Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Flatiron Building

Een van de eerste wolkenkrabbers van New York City is een historisch meesterwerk van architectonische technieken en ontwerpen. Tegenwoordig is het nog altijd een van de meest beeldbepalende en gefotografeerde gebouwen in de stad.

Het Flatiron Building is een van de meest iconische gebouwen in New York City. Het gebouw is herkenbaar aan de unieke driehoekige vorm die precies past op het wigvormige blok waarop het rust. De gevel van kalksteen en het stalen skelet zijn fraaie voorbeelden van de Beaux Arts-stijl uit het begin van de 20e eeuw. In het nabijgelegen voetgangersgebied en Madison Square Park is ruimte om te relaxen en tot rust te komen.

Het Flatiron heette oorspronkelijk het Fuller Building, na de man die de bouw heeft gefinancierd, en het gebouw werd ontworpen door Daniel Burnham. De opvallende vorm doet denken aan een ouderwetse strijkbout, vandaar de naam Flatiron, oftewel strijkijzer. Met de bouw werd in het begin van de 20e eeuw begonnen. Toen het gebouw 20 verdiepingen hoog was, werd het beschouwd als de eerste wolkenkrabber van het land.

Bekijk de gevel van kalksteen die op een klassieke zuil lijkt. Bekijk het krullende patroon, de versierde basis van het gebouw, de úitstekende onderkant en overhangende bovenkant. Kijk eens goed naar de driehoekige vorm van dit gebouw, dat je doet denken aan een schip dat Fifth Avenue komt op varen. Aan de voorzijde van het gebouw, tussen Fifth Avenue en Broadway, vind je een klein monument dat de plaats markeert van het graf van een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog.

Het Flatiron staat erom bekend dat het atypische valwinden veroorzaakt. Kijk richting 23rd Street en probeer je voor te stellen hoe dit eruit zag in 1920, toen politieagenten hier vaak aanwezig waren om te voorkomen dat mannen gingen rondhangen om opwaaiende damesrokken te kunnen zien.

Het omliggende Flatiron District is een voetgangersvriendelijk gebied waar je in de schaduw kunt zitten om uit te rusten en naar mensen te kijken.

Snuffel rond in de nabijgelegen kleding, papier- en designwinkels en fotogalerieën. Wandel door Madison Square Park om daar het gietijzeren bouwwerk vanuit een ander perspectief te bekijken. Aan de zuidkant van het park kun je gebruikmaken van gratis open Wi-Fi. 's Zomers kun je hier gratis een concert of lezing bijwonen of tentoongestelde kunst bewonderen.

Het Flatiron Building ligt op de kruising van Broadway en Fifth Street en geeft de overgang aan naar East 23rd Street. Het dichtstbijzijnde metrostation is 23rd Street Station.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Flatiron Building

Alle 5.229 accommodaties in de buurt van Flatiron Building weergeven
Arlo SoHo € 85
Arlo SoHo

Arlo SoHo

231 Hudson Street, New York, NY
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Manhattan, op 2 km afstand van Universiteit van New York, One World Trade Center en National September 11 Memorial. Federale, centrale bank van New York ligt op 2,2 km. Canal St. Station (Varick St.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Canal St. Station (W. Broadway) is het 6 minuten wandelen.

  Arlo NoMad € 105
  Arlo NoMad

  Arlo NoMad

  11 East 31st Street, New York, NY
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen Empire State Building, Madison Square Park en Macy's. 33 St. Station (Park Av. S) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar 28 St. Station (Park Av. S) is het 5 minuten wandelen.

   Best Western Premier Herald Square
   Best Western Premier Herald Square

   Best Western Premier Herald Square

   50 W 36th St, New York, NY
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Midtown, vlak bij Empire State Building, 5th Avenue en Macy's. Ook Times Square en Openbare bibliotheek van New York liggen op 10 minuten wandelen. 34 St. Station (Herald Square) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar 42 St. - Bryant Pk. Station is het 6 minuten wandelen.

    Holiday Inn Manhattan 6th Ave - Chelsea € 83
    Holiday Inn Manhattan 6th Ave - Chelsea

    Holiday Inn Manhattan 6th Ave - Chelsea

    125 W 26th St, New York, NY
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Midtown, op 15 minuten wandelen van 5th Avenue en Empire State Building. Ook The High Line Park en Chelsea Market liggen op 2 km afstand. 28 St. Station (7th Av.) en 28 St. Station (Broadway) liggen op 5 minuten wandelen.

     Four Points By Sheraton Manhattan Midtown West € 81
     Four Points By Sheraton Manhattan Midtown West

     Four Points By Sheraton Manhattan Midtown West

     444 10th Ave, New York, NY
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Jacob K. Javits Convention Center en The High Line Park. Ook Macy's en Times Square liggen op een kwartiertje wandelen. 34th Street–Hudson Yards Station ligt op 6 minuten wandelen en naar 34 St. - Penn Station is het 8 minuten wandelen.

      Hotel Henri € 116
      Hotel Henri

      Hotel Henri

      37 W 24th Street, New York, NY
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van 5th Avenue en Flatiron Building. Ook Macy's en Fashion Institute of Technology liggen op een kwartiertje wandelen. 23 St. Station (5th Av.) en New York 23rd St. Station liggen op 5 minuten wandelen.

       Cambria Hotel New York - Chelsea € 90
       Cambria Hotel New York - Chelsea

       Cambria Hotel New York - Chelsea

       123 W. 28th Street, New York, NY
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Madison Square Park en Empire State Building. Ook The High Line Park en Times Square liggen op 2 km afstand. 28 St. Station (7th Av.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar 28 St. Station (Broadway) is het 3 minuten wandelen.

        Aliz Hotel Times Square € 79
        Aliz Hotel Times Square

        Aliz Hotel Times Square

        310 W. 40th Street, New York, NY
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van Times Square en Wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds. Ook Broadway en New Amsterdam Theater liggen op 10 minuten wandelen. Times Sq. - 42 St. Station ligt op 6 minuten wandelen en naar 42 St. - Bryant Pk. Station is het 7 minuten wandelen.