Topactiviteiten in Krakau

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Kasteel Wawel inclusief historische architectuur, een kasteel en een stad

Diverse leuke activiteiten in het mooie Krakau

De Poolse stad Krakau kent een rijke geschiedenis en herbergt mede hierdoor een prachtig historisch centrum en interessante musea. Ga bijvoorbeeld naar de heuvel Wawel en bezichtig hier het Kasteel van Wawel en de Wawelkathedraal, drink een drankje op het enorme en gezellige plein Rynek Główny of maak een wandeling door de sfeervolle wijk Kazimierz. Ook mag je het museum Rynek Underground niet missen. Je kunt bovendien interessante excursies vanuit Krakau ondernemen, onder meer naar de imposante Wieliczka-zoutmijn.

Dingen om te doen in Krakau

Wil je op een prettige manier veel bezienswaardigheden in Krakau bezoeken? Dan kun je de Krakow City Pass met openbaar vervoer en gratis toegang kopen. Hiermee kun je onbeperkt gebruikmaken van het openbaar vervoer en bij 40 attracties gratis naar binnen. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende Mariakerk, ga in de wijk Kazimierz naar de Oude Synagoge of leer meer over de Tweede Wereldoorlog in het museum Apteka pod Orłem. Een andere manier om de stad te verkennen is om mee te gaan met de hop-on, hop-off-bustour door Krakau. Met deze comfortabele bus kom je langs veel hoogtepunten, waar je eenvoudig in- en uitstapt. Zo is er onder meer een halte bij het Kasteel van Wawel en de Grafheuvel van Kosciuszko. Krakau biedt echter ook veel mogelijkheden voor een leuke avond uit. Geniet bijvoorbeeld van een glas wodka in een van de vele barretjes rondom het plein Rynek Główny of ga mee met een limousine-feesttour met toegang tot de nachtclub als je een avond goed wilt feesten. Ben je bovendien op zoek naar een comfortabele accommodatie op een goede locatie? Kijk dan eens bij de diverse hotels in Krakau.

Excursies vanuit Krakau

Je kunt ook de omgeving ontdekken tijdens verschillende activiteiten vanuit Krakau. Ga bijvoorbeeld mee met een rondleiding van een halve dag door de Wielickza-zoutmijn, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze bijzondere mijn is een van de oudste in zijn soort en herbergt 300 kilometer aan gangen. Tijdens deze tour zul je onder andere prachtige in het zout uitgehakte beelden bewonderen en je gids kan je veel interessante verhalen vertellen. Een andere excursie die je niet over mag slaan is naar het concentratiekamp en monument Auschwitz-Birkenau, waar de gruwelijkheden van de Holocaust erg dichtbij komen. Je kunt bijvoorbeeld een rondleiding boeken, zodat je van je gids veel uitleg krijgt over de tentoonstellingen en gebouwen van dit enorme complex. Je kunt deze twee activiteiten ook combineren tijdens de combinatietour naar het monument Auschwitz-Birkenau en de Wieliczka-zoutmijn. Heb je zin gekregen in een stedentrip naar deze leuke stad? Kijk dan eens bij de vluchten naar Krakau om de beste deal te vinden.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.Populaire plekken om te bezoeken in Krakau

Buurten van Krakau

Steden in de buurt van Krakau