Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Flatiron Building

Een van de eerste wolkenkrabbers van New York City is een historisch meesterwerk van architectonische technieken en ontwerpen. Tegenwoordig is het nog altijd een van de meest beeldbepalende en gefotografeerde gebouwen in de stad.

Het Flatiron Building is een van de meest iconische gebouwen in New York City. Het gebouw is herkenbaar aan de unieke driehoekige vorm die precies past op het wigvormige blok waarop het rust. De gevel van kalksteen en het stalen skelet zijn fraaie voorbeelden van de Beaux Arts-stijl uit het begin van de 20e eeuw. In het nabijgelegen voetgangersgebied en Madison Square Park is ruimte om te relaxen en tot rust te komen.

Het Flatiron heette oorspronkelijk het Fuller Building, na de man die de bouw heeft gefinancierd, en het gebouw werd ontworpen door Daniel Burnham. De opvallende vorm doet denken aan een ouderwetse strijkbout, vandaar de naam Flatiron, oftewel strijkijzer. Met de bouw werd in het begin van de 20e eeuw begonnen. Toen het gebouw 20 verdiepingen hoog was, werd het beschouwd als de eerste wolkenkrabber van het land.

Bekijk de gevel van kalksteen die op een klassieke zuil lijkt. Bekijk het krullende patroon, de versierde basis van het gebouw, de úitstekende onderkant en overhangende bovenkant. Kijk eens goed naar de driehoekige vorm van dit gebouw, dat je doet denken aan een schip dat Fifth Avenue komt op varen. Aan de voorzijde van het gebouw, tussen Fifth Avenue en Broadway, vind je een klein monument dat de plaats markeert van het graf van een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog.

Het Flatiron staat erom bekend dat het atypische valwinden veroorzaakt. Kijk richting 23rd Street en probeer je voor te stellen hoe dit eruit zag in 1920, toen politieagenten hier vaak aanwezig waren om te voorkomen dat mannen gingen rondhangen om opwaaiende damesrokken te kunnen zien.

Het omliggende Flatiron District is een voetgangersvriendelijk gebied waar je in de schaduw kunt zitten om uit te rusten en naar mensen te kijken.

Snuffel rond in de nabijgelegen kleding, papier- en designwinkels en fotogalerieën. Wandel door Madison Square Park om daar het gietijzeren bouwwerk vanuit een ander perspectief te bekijken. Aan de zuidkant van het park kun je gebruikmaken van gratis open Wi-Fi. 's Zomers kun je hier gratis een concert of lezing bijwonen of tentoongestelde kunst bewonderen.

Het Flatiron Building ligt op de kruising van Broadway en Fifth Street en geeft de overgang aan naar East 23rd Street. Het dichtstbijzijnde metrostation is 23rd Street Station.


Flatiron Building Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Flatiron Building

Alle 2.706 accommodaties in de buurt van Flatiron Building weergeven
The Roosevelt Hotel, New York City € 104
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York, NY
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van 5th Avenue en Station Grand Central Terminal. Ook Chrysler Building en Kathedraal St. Patrick's liggen op 10 minuten wandelen. Grand Central - 42 St. Station ligt op 5 minuten wandelen en naar 5 Av Station (W. 42nd St.) is het 5 minuten wandelen.

  YOTEL New York € 104
  YOTEL New York

  YOTEL New York

  570 Tenth Avenue, New York, NY
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Times Square en Jacob K. Javits Convention Center. Ook Broadway en Central Park liggen op 2 km afstand. Times Sq. - 42 St. Station ligt op 12 minuten wandelen en naar 34 St. - Penn Station is het 14 minuten wandelen.

   Hotel Pennsylvania € 121
   Hotel Pennsylvania

   Hotel Pennsylvania

   401 7th Ave, New York, NY
     
    2.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Madison Square Garden, Macy's en Empire State Building. Ook Times Square en Broadway liggen op 15 minuten wandelen. 34 St. - Penn Station (Fashion Av.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar 28 St. Station (7th Av.) is het 4 minuten wandelen.

    Arlo NoMad € 115
    Arlo NoMad

    Arlo NoMad

    11 East 31st Street, New York, NY
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen Empire State Building, Madison Square Park en Macy's. 33 St. Station (Park Av. S) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar 28 St. Station (Park Av. S) is het 5 minuten wandelen.

     Grand Hyatt New York € 168
     Grand Hyatt New York

     Grand Hyatt New York

     109 East 42nd Street, at Grand Central Terminal, New York, NY
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit romantische hotel ligt in Midtown, vlak bij Chrysler Building en Station Grand Central Terminal. Ook 5th Avenue en Bryant Park liggen op 10 minuten wandelen. Grand Central - 42 St. Station ligt op 6 minuten wandelen en naar 5 Av Station (W. 42nd St.) is het 9 minuten wandelen.

      Pod Times Square € 99
      Pod Times Square

      Pod Times Square

      400 W 42nd Street, New York, NY
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds, Times Square en Madison Square Garden. Ook Broadway en New Amsterdam Theater liggen op 10 minuten wandelen. Times Sq. - 42 St. Station ligt op 8 minuten wandelen en naar 42 St. - Bryant Pk. Station is het 11 minuten wandelen.

       The James New York - NoMad € 174
       The James New York - NoMad

       The James New York - NoMad

       22 East 29 Street, New York, NY
         
        4.5 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van 5th Avenue en Madison Square Garden. Ook Empire State Building en Flatiron Building liggen op 10 minuten wandelen. 28 St. Station (Park Av. S) en 28 St. Station (Broadway) liggen op 5 minuten wandelen.

        DoubleTree by Hilton New York Times Square West € 100
        DoubleTree by Hilton New York Times Square West

        DoubleTree by Hilton New York Times Square West

        350 W 40th St, New York, NY
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Times Square, Madison Square Garden en Bryant Park. Ook Wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds en New Amsterdam Theater liggen op 10 minuten wandelen. Times Sq. - 42 St. Station ligt op 7 minuten wandelen en naar 42 St. - Bryant Pk. Station is het 9 minuten wandelen.