Topactiviteiten in Krakau

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Kasteel Wawel inclusief historische architectuur, een kasteel en een stad

Diverse leuke activiteiten in het mooie Krakau

De Poolse stad Krakau kent een rijke geschiedenis en herbergt mede hierdoor een prachtig historisch centrum en interessante musea. Ga bijvoorbeeld naar de heuvel Wawel en bezichtig hier het Kasteel van Wawel en de Wawelkathedraal, drink een drankje op het enorme en gezellige plein Rynek Główny of maak een wandeling door de sfeervolle wijk Kazimierz. Ook mag je het museum Rynek Underground niet missen. Je kunt bovendien interessante excursies vanuit Krakau ondernemen, onder meer naar de imposante Wieliczka-zoutmijn.

Dingen om te doen in Krakau

Wil je op een prettige manier veel bezienswaardigheden in Krakau bezoeken? Dan kun je de Krakow City Pass met openbaar vervoer en gratis toegang kopen. Hiermee kun je onbeperkt gebruikmaken van het openbaar vervoer en bij 40 attracties gratis naar binnen. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende Mariakerk, ga in de wijk Kazimierz naar de Oude Synagoge of leer meer over de Tweede Wereldoorlog in het museum Apteka pod Orłem. Een andere manier om de stad te verkennen is om mee te gaan met de hop-on, hop-off-bustour door Krakau. Met deze comfortabele bus kom je langs veel hoogtepunten, waar je eenvoudig in- en uitstapt. Zo is er onder meer een halte bij het Kasteel van Wawel en de Grafheuvel van Kosciuszko. Krakau biedt echter ook veel mogelijkheden voor een leuke avond uit. Geniet bijvoorbeeld van een glas wodka in een van de vele barretjes rondom het plein Rynek Główny of ga mee met een limousine-feesttour met toegang tot de nachtclub als je een avond goed wilt feesten. Ben je bovendien op zoek naar een comfortabele accommodatie op een goede locatie? Kijk dan eens bij de diverse hotels in Krakau.

Excursies vanuit Krakau

Je kunt ook de omgeving ontdekken tijdens verschillende activiteiten vanuit Krakau. Ga bijvoorbeeld mee met een rondleiding van een halve dag door de Wielickza-zoutmijn, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze bijzondere mijn is een van de oudste in zijn soort en herbergt 300 kilometer aan gangen. Tijdens deze tour zul je onder andere prachtige in het zout uitgehakte beelden bewonderen en je gids kan je veel interessante verhalen vertellen. Een andere excursie die je niet over mag slaan is naar het concentratiekamp en monument Auschwitz-Birkenau, waar de gruwelijkheden van de Holocaust erg dichtbij komen. Je kunt bijvoorbeeld een rondleiding boeken, zodat je van je gids veel uitleg krijgt over de tentoonstellingen en gebouwen van dit enorme complex. Je kunt deze twee activiteiten ook combineren tijdens de combinatietour naar het monument Auschwitz-Birkenau en de Wieliczka-zoutmijn. Heb je zin gekregen in een stedentrip naar deze leuke stad? Kijk dan eens bij de vluchten naar Krakau om de beste deal te vinden.

Topactiviteiten die je kan doen in Krakau


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Wieliczka-zoutmijn

Bezichtig de Wieliczka-zoutmijn en kijk omhoog naar de oogverblindende kroonluchters in de Sint-Kingakapel. Het voelt haast alsof je in een van Europa's grote kathedralen terecht bent gekomen. Het feit dat je je onder de grond bevindt en dat alle reliëfs, beelden en kroonluchters van zout zijn gemaakt, maakt het schouwspel extra indrukwekkend. Verken de rest van het zoutlabyrint en ontdek een ondergronds meer, talloze sculpturen en een museum dat is gewijd aan de 700-jarige geschiedenis van de mijn.
Meer informatie
Dankzij kapellen die geheel uit zout zijn gehouwen, een ondergronds meer en een museum is deze zoutmijn, een internationaal beschermde Werelderfgoedlocatie, zeker het bezoeken waard.

2. Kasteel Wawel

Verken de voormalige staatsiezalen en slaapkamers van het Kasteel Wawel. Bewonder Vlaamse wandkleden en schilderijen van Rubens. Begeef je naar de Schatkamer om de collecties wapenrustingen en koninklijke juwelen te bekijken en verken het verleden van het kasteel aan de hand van een tentoonstelling van archeologische vondsten op en rond het terrein. Bezoek de grot waar volgens de legende ooit een draak woonde of maak een ontspannen wandeling door de koninklijke kasteeltuin.
Meer informatie
Bekijk het kroningszwaard van Poolse koningen, weelderige koninklijke vertrekken, schilderijen uit de renaissance en een ondergronds grottenstelsel in het grootste kasteel van Krakau.

3. Barbacane Krakau

Ga voor het imposante gotische gebouw van de Barbakan van Krakau staan en probeer je de pijlenregen in te beelden die vanuit de 130 ramen rondom het gebouw neerdaalde op vijandige indringers. In de buurt zie je de restanten van de oude stadsmuren. Op de grote binnenplaats heb je kans een openluchtconcert of een middeleeuws steekspel bij te wonen.
Meer informatie
Neem een rondleiding van het gebouw dat ooit de veiligheid garandeerde van Krakau. Tegenwoordig is het de best bewaard gebleven versterkte buitenpost van Europa.

4. Mariakerk

De Mariakerk is beroemd om het altaar waarop gebeurtenissen uit het leven van de Heilige Maagd Maria zijn afgebeeld. Laat je door het trompetgeschal dat elk uur klinkt vanaf de top van de Mariakerk het hoofdplein van Krakau over lokken en betreed de kerk. Vele legenden doen de ronde over dit gebouw. Bewonder de uitgesneden details van het houten altaar voordat je de toren beklimt en geniet van een van de mooiste uitzichten van de stad.
Meer informatie
Ontdek de vele legendes over deze gotische kerk en bekijk het prachtige 15e-eeuwse altaar in deze kleurrijke kerk.

5. Smocza Jama

De Drakengrot is een grot onder het Kasteel Wawel, dat op de heuvel boven Krakau staat. Terwijl je je een weg baant door de zwak verlichte gangen, word je aan alle kanten omgeven door de onheilspellende vormen van grillige kalksteenformaties. Je ziet al snel in waarom deze grot sinds de ontdekking in de zestiende eeuw de inspiratiebron is geweest voor vele legendes.
Meer informatie
Onder het Kasteel Wawel ligt een ondergrondse grot dat ooit heeft gediend als opslagplaats, als bordeel en, volgens een legende, als de thuis van een gevreesde draak.

Populaire plekken om te bezoeken in Krakau

Buurten van Krakau

Steden in de buurt van Krakau