Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Kruittoren (Prašná Brána)

Wandel onder deze indrukwekkende constructie door en krijg een beter inzicht in het leven in de tijd dat Praag nog een omwalde stad was.

De Kruittoren is een van de dertien oorspronkelijke stadspoorten van Praag en staat aan de rand van de Oude Stad. De officiële Tsjechische naam van de Kruittoren luidt Prašná Brána, wat 'kruitpoort' betekent. Oorspronkelijk werd de Kruittoren tegen het koninklijk paleis gebouwd, voordat de koning zijn intrek nam in de Praagse burcht. Naarmate de stad zich uitbreidde, kwam de Kruittoren binnen de stadsgrenzen te liggen en werd zijn functie als stadspoort overbodig. Vandaag geeft de Kruittoren de grens van de Oude Stad aan en is het een populaire bestemming voor geschiedenisliefhebbers en toeristen.

De Kruittoren is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het historische centrum van Praag. Beklim de 186 trappen van de toren naar het 44 meter hoge observatieplatform en geniet van het prachtige uitzicht over de Oude Stad. De trappen zijn heel steil en dus moeilijk toegankelijk voor bezoekers die slecht te been zijn.

Binnen in de toren kun je een permanente tentoonstelling over de stadstorens van Praag bezichtigen. Deze fototentoonstelling vertelt je alles over de geschiedenis van de dertien oorspronkelijke stadspoorten. De Kruittoren zelf is gebouwd in de 15e eeuw en was een belangrijke doorgang voor reizigers die naar de Praagse burcht moesten. De toren was ook het vertrekpunt van de kroningsroute van de Boheemse koningen.

In de tentoonstelling kom je te weten waarom de toren werd gebruikt als opslagplaats voor kruit en wapens en hoe dit leidde tot zijn naamsverandering in de 17e eeuw.

De imposante gotische architectuur van de Kruittoren, de enige nog bestaande stadspoort, is typisch voor de Oude Stad en een bezoek meer dan waard. Aan de overkant van de rivier de Moldau, bij de Praagse burcht, staat overigens nog een tweede toren met dezelfde naam. Die toren heeft een andere geschiedenis en maakt geen deel uit van de oude stadsomwalling.
    
De Kruittoren bevindt zich aan de rand van de Oude Stad en is makkelijk te bereiken met de tram of de metro. De toren is dagelijks open en de toegang is betalend.


Kruittoren Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Kruittoren

Alle 2.647 accommodaties in de buurt van Kruittoren weergeven
Grandium Hotel Prague € 44
Grandium Hotel Prague

Grandium Hotel Prague

Politickych veznu 913/12, Praag
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Muchamuseum, Wenceslausplein en Jindrisska-toren. Ook Museum van het Communisme en Oude Stadsplein liggen op 15 minuten wandelen. Muzeum Station ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Tramhalte Jindřišská is het 5 minuten wandelen.

  Hotel Salvator € 41
  Hotel Salvator

  Hotel Salvator

  Truhláská 10, Praag
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Winkelcentrum Palladium en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Kruittoren liggen op 10 minuten wandelen. Dlouhá třída Stop en Náměstí Republiky Stop liggen op 5 minuten wandelen.

   The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World € 187
   The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

   The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

   Hybernska 12, Praag
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, op 5 minuten wandelen van Hybernia-theater, Kruittoren en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op 10 minuten wandelen. Overstaphalte Masarykovo Nádraží en Prague-Masarykovo Station liggen op 2 minuten wandelen.

    Grandior Hotel Prague € 47
    Grandior Hotel Prague

    Grandior Hotel Prague

    Na Porici 42, Praag
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen Winkelcentrum Palladium, Hal van het gemeentehuis en Kruittoren. Ook Muchamuseum en Oude Stadsplein liggen op 2 km afstand. Bílá labuť Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Florenc Station is het 5 minuten wandelen.

     Hilton Prague € 78
     Hilton Prague

     Hilton Prague

     Pobrezni 1, Praag
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Praag 8, op 15 minuten wandelen van Muziektheater Karlin en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op 2 km afstand. Florenc Stop en Florenc Station liggen op 5 minuten wandelen.

      Art Deco Imperial Hotel € 50
      Art Deco Imperial Hotel

      Art Deco Imperial Hotel

      Na Porici 15, Praag
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Koninklijke Route en Hal van het gemeentehuis. Ook Kruittoren en Winkelcentrum Palladium liggen op 10 minuten wandelen. Overstaphalte Masarykovo Nádraží en Náměstí Republiky Stop liggen op 5 minuten wandelen.

       Hotel Černý Slon € 27
       Hotel Černý Slon

       Hotel Černý Slon

       Týnská 1, Praha 1, Praag
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Praag 1, vlak bij Huis bij de Stenen Klok, Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein. Ook Týnkerk en Staatstheater liggen op 5 minuten wandelen. Metrostation Staroměstská ligt op 5 minuten wandelen en naar Staroměstská Stop is het 6 minuten wandelen.

        Cosmopolitan Hotel Prague € 56
        Cosmopolitan Hotel Prague

        Cosmopolitan Hotel Prague

        Zlatnicka 3, Praag
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Koninklijke Route en Hal van het gemeentehuis. Ook Kruittoren en Winkelcentrum Palladium liggen op 10 minuten wandelen. Náměstí Republiky Stop en Overstaphalte Masarykovo Nádraží liggen op 5 minuten wandelen.