door de kronkelende, geplaveide straten richting het Koninklijk Paleis. Stop onderweg bij de 14e-eeuwse Johanneskathedraal. Wandel vervolgens verder vanuit het oude centrum naar het Muzeum Powstania Warszawskiego (Opstandmuseum Warschau) om te leren over de mislukte opstand van de stad tegen de nazi's. Geniet verder richting het oosten op het observatiedek van het Paleis voor cultuur en wetenschap van het uitstekende uitzicht op de stad vanaf een van de hoogste gebouwen in Polen.

Anders dan de hoofdstad bleven de gebouwen in Krakau grotendeels gespaard tijdens de oorlog. De stad is nog steeds een van de mooiste in Polen. Een van de hoogtepunten is Slot Wawel, dat vanaf de 14e tot de 17e eeuw het gotische thuis was van verschillende Poolse vorsten. Begeef je naar de ondergrondse crypten van de nabije Wawelkathedraal om de koninklijke graftombes te zien. Fiets of wandel rond in het Planty, een reeks parken en tuinen rond het oude centrum, waar ooit de middeleeuwse stadsmuur stond.

Op ongeveer een uur rijden ten westen van Krakau liggen de concentratiekampen van Auschwitz. Kies voor een rondleiding met gids voor inzicht in de verschrikkelijke gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden.

Gdańsk is een ander voorbeeld van een aanrader in dit land. Bezoek bijvoorbeeld zijn musea, galerieën en de gotische Mariakerk, een enorm bakstenen gebouw.

Afgezien van de grote steden valt hier op natuurgebied ook van alles te zien. Wandel door het Nationaal park Kampinos nabij Warschau en het Nationaal park Bieszczady, deels gelegen in het hooggebergte Karpaten. Trek door de Tatra, een gebergte, of kano, windsurf of zeil op de meren van het Mazurisch Merenplateau. Geniet van de frisse buitenlucht tijdens een paardenrit of fietstochtje door zijn velden en bossen. En denk nog even terug aan je ontspannende tijd in Polen tijdens je bezoek aan de stranden van de Baltische Zee.

Populaire steden in Polen

Kastelenplein bevat een stad en een plein
Warschau
Staat bekend om Dineren, Historisch en Winkelen
De hoofdstad van Polen werd na de Tweede Wereldoorlog wederopgebouwd en groeit nog steeds. Je vindt er een bloeiende kunstwereld en een mix van oude en nieuwe architectuur.

Redenen voor een bezoekje

 • Pałac Kultury i Nauki
 • Nationaal Museum
 • Universiteit van Warschau
Kasteel Wawel inclusief historische architectuur, een kasteel en een stad
Krakau
Staat bekend om Historisch, Kathedraal en Museum
De voormalige hoofdstad van Polen staat bekend om zijn architectonische pracht, spannende hedendaagse kunst en fascinerende verleden, met kastelen, ruïnes en musea overal in de stad.

Redenen voor een bezoekje

 • Planty-park
 • Royal Road
 • Rynek Główny
Gdansk toont een zonsondergang en straten
Gdansk en omgeving
Staat bekend om Tour, Kathedraal en Museum

Redenen voor een bezoekje

 • Fontein van Neptunus
 • Gdansk Old Town Hall
 • Sint-Mariakerk
Wroclaw toont een rivier of beek en een stad
Wroclaw
Staat bekend om Historisch, Business en Café
Bezoek deze stad aan het water in zuidwestelijk Polen en laat je verrassen door fascinerende eilanden, bruggen, beelden en groene parken.

Redenen voor een bezoekje

 • Marktplein van Wroclaw
 • Wroclaw Universiteit
 • Stadhuis van Wroclaw
Poznan inclusief een stad
Poznan
Staat bekend om Historisch, Museum en Kathedraal
Een van de oudste steden van Polen staat bekend om zijn groene ruimtes en goed bewaard gebleven eeuwenoude gebouwen. Bezoek historische paleizen, kerken en kilometers aan parken en bossen.

Redenen voor een bezoekje

 • Stadhuis van Poznan
 • Stary Rynek
 • Royal Castle

Populaire plekken om te bezoeken in Polen

Polen

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: