Goedkope vluchten naar Krakau

Voordeligste vluchten naar Krakau

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 45 voor enkele vluchten en € 52 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Brussels Airlines
Ryanair
Swiss International Air Lines
Lufthansa
Brussels Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Swiss International Air Lines
Lufthansa
KLM

Over Krakau

In de Zuid-Poolse stad Krakau komen eeuwen aan geschiedenis tot leven. Deze voormalige hoofdstad van Polen heeft een schitterend historisch centrum (Stare Miasto) dat door de wereldoorlogen heen zeer goed bewaard is gebleven. Vooral ’s avonds, als de gebouwen prachtig worden verlicht, maakt de binnenstad een betoverende indruk. Begin bij de indrukwekkende Grote Markt (Rynek Główny), omringd door statige panden. Blikvanger op het plein is de Mariakerk, een schone bakstenen kerk met twee torens van verschillende hoogte. Bezoek ook het Koninklijk Kasteel van Wawel, aan de rand van het historische centrum. In het kasteel zijn maar liefst vijf musea gevestigd. Naast het kasteel vind je de Wawelkathedraal, een eeuwenoude kerk vol bijzondere artefacten. Ontdek meer over de Tweede Wereldoorlog in de Fabriek van Schindler, bekend van de film Schindler’s List. In dit interactieve museum aan de rand van Krakau wordt het verhaal van de bezetting door de Nazi’s verteld.

Vliegen naar Krakau

De Internationale luchthaven Johannes Paulus II Kraków-Balice (KRK) ligt ongeveer 10 kilometer ten westen van het centrum van Krakau. Je kunt in België vanaf de Luchthaven Brussel (BRU) en de Luchthaven Brussel-Zuid Charleroi (CRL) rechtstreeks naar Krakau vliegen. Op beide luchthavens vertrekken meerdere vluchten per week. Als je met een lowcost-maatschappij wilt vliegen, kies je voor Brussel-Zuid Charleroi. Ook net over de grens met Nederland, op de Vliegbasis Eindhoven (EIN), worden wekelijks een aantal rechtstreekse vluchten aangeboden door een goedkope touroperator. Je kunt ook uitwijken naar de Luchthaven Frankfurt (FRA), waar dagelijks een of meerdere directe vluchten naar Krakau vertrekken.

Voorzieningen op de luchthaven van Krakau

Op de Luchthaven van Krakau vind je services als een informatiebalie, toeristisch infopunt en een postkantoor. Je kunt beperkt gebruikmaken van gratis wifi op de luchthaven. Er zijn twee zakelijke lounges op de luchthaven, een voor Schengenlanden en een voor niet-Schengenlanden. Er zit ook een viersterrenhotel op de luchthaven. Je kunt kiezen tussen verscheidene restaurants, zowel voor als na het inchecken. Voor de incheckzone vind je ook een aantal winkels op het gebied van sieraden, magazines, reisaccessoires en souvenirs. Na het inchecken vind je met name winkels met cosmetica, drank en sigaretten. Houd er rekening mee dat je in duty-freewinkels alleen belastingvrij producten kunt kopen als je naar een bestemming buiten de Europese Unie reist.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Krakau

Het is vanaf de luchthaven circa 20 minuten rijden naar het centrum van Krakau, mocht je van plan zijn om een auto te huren. De reistijd is uiteraard wel afhankelijk van de verkeersdrukte. De snelste manier om naar het centrum van Krakau te reizen is met de trein. Je kunt vanaf het nieuwe treinstation aan de achterzijde van de parkeergarage al in minder dan 20 minuten op het Centraal Station van Krakau zijn. Je kunt tickets kopen bij automaten in de passagiersterminal, op het treinstation of in de trein. Daarnaast wordt de luchthaven ook door twee stadsbussen en een nachtbus bediend die alle drie het Centraal Station van Krakau als eindpunt hebben.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Krakau, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Krakau op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Veelgestelde vragen

Populaire vluchten naar Krakau

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 45 voor enkele vluchten en € 52 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Brussels Airlines
Ryanair