Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

San Marcoplein (Piazza San Marco)

Ervaar de tijdloze bekoring van het prachtige middelpunt van Venetië, waar je de beroemdste culturele bezienswaardigheden vindt, gezellige cafés en duizenden duiven.

Wanneer je het bekendste plein van Venetië betreedt, zul je zeker onder de indruk zijn van de weelderige Basiliek van San Marco, de hoge Campanile en de gotische gevel van het Dogepaleis. Dit levendige plein is al meer dan 10 eeuwen het middelpunt van Venentië. Geniet na je bezoek aan een van de iconische bouwwerken van een drankje bij een van de cafés onder de zuilengalerij langs het plein.

De grote open ruimte in het drukke Venetië staat bij de inwoners bekend als El Piazza. Bezoek het plein op wisselende tijden: je zult merken dat de sfeer telkens anders is. Bewonder 's morgens vroeg de prachtige kleuren van de zonsopgang, dompel je overdag onder in de bruisende menigte en geniet 's avonds van de romantische sfeer op het plein.

Je blik valt onmiddellijk op de gevel van de Basiliek van San Marco uit de 11e eeuw met de hoge bogen, het interieur van goud en marmer en de beeldhouwwerken. Rechts daarvan staat de historische klokkentoren van Venetië, de Campanile. Maak de klim omhoog of blijf beneden luisteren naar het klokkengelui van de Torre dell'Orologio, dat elk uur klinkt. Twee bronzen beelden luiden de klokken, zoals ze al meer dan vijf eeuwen doen.

Een ander bekend geluid is het koeren van de duiven die hier in zwermen op zoek zijn naar voedsel, ook al is het niet meer toegestaan om de duiven te voeren.

Let op de twee kolommen in de zuidoostelijke hoek die de oorspronkelijke toegang tot de stad aanduiden. Op de kolommen staan beelden van Sint Marcus en Sint Theodorus die uitkijken over de lagune waaraan Venetië ligt.

Bij de talrijke cafés kun je genieten van een cappuccino of een heerlijk diner op het terras, maar de prijzen zijn hier over het algemeen hoger dan in de rest van de stad. Als de avond valt en het minder druk wordt op het plein, is het heerlijk toeven met een glas wijn in een café waar muzikanten de avond opluisteren. Onthoud dat wanneer je aan een tafel plaatsneemt, dit aan je rekening wordt toegevoegd, terwijl het niet extra kost als je aan de bar staat.

Het San Marcoplein, in de wijk San Marco, ligt pal aan het Canal Grande. Het is makkelijk bereikbaar met de vaporetto (waterbus) of te voet. In de koelere maanden kan het plein bij hoogtij onder water stromen, maar dankzij de verhoogde wandelplatforms is een bezoek wel mogelijk.


Gids voor San Marcoplein


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.934 hotels in de buurt van San Marcoplein weergeven
€ 111
Colombina Hotel

Colombina Hotel

Castello, Calle Del Remedio 4416, Venice
4,4
/ 5, op basis van 1.281 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in San Marco, vlak bij Tesoro en Basiliek van San Marco. Ook Campanile van Venetië en Dogenpaleis liggen binnen 5 minuten lopen.

€ 213
Rosa Salva Hotel

Rosa Salva Hotel

San Marco 951, Calle Fiubera, Venice
4,8
/ 5, op basis van 90 beoordelingen
0.0 van 5.0

Located in San Marco, this property is steps from Teatro San Gallo, St. Mark's Basilica, and St Mark's Campanile.

€ 155
Hotel Montecarlo

Hotel Montecarlo

Calle Specchieri 463 San Marco, Venice
4,3
/ 5, op basis van 1.373 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in San Marco, vlak bij Procuratie Vecchie, Basiliek van San Marco en Campanile van Venetië. Ook Dogenpaleis en San Marcoplein liggen binnen 5 minuten lopen.

€ 137
Hotel Dona Palace

Hotel Dona Palace

San Marco 391, Venice
4,3
/ 5, op basis van 803 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit historische accommodatie ligt in San Marco, vlak bij Tesoro, Basiliek van San Marco en Campanile van Venetië. Ook Dogenpaleis en San Marcoplein liggen binnen 5 minuten lopen.

€ 304
Bauer Palazzo

Bauer Palazzo

San Marco 1459, Venice
4,5
/ 5, op basis van 1.088 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe accommodatie ligt in San Marco, binnen 5 minuten lopen van San Marcoplein, Basiliek van San Marco en Campanile van Venetië. Ook Rialtobrug en Dogenpaleis liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 130
Hotel Torino

Hotel Torino

Calle delle Ostreghe, Venice
3,8
/ 5, op basis van 787 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in San Marco, vlak bij Santa Maria del Giglio en Basilica di Santa Maria della Salute. Ook Basiliek van San Marco en San Marcoplein liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 283
Ai Patrizi Venezia - Luxury Apartments

Ai Patrizi Venezia - Luxury Apartments

Campo Manin 4255, Venice
4,9
/ 5, op basis van 105 beoordelingen
0.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in San Marco, binnen 10 minuten lopen van Teatro Rossini, Rialtobrug en Basiliek van San Marco. Ook San Marcoplein en Campanile van Venetië liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 148
Hotel Cavalletto e Doge Orseolo

Hotel Cavalletto e Doge Orseolo

Piazza San Marco 1107, Venice
3,7
/ 5, op basis van 1.356 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in San Marco, vlak bij Campanile van Venetië, Museo Correr en Torre dell’Orologio. Ook San Marcoplein en Teatro La Fenice liggen binnen 5 minuten lopen.