Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Flatiron Building

Een van de eerste wolkenkrabbers van New York City is een historisch meesterwerk van architectonische technieken en ontwerpen. Tegenwoordig is het nog altijd een van de meest beeldbepalende en gefotografeerde gebouwen in de stad.

Het Flatiron Building is een van de meest iconische gebouwen in New York City. Het gebouw is herkenbaar aan de unieke driehoekige vorm die precies past op het wigvormige blok waarop het rust. De gevel van kalksteen en het stalen skelet zijn fraaie voorbeelden van de Beaux Arts-stijl uit het begin van de 20e eeuw. In het nabijgelegen voetgangersgebied en Madison Square Park is ruimte om te relaxen en tot rust te komen.

Het Flatiron heette oorspronkelijk het Fuller Building, na de man die de bouw heeft gefinancierd, en het gebouw werd ontworpen door Daniel Burnham. De opvallende vorm doet denken aan een ouderwetse strijkbout, vandaar de naam Flatiron, oftewel strijkijzer. Met de bouw werd in het begin van de 20e eeuw begonnen. Toen het gebouw 20 verdiepingen hoog was, werd het beschouwd als de eerste wolkenkrabber van het land.

Bekijk de gevel van kalksteen die op een klassieke zuil lijkt. Bekijk het krullende patroon, de versierde basis van het gebouw, de úitstekende onderkant en overhangende bovenkant. Kijk eens goed naar de driehoekige vorm van dit gebouw, dat je doet denken aan een schip dat Fifth Avenue komt op varen. Aan de voorzijde van het gebouw, tussen Fifth Avenue en Broadway, vind je een klein monument dat de plaats markeert van het graf van een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog.

Het Flatiron staat erom bekend dat het atypische valwinden veroorzaakt. Kijk richting 23rd Street en probeer je voor te stellen hoe dit eruit zag in 1920, toen politieagenten hier vaak aanwezig waren om te voorkomen dat mannen gingen rondhangen om opwaaiende damesrokken te kunnen zien.

Het omliggende Flatiron District is een voetgangersvriendelijk gebied waar je in de schaduw kunt zitten om uit te rusten en naar mensen te kijken.

Snuffel rond in de nabijgelegen kleding, papier- en designwinkels en fotogalerieën. Wandel door Madison Square Park om daar het gietijzeren bouwwerk vanuit een ander perspectief te bekijken. Aan de zuidkant van het park kun je gebruikmaken van gratis open Wi-Fi. 's Zomers kun je hier gratis een concert of lezing bijwonen of tentoongestelde kunst bewonderen.

Het Flatiron Building ligt op de kruising van Broadway en Fifth Street en geeft de overgang aan naar East 23rd Street. Het dichtstbijzijnde metrostation is 23rd Street Station.


Flatiron Building Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Flatiron Building

Beste hotelaanbiedingen in Flatiron Building

Alle 7.733 accommodaties in de buurt van Flatiron Building weergeven
Millennium Hilton New York One UN Plaza € 81
Millennium Hilton New York One UN Plaza

Millennium Hilton New York One UN Plaza

1 United Nations Plaza, New York, NY
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Hoofdkwartier van de Verenigde Naties en Station Grand Central Terminal. Ook Bibliotheek en museum Morgan en Bryant Park liggen op 2 km afstand. Lexington Av.-53 St. Station ligt op 13 minuten wandelen en naar Grand Central - 42 St. Station is het 11 minuten wandelen.

  Millennium Times Square New York € 72
  Millennium Times Square New York

  Millennium Times Square New York

  145 W 44th St, New York, NY
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Midtown, vlak bij Times Square, Broadway en Minskoff Theater. Ook Wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds en Shubert Theatre liggen op 5 minuten wandelen. 5 Av Station (W. 42nd St.) en 49th St. Station liggen op 5 minuten wandelen.

   Arlo NoMad € 75
   Arlo NoMad

   Arlo NoMad

   11 East 31st Street, New York, NY
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen Empire State Building, Madison Square Park en Macy's. 33 St. Station (Park Av. S) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar 28 St. Station (Park Av. S) is het 5 minuten wandelen.

    Millennium Hilton New York Downtown € 81
    Millennium Hilton New York Downtown

    Millennium Hilton New York Downtown

    55 Church Street, New York, NY
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Manhattan, vlak bij The Oculus en National September 11 Memorial. Ook Wall Street en One World Trade Center liggen op 10 minuten wandelen. Cortlandt St. Station en Fulton St. Station (Broadway) liggen op 2 minuten wandelen.

     Stewart Hotel € 80
     Stewart Hotel

     Stewart Hotel

     371 7th Ave, New York, NY
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Macy's, Herald Square en Empire State Building. Ook Times Square en Broadway liggen op 15 minuten wandelen. 28 St. Station (7th Av.) en 34 St. - Penn Station (Fashion Av.) liggen op 5 minuten wandelen.

      Holiday Inn Manhattan 6th Ave - Chelsea € 70
      Holiday Inn Manhattan 6th Ave - Chelsea

      Holiday Inn Manhattan 6th Ave - Chelsea

      125 W 26th St, New York, NY
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Midtown, op 15 minuten wandelen van 5th Avenue, Empire State Building en Madison Square Garden. Ook The High Line Park en Chelsea Market liggen op 2 km afstand. 28 St. Station (7th Av.) en 28 St. Station (Broadway) liggen op 5 minuten wandelen.

       Freehand New York € 88
       Freehand New York

       Freehand New York

       23 Lexington Ave, New York, NY
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van 5th Avenue en Flatiron Building. Ook Union Square Park en Empire State Building liggen op 2 km afstand. 23 St. Station (Park Av.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar 23 St. Station (5th Av.) is het 6 minuten wandelen.

        INNSiDE by Melià New York Nomad € 86
        INNSiDE by Melià New York Nomad

        INNSiDE by Melià New York Nomad

        132 West 27th Street, New York, NY
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van 5th Avenue en Flatiron Building. Ook Empire State Building en Macy's liggen op een kwartiertje wandelen. 28 St. Station (7th Av.) en 28 St. Station (Broadway) liggen op 5 minuten wandelen.