Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Flatiron Building

Een van de eerste wolkenkrabbers van New York City is een historisch meesterwerk van architectonische technieken en ontwerpen. Tegenwoordig is het nog altijd een van de meest beeldbepalende en gefotografeerde gebouwen in de stad.

Het Flatiron Building is een van de meest iconische gebouwen in New York City. Het gebouw is herkenbaar aan de unieke driehoekige vorm die precies past op het wigvormige blok waarop het rust. De gevel van kalksteen en het stalen skelet zijn fraaie voorbeelden van de Beaux Arts-stijl uit het begin van de 20e eeuw. In het nabijgelegen voetgangersgebied en Madison Square Park is ruimte om te relaxen en tot rust te komen.

Het Flatiron heette oorspronkelijk het Fuller Building, na de man die de bouw heeft gefinancierd, en het gebouw werd ontworpen door Daniel Burnham. De opvallende vorm doet denken aan een ouderwetse strijkbout, vandaar de naam Flatiron, oftewel strijkijzer. Met de bouw werd in het begin van de 20e eeuw begonnen. Toen het gebouw 20 verdiepingen hoog was, werd het beschouwd als de eerste wolkenkrabber van het land.

Bekijk de gevel van kalksteen die op een klassieke zuil lijkt. Bekijk het krullende patroon, de versierde basis van het gebouw, de úitstekende onderkant en overhangende bovenkant. Kijk eens goed naar de driehoekige vorm van dit gebouw, dat je doet denken aan een schip dat Fifth Avenue komt op varen. Aan de voorzijde van het gebouw, tussen Fifth Avenue en Broadway, vind je een klein monument dat de plaats markeert van het graf van een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog.

Het Flatiron staat erom bekend dat het atypische valwinden veroorzaakt. Kijk richting 23rd Street en probeer je voor te stellen hoe dit eruit zag in 1920, toen politieagenten hier vaak aanwezig waren om te voorkomen dat mannen gingen rondhangen om opwaaiende damesrokken te kunnen zien.

Het omliggende Flatiron District is een voetgangersvriendelijk gebied waar je in de schaduw kunt zitten om uit te rusten en naar mensen te kijken.

Snuffel rond in de nabijgelegen kleding, papier- en designwinkels en fotogalerieën. Wandel door Madison Square Park om daar het gietijzeren bouwwerk vanuit een ander perspectief te bekijken. Aan de zuidkant van het park kun je gebruikmaken van gratis open Wi-Fi. 's Zomers kun je hier gratis een concert of lezing bijwonen of tentoongestelde kunst bewonderen.

Het Flatiron Building ligt op de kruising van Broadway en Fifth Street en geeft de overgang aan naar East 23rd Street. Het dichtstbijzijnde metrostation is 23rd Street Station.


Flatiron Building Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Flatiron Building

Alle 3.079 accommodaties in de buurt van Flatiron Building weergeven
Hotel Pennsylvania € 128
Hotel Pennsylvania

Hotel Pennsylvania

401 7th Ave, New York, NY
   
  2.5 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Madison Square Garden, Macy's en Empire State Building. Ook Times Square en Broadway liggen op 15 minuten wandelen. 34 St. - Penn Station (Fashion Av.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar 28 St. Station (7th Av.) is het 4 minuten wandelen.

  YOTEL New York € 111
  YOTEL New York

  YOTEL New York

  570 Tenth Avenue, New York, NY
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Times Square en Jacob K. Javits Convention Center. Ook Broadway en Central Park liggen op 2 km afstand. Times Sq. - 42 St. Station ligt op 12 minuten wandelen en naar 34 St. - Penn Station is het 14 minuten wandelen.

   The Roosevelt Hotel, New York City € 112
   The Roosevelt Hotel, New York City

   The Roosevelt Hotel, New York City

   45 E 45th Street, New York, NY
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van 5th Avenue en Station Grand Central Terminal. Ook Chrysler Building en Kathedraal St. Patrick's liggen op 10 minuten wandelen. Grand Central - 42 St. Station ligt op 5 minuten wandelen en naar 5 Av Station (W. 42nd St.) is het 5 minuten wandelen.

    Arlo NoMad € 152
    Arlo NoMad

    Arlo NoMad

    11 East 31st Street, New York, NY
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen Empire State Building, Madison Square Park en Macy's. 33 St. Station (Park Av. S) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar 28 St. Station (Park Av. S) is het 5 minuten wandelen.

     The New Yorker A Wyndham Hotel € 153
     The New Yorker A Wyndham Hotel

     The New Yorker A Wyndham Hotel

     481 Eighth Ave., New York, NY
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Times Square en Empire State Building. Ook Broadway en Station Grand Central Terminal liggen op 2 km afstand. 34 St. - Penn Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar 34 St. - Penn Station (Fashion Av.) is het 3 minuten wandelen.

      The Westin New York Grand Central € 140
      The Westin New York Grand Central

      The Westin New York Grand Central

      212 East 42nd Street, New York, NY
        
       4.5 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van Chrysler Building en Station Grand Central Terminal. Ook 5th Avenue en Hoofdkwartier van de Verenigde Naties liggen op 10 minuten wandelen. Grand Central - 42 St. Station ligt op 9 minuten wandelen en naar New York Grand Central Terminal Station is het 9 minuten wandelen.

       The Belvedere Hotel € 110
       The Belvedere Hotel

       The Belvedere Hotel

       319 W 48th St, New York, NY
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van Eugene O'Neill Theatre, Times Square en Gershwin Theater. Ook Broadway en Broadway Theatre liggen op 10 minuten wandelen. 49th St. Station ligt op 6 minuten wandelen en naar 50 St. Station (Broadway) is het 7 minuten wandelen.

        Pod Times Square € 101
        Pod Times Square

        Pod Times Square

        400 W 42nd Street, New York, NY
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds, Times Square en Madison Square Garden. Ook Broadway en New Amsterdam Theater liggen op 10 minuten wandelen. Times Sq. - 42 St. Station ligt op 8 minuten wandelen en naar 42 St. - Bryant Pk. Station is het 11 minuten wandelen.