Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Sint-Pauluskathedraal

Verken de schatkamer van deze fraaie gotische kathedraal en bekijk zijn opmerkelijke verzameling van historische kunst.

De Sint-Pauluskathedraal staat bekend om zijn kleine, maar uitzonderlijke schatkamer gewijd aan het voormalige Prinsbisdom Luik, dat ooit een onafhankelijke staat van het Heilige Roomse Rijk was. Bezoek de kathedraal zelf, een groots werk van gotische architectuur en een weelderig versierd interieur met plafondschilderingen en marmeren beelden.  

Je zult gelijk opmerken dat de Sint-Pauluskathedraal niet zo groot is als de meeste andere kathedralen in België. Dit komt omdat het bij het bouwen in de 10e eeuw niet als kathedraal was bedoeld. De kerk werd gesticht als de Sint-Paulus, een van de zeven collegiale kerken van de stad. Na de verwoesting van de Sint-Lambertuskathedraal werd de Sint-Pauluskathedraal in de 19e eeuw ter vervanging als hoofdkerk benoemd.

Wandel in de kerk en bewonder zijn vele prachtige details. Kijk naar boven om de fraaie vormen van het gewelfde plafond en zijn 16e-eeuwse fresco's te bewonderen. Ga op zoek naar het witmarmeren liggende Christusbeeld, dat eind 17e eeuw werd ontworpen door de beroemde barokke beeldhouwer Jean Del Cour. 

Je vindt de bekende schatkamer in de 15e-eeuwse kloostergangen. Tot de schatten behoren belangrijke kunstwerken van de kathedraal en van zijn voorganger, de Sint-Lambertuskathedraal. Ook vind je hier de gouden reliekhouder van Karel de Stoute, een schenking waarbij de hertog voor Sint-Joris knielt. 

Ga op zoek naar de 16e-eeuwse reliekbuste van Sint-Lambertus, een van de meest waardevolle schatten. Deze zeldzame gouden buste bevat naar zeggen de schedel van de heilige. Een bas-reliëf toont de kruisiging, en er wordt geloofd dat het een deel van het Ware Kruis bevat. Ook vind je hier het doodskleed van Sint-Lambertus, verschillende ivoren beelden uit de 11e eeuw, liturgische voorwerpen en prachtig textiel.

Sint-Pauluskathedraal ligt in het Quartier de l'Île. Je kunt de kathedraal is gratis bezoeken, maar voor de schatkamer geldt een bescheiden toegangsprijs. De kathedraal is dagelijks geopend, maar de schatkamer is op maandag gesloten.


Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Luik

Alle 279 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Luik weergeven
pentahotel Liège € 79
pentahotel Liège

pentahotel Liège

100, Boulevard de la Sauvenière, Luik
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in het centrum van Luik, op 10 minuten wandelen van Le Carré, Koninklijke Opera van Wallonië en Kathedraal van Luik. Ook Paleis van de Prins-bisschoppen en Musée Grétry liggen op 2 km afstand. Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse ligt op 6 minuten wandelen en naar Station Luik-Paleis is het 8 minuten wandelen.

  Van der Valk Sélys Liège Hotel & Spa € 84
  Van der Valk Sélys Liège Hotel & Spa

  Van der Valk Sélys Liège Hotel & Spa

  Mont Saint Martin 9-11, Luik
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Luik ligt vlak bij de luchthaven, op 5 minuten wandelen van Koninklijke Opera van Wallonië, Féronstrée en Sint-Lambertusplein. Ook Museum voor de Waalse Kunst en Théâtre de Liège liggen op 10 minuten wandelen. Station Luik-Paleis ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 11 minuten wandelen.

   Van der Valk Hotel Liège Congrès € 84
   Van der Valk Hotel Liège Congrès

   Van der Valk Hotel Liège Congrès

   Esplanade de l'Europe 2B, Luik
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in het centrum van Luik, vlak bij Parc de la Boverie en Conferentiecentrum van Luik. Ook Liege Aquarium-Muséum en Théâtre de Liège liggen op 2 km afstand. Station Luik-Guillemins ligt op 16 minuten wandelen en naar Luik (XHN-Station Guillemins) is het 16 minuten wandelen.

    Univers Hotel € 42
    Univers Hotel

    Univers Hotel

    116 Rue Des Guillemins, Luik
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Luik ligt op 15 minuten wandelen van Parc de la Boverie en Conferentiecentrum van Luik. Ook Kathedraal van Luik en Le Carré liggen op 2 km afstand. Station Luik-Guillemins en Luik (XHN-Station Guillemins) liggen op 2 minuten wandelen.

     Smartflats City - Pot d'Or € 86
     Smartflats City - Pot d'Or

     Smartflats City - Pot d'Or

     53 Rue du Pot d'Or, Luik
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit appartement in Luik ligt op 5 minuten wandelen van Le Carré, Kathedraal van Luik en Koninklijke Opera van Wallonië. Ook Féronstrée en Universiteit van Luik liggen op 10 minuten wandelen. Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse ligt op 7 minuten wandelen en naar Station Luik-Paleis is het 11 minuten wandelen.

      Smartflats Design - Cathédrale € 82
      Smartflats Design - Cathédrale

      Smartflats Design - Cathédrale

      Rue Cathédrale 97, Luik
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit appartement ligt in het centrum van Luik, vlak bij Kathedraal van Luik, Universiteit van Luik en Théâtre de Liège. Ook Koninklijke Opera van Wallonië en Le Carré liggen op 5 minuten wandelen. Station Luik-Paleis ligt op 9 minuten wandelen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 11 minuten wandelen.

       ibis Liège Centre Opéra € 66
       ibis Liège Centre Opéra

       ibis Liège Centre Opéra

       41 Place De La Republique Francaise, Luik
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in het centrum van Luik, vlak bij Koninklijke Opera van Wallonië en Féronstrée. Ook Sint-Lambertusplein en Paleis van de Prins-bisschoppen liggen op 5 minuten wandelen. Station Luik-Paleis ligt op 5 minuten wandelen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 11 minuten wandelen.

        Ze Agency Accommodation in Liege
        Ze Agency Accommodation in Liege

        Ze Agency Accommodation in Liege

        Rue des Clarisses, Luik
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in het centrum van Luik, op 10 minuten wandelen van Kathedraal van Luik, Théâtre de Liège en Universiteit van Luik. Ook Le Carré en Liege Aquarium-Muséum liggen op 10 minuten wandelen. Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse ligt op 11 minuten wandelen en naar Station Luik-Paleis is het 15 minuten wandelen.