Goedkope vluchten naar Venetië

Voordeligste vluchten naar Venetië

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 14 voor enkele vluchten en € 20 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Ryanair
Ryanair
Brussels Airlines
Brussels Airlines
Lufthansa
Alitalia
Vueling Airlines
Brussels Airlines
Swiss International Air Lines
Lufthansa

Over Venetië

Het unieke Venetië, gebouwd te midden van een lagune, lijkt alle wetten van de natuur te tarten. Imposante gebouwen als het Palazzo Ducale en de Basilica di San Marco verrijzen aan de oevers van het Canal Grande en de vele kanalen die zich hiervan afscheiden. Geen wonder dus dat Venetië op de Werelderfgoedlijst staat. Laat je meevoeren over het water en vaar onder wereldberoemde bruggen door zoals de Ponte di Rialto en de Ponte dei Sospiri (Brug der Zuchten), zo genoemd omdat er vroeger de zuchten van veroordeelden die naar de gevangenis werden geleid te horen waren. Verdwaal in de doolhof van steegjes en kanaaltjes, die elk moment van de dag anders lijken door de getijden, en je waant je in een mysterieus verhaal.

Vliegen naar Venetië

Er zijn twee vliegvelden in de buurt van Venetië: Aeroporto Marco Polo di Venezia (VCE), op ongeveer 12 kilometer van Venetië, en Aeroporto di Treviso (TSF), op ongeveer 20 kilometer van de stad. Er gaan dagelijks directe vluchten van de Luchthaven Brussel (BRU) naar de Luchthaven Marco Polo. Er vertrekken vanaf Luchthaven Brussel ook bijna dagelijks vluchten, afhankelijk van de periode, naar de Luchthaven Treviso. Vanaf de luchthaven Brussel-Zuid Charleroi (CRL) gaan er ook rechtstreekse vluchten naar de Luchthaven Treviso, afhankelijk van de periode één keer per week tot elke dag.

Je zou ook kunnen kijken naar een vlucht net over de grens. Zo kun je een of meerdere keren per week via de Vliegbasis Eindhoven (EIN) naar de Luchthaven Treviso vliegen. Vanaf de Luchthaven Amsterdam-Schiphol (AMS) worden er meerdere keren per week vluchten naar Luchthaven Marco Polo verzorgd door verschillende maatschappijen. Verder zijn er nog mogelijkheden in Duitsland. Zo gaan er vanaf de Luchthaven Düsseldorf (DUS) meerdere vluchten per week naar de Luchthaven Marco Polo. Vanaf de Luchthaven Frankfurt (FRA) vertrekken er bijna dagelijks vluchten naar de Luchthaven Marco Polo en vanaf de Luchthaven Frankfurt-Hahn (HHN) meerdere keren per week naar de Luchthaven Treviso. Alle directe vluchten duren circa anderhalf uur. Over het algemeen vliegen de grote maatschappijen vooral op Luchthaven Marco Polo, terwijl Luchthaven Treviso vooral door budgetmaatschappijen wordt bediend.

Voorzieningen op de luchthavens van Venetië

De Luchthaven Marco Polo is de grotere luchthaven van de twee en heeft een breed aanbod aan winkels en horeca, vooral op de eerste verdieping. Het merendeel van deze zaken zijn alleen voor passagiers toegankelijk. Er is ook een lounge en wifi op de hele luchthaven beschikbaar. De Luchthaven Treviso is een stuk kleiner en heeft enkele cafés en restaurants, zowel voor als na de controle.

Verder reizen vanaf de luchthavens van Venetië

Vanaf de Luchthaven Marco Polo kun je via een rechtstreekse busverbinding in ongeveer 20 minuten in Venetië zijn. Deze bussen vertrekken ongeveer om het half uur. Je kunt ook een gewone bus nemen, die onderweg meerdere keren stopt. Ook vanaf Luchthaven Treviso rijden er regelmatig pendelbussen, waarmee je zeer snel in de stad bent.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Venetië, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Venetië op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Veelgestelde vragen

Populaire vluchten naar Venetië

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 14 voor enkele vluchten en € 20 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Ryanair
Ryanair