Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Ontdek Warschau

Ontdek Warschau met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.

Warschau, de hoofdstad van Polen, is herbouwd na de Tweede Wereldoorlog en is sindsdien alleen maar blijven groeien. Het is de grootste stad van het land met een levendige kunstscene en veel oude en moderne architectuur. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in de Oude Stad, zoals het Koninklijk Paleis en de Zuil van Koning Zygmunt, maar ook buiten het centrum kun je je ogen uitkijken. Met een huurauto rijd je bijvoorbeeld gemakkelijk naar het zuiden van de stad voor een wandeling door het prachtige Kabaty bos.

Vind jouw auto in Warschau

Als je op vakantie gaat, wil je je natuurlijk nergens druk om hoeven te maken. Daarom kun je via Expedia voor je vertrekt alvast een auto boeken die je bij aankomst op de Luchthaven Warschau Frédéric Chopin (WAW) direct ophaalt bij een van de internationale of lokale verhuurders. Je bent dan al meteen midden in de stad; in slechts een kwartier rijd je naar het Śródmieście-district in de Oude Stad waar de meeste attracties, zoals het Museum voor Moderne Kunst, zich bevinden. Je kunt ook doorrijden naar in het nieuwe centrum om je te vergapen aan het kolossale stalinistische Paleis van Cultuur en Wetenschap.

Je vindt de juiste auto voor jouw reis naar Warschau met de filtermogelijkheden van Expedia. Kies eenvoudig voor het juiste formaat en model dat aansluit bij jouw budget en reisplan. Dat kan variëren van een voordelig mini of economy model, om meer geld over te houden om bijvoorbeeld te gaan winkelen in het gigantische moderne shopparadijs Zlote Tarasy, tot een sportieve SUV of zelfs een personenbus voor grotere groepen. Om zeker te weten dat je niet verdwaalt, kun je bij het boeken ook aangeven dat je een navigatiesysteem wilt reserveren.

Rijden in Warschau

Alhoewel autorijden in Polen over het algemeen niet veel verschilt van België, gelden er wel enkele andere verkeersregels. Zo is het belangrijk om te weten dat de vele trams die in Warschau rondrijden altijd voorrang hebben. Bovendien hebben waarschuwingsborden een gele in plaats van een witte achtergrond. Op snelwegen mag je trouwens flink doorrijden, daar geldt namelijk een maximumsnelheid van 140 km/u. Mocht je nog andere steden in Polen willen bezoeken met je handige huurauto, wees je er dan wel van bewust dat op sommige A-snelwegen in Polen tol wordt geheven.