Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Opéra Royal de Wallonie

Woon een voorstelling bij van een van de beste operagezelschappen van het land in het prachtige neoclassicistische theater van Luik.

Geniet van een avond dat in het teken staat van klassieke muziek en cultuur met Opéra Royal de Wallonie, een prestigieus operagezelschap dat regelmatig over de hele wereld optreedt. Voorstellingen vinden plaats in het Théâtre Royal de Liège, een prachtig erfgoedgebouw dat het verkennen zeker de moeite waard is.

Het Théâtre Royal de Liège werd in 1820 gebouwd met materiaal afkomstig van een aantal voormalige kerken in de stad. Zo hoorden de zuilen aan de voorkant van het gebouw oorspronkelijk bij het klooster Chartreux terwijl delen van de voormalige Sint-Lambertuskathedraal in andere delen van het gebouw zijn verwerkt. 

De stad Luik heeft het theater uitgeleend aan het Opéra Royal de Wallonie sinds de oprichting ervan in 1967. Het is slechts een van de drie belangrijke operagebouwen van België. Het theater is tussen 2009 en 2012 uitgebreid gerenoveerd. Tegenwoordig kun je zien hoe moderne licht- en geluidstechnologie subtiel is verwerkt in de historische architectuur van het gebouw.

Het Opéra Royal de Wallonie heeft de reputatie dat het een diverse groep topartiesten aantrekt uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Het programma van het gezelschap is vaak gericht op klassieke 19e-eeuwse opera's, waaronder het werk van componisten zoals Puccini, Massenet en Verdi. Ook kun je regelmatig een opera bezoeken van een 18e-eeuwse componist, zoals GluckGluck, Grétry, Galuppi of Cherubini. 

Er worden ook regelmatig films, concerten, niet-traditionele operaevenementen en conferenties in het theater georganiseerd. Deze evenementen zijn vaak gratis, dus het loont zeker de moeite om te controleren wat er tijdens je bezoek plaatsvindt.  

Neem een rondleiding door het theater en kom alles te weten over zijn rijke geschiedenis. De hoofdzaal is met zijn capaciteit voor meer dan duizend mensen een van de grootste in Europa. Bewonder het elegante reliëf langs de rijen met zitplaatsen en de prachtige fresco's die het plafond sieren. 

De opera's vinden over het algemeen in de avond plaats, met soms ook een middagvoorstelling. Neem een rondleiding met gids van het gebouw. Deze worden het hele jaar door georganiseerd door het Office du Tourisme van Luik. 

Het theater van de Opéra Royal de Wallonie ligt op wandelafstand van de stations Liège-Guillemins en Gare du Palais. De nabije parkeerplaatsen bieden speciale prijzen voor theaterbezoekers.


Beste hotelaanbiedingen in Koninklijke Opera van Wallonië

Alle 271 accommodaties in de buurt van Koninklijke Opera van Wallonië weergeven
Van der Valk Sélys Liège Hotel & Spa € 84
Van der Valk Sélys Liège Hotel & Spa

Van der Valk Sélys Liège Hotel & Spa

Mont Saint Martin 9-11, Luik
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Luik ligt vlak bij de luchthaven, op 5 minuten wandelen van Koninklijke Opera van Wallonië, Féronstrée en Sint-Lambertusplein. Ook Museum voor de Waalse Kunst en Théâtre de Liège liggen op 10 minuten wandelen. Station Luik-Paleis ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 11 minuten wandelen.

  pentahotel Liège € 79
  pentahotel Liège

  pentahotel Liège

  100, Boulevard de la Sauvenière, Luik
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in het centrum van Luik, op 10 minuten wandelen van Le Carré, Koninklijke Opera van Wallonië en Kathedraal van Luik. Ook Paleis van de Prins-bisschoppen en Musée Grétry liggen op 2 km afstand. Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse ligt op 6 minuten wandelen en naar Station Luik-Paleis is het 8 minuten wandelen.

   Van der Valk Hotel Liège Congrès € 84
   Van der Valk Hotel Liège Congrès

   Van der Valk Hotel Liège Congrès

   Esplanade de l'Europe 2B, Luik
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in het centrum van Luik, vlak bij Parc de la Boverie en Conferentiecentrum van Luik. Ook Liege Aquarium-Muséum en Théâtre de Liège liggen op 2 km afstand. Station Luik-Guillemins ligt op 16 minuten wandelen en naar Luik (XHN-Station Guillemins) is het 16 minuten wandelen.

    ibis Liège Centre Opéra € 66
    ibis Liège Centre Opéra

    ibis Liège Centre Opéra

    41 Place De La Republique Francaise, Luik
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in het centrum van Luik, vlak bij Koninklijke Opera van Wallonië en Féronstrée. Ook Sint-Lambertusplein en Paleis van de Prins-bisschoppen liggen op 5 minuten wandelen. Station Luik-Paleis ligt op 5 minuten wandelen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 11 minuten wandelen.

     Univers Hotel € 42
     Univers Hotel

     Univers Hotel

     116 Rue Des Guillemins, Luik
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Luik ligt op 15 minuten wandelen van Parc de la Boverie en Conferentiecentrum van Luik. Ook Kathedraal van Luik en Le Carré liggen op 2 km afstand. Station Luik-Guillemins en Luik (XHN-Station Guillemins) liggen op 2 minuten wandelen.

      Smartflats City - Pot d'Or € 86
      Smartflats City - Pot d'Or

      Smartflats City - Pot d'Or

      53 Rue du Pot d'Or, Luik
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit appartement in Luik ligt op 5 minuten wandelen van Le Carré, Kathedraal van Luik en Koninklijke Opera van Wallonië. Ook Féronstrée en Universiteit van Luik liggen op 10 minuten wandelen. Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse ligt op 7 minuten wandelen en naar Station Luik-Paleis is het 11 minuten wandelen.

       Smartflats Design - Opera € 84
       Smartflats Design - Opera

       Smartflats Design - Opera

       Rue de l'Universite 2-6, Luik
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in het centrum van Luik, op 5 minuten wandelen van Koninklijke Opera van Wallonië, Universiteit van Luik en Kathedraal van Luik. Sint-Lambertusplein ligt op 0,4 km. Station Luik-Paleis ligt op 7 minuten wandelen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 12 minuten wandelen.

        Smartflats City - Saint-Adalbert € 91
        Smartflats City - Saint-Adalbert

        Smartflats City - Saint-Adalbert

        Rue Saint Adalbert 3, Luik
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in het centrum van Luik, vlak bij Koninklijke Opera van Wallonië en Le Carré. Ook Kathedraal van Luik en Universiteit van Luik liggen op 10 minuten wandelen. Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse ligt op 8 minuten wandelen en naar Station Luik-Paleis is het 8 minuten wandelen.