Topactiviteiten in Orlando

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Orlando

Topactiviteiten in Orlando, zoals themaparken en dinershows

De Amerikaanse stad Orlando ligt in het zonnige Florida. De pretparkhoofdstad van de wereld, zoals de stad weleens genoemd wordt, staat vooral bekend om het ruime aanbod aan attractie- en themaparken. Het is dan ook een ideale bestemming voor een spetterende vakantie met het hele gezin of een groep vrienden. Maar ook voor zakenreizigers is Orlando een prima keuze. Het ultramoderne conferentiecentrum en de evenementenhal van Orlando, Orange County Convention Center, biedt alle mogelijke faciliteiten voor een geslaagde zakenreis of een onvergetelijk evenement.

Wijken en buurten van Orlando

Het bruisende centrum van de stad Orlando bevindt zich aan de International Drive. Aan deze kilometerslange en centraal gelegen boulevard vind je heel wat winkelcentra, restaurants en attractieparken. Je kunt er een bezoekje brengen aan het resort Discovery Cove, en een dolfijnenshow bewonderen in SeaWorld Orlando. Of wil je liever een balletje slaan op een van de vele midgetgolfterreinen, of een snelle hap eten in een typisch Amerikaans fastfoodrestaurant? Ook dat kan in het bruisende hart van de stad Orlando. Vele hotels in Orlando bevinden zich ook langs of in de buurt van deze centraal gelegen boulevard.

Dingen om te doen in Orlando

Wie Orlando zegt, denkt in de eerste plaats aan thema- en attractieparken. Walt Disney World Resort en Universal Studios Orlando zijn slechts enkelen van 's werelds grootste pretparken die in Orlando te bezoeken zijn. Samen met je vlucht naar Orlando kun je bij ons ook kaartjes voor attractiepark Walt Disney World Resort en andere grote pretparken in Orlando boeken. Zo vermijd je ter plaatse lange wachtrijen aan de kassa. Wil je even weg van al de drukte van de themaparken en de andere bezienswaardigheden van Orlando ontdekken? Dan kun je een van de vele boeiende excursies in Orlando boeken. Zo ontdek je de geschiedenis van de ruimtevaart in het Kennedy Space Center, of de mooie westkust van Florida. Zo kun je bijvoorbeeld gezellig een dagje diepzeevissen in het mooie Clearwater Beach.

Gastronomie in Orlando

Naast de themaparken behoort ook het eten en drinken tot de belangrijkste activiteiten in Orlando. Langs International Drive vind je een zeer gevarieerd aanbod aan eetgelegenheden. Gerenommeerde restaurants met een divers aanbod wereldkeukens zijn er net zo goed vertegenwoordigd als de typisch Amerikaanse fastfoodketens. En ook in de verschillende themaparken vind je doorgaans zowel à-la-carterestaurants om lekker lang te tafelen als bistro's voor een snelle hap. Je kunt jezelf ook op iets bijzonders trakteren tijdens het avondeten en bijvoorbeeld genieten van de Sleuths Mystery dinershow, of een van de vele andere dinershows uit ons ruime aanbod aan activiteiten in Orlando.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Populaire activiteiten