Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Brugtoren van de Oude Stad

Deze gracieuze toren aan de oostelijke zijde van de Karelsbrug markeert de ingang van de Oude Stad van Praag en biedt uitzicht op de pittoreske daken van de stad.

De Brugtoren van de Oude Stad, ook wel de Staroměstská Mostecká Věž, is een opvallend gotisch monument dat de ingang naar de Oude Stad van Praag markeert. De brug vormt ook de oostelijke toegangspoort naar de historische Karelsbrug die over de rivier de Vltava spant. Bezoek de Brugtoren van de Oude Stad voor de architectuur, de kunst en het uitgestrekte uitzicht vanaf de galerij.

De toren werd aan het eind van de 14e eeuw ontworpen door de beroemde Duits-Tsjechische architect Petr Parléř in opdracht van koning Karel IV. Werp je blik omhoog bij het bouwwerk en zie de beelden van Sint Vitus, Karel IV en Wenceslaus lV. Zoek de wapenschilden die de landen van het Heilige Roomse Rijk symboliseren. Wandel onder de boog van de toren door zoals de Tsjechische koningen dat ooit deden tijdens kroningsoptochten.

Beklim de 138 treden richting het uitkijkplatform. Tijdens de klim zie je schilderijen van wapenschilden en gotische standbeelden. Je kunt de mensen over de Karelsbrug van de Oude Stad naar Malá Strana zien lopen als je naar beneden kijkt.

Staar over de karakteristieke koepels, torenspitsen en de daken met rode dakpannen. Er zijn aan alle kanten belangrijke bezienswaardigheden te zien. Kijk naar het westen richting de wijk Malá Strana voor de Praagse Burcht en de Sint-Vituskathedraal. Kijk naar het oosten richting de Oude Stad voor een uitzicht op het levendige plein Staroměstské Náměstí.

Nadat je van het uizicht hebt genoten, kun je een wandeling maken over de Karelsbrug. Bestudeer de 30 barokke beelden op de brug, met name het opvallende standbeeld van de Boheemse heilige Johannes van Nepomuk. Trek wat tijd uit om bij de kraampjes met handwerkartikelen te kijken waar werk van plaatselijke kunstenaars te zien is en waar straatartiesten hun kunsten vertonen. Vlak bij de toren liggen het Karelsbrugmuseum, ook wel Muzeum Karlova Mostu, gericht op de geschiedenis van de brug en de Sint-Franciscus van Assisikerk.

Je kunt de Brugtoren van de Oude Stad gemakkelijk te voet, met de metro en de tram bereiken. De toren staat zich aan de rand van de Oude Stad van Praag. Staroměstská is het dichtstbijzijnde metrostation en is 5 minuten lopen.

De Brugtoren van de Oude Stad is elke dag te bezoeken. Voor het uitkijkplateau geldt een toegangsprijs.


Oude stadsbrugtoren Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Oude stadsbrugtoren

Beste hotelaanbiedingen in Oude stadsbrugtoren

Alle 2.646 accommodaties in de buurt van Oude stadsbrugtoren weergeven
Hotel Černý Slon € 27
Hotel Černý Slon

Hotel Černý Slon

Týnská 1, Praha 1, Praag
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Praag 1, vlak bij Huis bij de Stenen Klok, Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein. Ook Týnkerk en Staatstheater liggen op 5 minuten wandelen. Metrostation Staroměstská ligt op 5 minuten wandelen en naar Staroměstská Stop is het 6 minuten wandelen.

  Grandium Hotel Prague € 44
  Grandium Hotel Prague

  Grandium Hotel Prague

  Politickych veznu 913/12, Praag
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Muchamuseum, Wenceslausplein en Jindrisska-toren. Ook Museum van het Communisme en Oude Stadsplein liggen op 15 minuten wandelen. Muzeum Station ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Tramhalte Jindřišská is het 5 minuten wandelen.

   The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World € 187
   The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

   The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

   Hybernska 12, Praag
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, op 5 minuten wandelen van Hybernia-theater, Kruittoren en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op 10 minuten wandelen. Overstaphalte Masarykovo Nádraží en Prague-Masarykovo Station liggen op 2 minuten wandelen.

    Hotel Garden Court € 63
    Hotel Garden Court

    Hotel Garden Court

    Spálená 90/17, Praag
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen van Nieuw Stadhuis, Dansend Huis en Wenceslausplein. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op een kwartiertje wandelen. Tramhalte Lazarská (ul.Spálená) en Tramhalte Lazarská liggen op 2 minuten wandelen.

     Four Seasons Hotel Prague € 396
     Four Seasons Hotel Prague

     Four Seasons Hotel Prague

     Veleslavinova 2a, Praag
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Karelsuniversiteit en Oude stadsbrugtoren. Ook Karelsbrug en Oude Stadsplein liggen op 10 minuten wandelen. Staroměstská Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Metrostation Staroměstská is het 3 minuten wandelen.

      Hotel U Prince € 47
      Hotel U Prince

      Hotel U Prince

      Staromestske namesti 460/29, Praag
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Praag 1, vlak bij Koninklijke Route, Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein. Ook Týnkerk en Staatstheater liggen op 5 minuten wandelen. Metrostation Staroměstská ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Staroměstská Stop is het 6 minuten wandelen.

       MOODs Charles Bridge € 50
       MOODs Charles Bridge

       MOODs Charles Bridge

       Naprstkova 6, Praag
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Praag 1, vlak bij Koninklijke Route en Oude stadsbrugtoren. Ook Karelsbrug en Astronomisch Uurwerk van Praag liggen op 10 minuten wandelen. Tramhalte Karlovy Lázně ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Národní Divadlo Stop is het 6 minuten wandelen.

        Hotel Aurus
        Hotel Aurus

        Hotel Aurus

        Karlova 3, Praag
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Deze romantische bed & breakfast ligt in Praag 1, vlak bij Koninklijke Route en Oude stadsbrugtoren. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Karelsbrug liggen op 5 minuten wandelen. Metrostation Staroměstská en Tramhalte Karlovy Lázně liggen op 5 minuten wandelen.