Orlando

Reisgids
Orlando
Herbeleef je kindertijd in het Walt Disney World®Resort, zwem met dolfijnen in SeaWorld en verken het heelal in het Kennedy Space Center!

Orlando is een drukke, compacte stad waar heel wat avontuur te beleven valt. Dankzij haar tropische klimaat is Orlando het hele jaar door de perfecte gezinsbestemming. De stad is bekend om haar pretparken van wereldklasse, haar prachtige golfbanen en haar unieke centra voor ruimtevaart en wetenschap.

Orlando wordt beschouwd als de pretparkenhoofdstad van de wereld. Het Walt Disney World® Resort is een van de populairste vakantiebestemmingen in de Verenigde Staten. Het resort spreidt zich uit over 10.000 hectare en bevat vier pretparken, twee waterpretparken en meer dan twintig hotels. In een van deze pretparken, het Magic Kingdom®, vind je een levensgrote versie van het kasteel van Assepoester. Een ander interessant pretpark is Epcot®, waar je kennismaakt met de technologie van morgen in tentoonstellingen en activiteiten die gewijd zijn aan de nieuwste uitvindingen van over de hele wereld.

Op 20 minuten rijden naar het oosten vind je SeaWorld® Orlando en Aquatica. Trek zeker een hele dag uit om de verschillende zeedieren te bezichtigen en je te amuseren op de spannende waterattracties. Mis ook het nabijgelegen Gatorland niet waar je alles leert over de inheemse krokodillen en alligators van Florida.

Orlando is een centrum voor techniek en technologie, onder andere door de nabijheid van het Kennedy Space Center. Bezoek de lanceerplatforms die gebruikt werden bij de eerste Amerikaanse maanlandingsmissies. In de Space Shuttle Launch Experience kun je aan boord van een spaceshuttle klimmen voor een gesimuleerde rit naar de ruimte.

Het Orlando Science Center bevindt zich vlak bij het centrum van Orlando en biedt plezier voor het hele gezin. De verschillende exposities in dit centrum behandelen thema's als dinosaurussen, het planten- en dierenleven in Florida en licht en elektriciteit.  

Als je Orlando bezoekt tijdens de lange, vochtige zomer, is een bezoek aan de Harry P. Leu Gardens, een 20 hectare groot park met uitgestrekte grasvelden en oude eiken, ook de moeite waard. Vanaf hier kun je een van Orlando's grootste natuurlijke attracties bewonderen: de zware onweders in de namiddag. Houd je klaar voor een spectaculaire bliksemshow en heel veel regen!

Waar overnachten in Orlando

Default Image

Centrum van Orlando

De keuze aan eetgelegenheden, de livemuziek en het meeruitzicht zijn slechts enkele populaire zaken in Centrum van Orlando. Een bezoek aan Church Street Station of Dr. Phillips Center for the Performing Arts maakt je reis compleet. Neem de metro bij Church Street Station of Lynx Central Station om je doorheen de stad te verplaatsen.

Centrum van Orlando
Universal Studios Florida® toont nachtleven, een stad en bewegwijzering

Florida Center

Als je een stop maakt in Florida Center, mag je Universal Orlando Resort™ en Universal Studios Florida™ zeker niet overslaan.

Florida Center
Magic Kingdom® Theme Park toont interieur en attracties en ook een stel

Bay Lake

4,5/5(2 beoordelingen over de buurt)

Bay Lake staat bekend om zijn spannende pretparken. Maak tijdens je bezoek zeker wat tijd vrij voor Epcot® en Walt Disney World® Resort.

Bay Lake
Default Image

Windsor Hills

Windsor Hills zelf heeft niet erg veel topbezienswaardigheden, maar Mystic Dunes Golf Club en Island H2O Live! in de buurt zijn enkele niet te missen plekken.

Windsor Hills