Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

San Marcoplein (Piazza San Marco)

Ervaar de tijdloze bekoring van het prachtige middelpunt van Venetië, waar je de beroemdste culturele bezienswaardigheden vindt, gezellige cafés en duizenden duiven.

Wanneer je het bekendste plein van Venetië betreedt, zul je zeker onder de indruk zijn van de weelderige Basiliek van San Marco, de hoge Campanile en de gotische gevel van het Dogepaleis. Dit levendige plein is al meer dan 10 eeuwen het middelpunt van Venentië. Geniet na je bezoek aan een van de iconische bouwwerken van een drankje bij een van de cafés onder de zuilengalerij langs het plein.

De grote open ruimte in het drukke Venetië staat bij de inwoners bekend als El Piazza. Bezoek het plein op wisselende tijden: je zult merken dat de sfeer telkens anders is. Bewonder 's morgens vroeg de prachtige kleuren van de zonsopgang, dompel je overdag onder in de bruisende menigte en geniet 's avonds van de romantische sfeer op het plein.

Je blik valt onmiddellijk op de gevel van de Basiliek van San Marco uit de 11e eeuw met de hoge bogen, het interieur van goud en marmer en de beeldhouwwerken. Rechts daarvan staat de historische klokkentoren van Venetië, de Campanile. Maak de klim omhoog of blijf beneden luisteren naar het klokkengelui van de Torre dell'Orologio, dat elk uur klinkt. Twee bronzen beelden luiden de klokken, zoals ze al meer dan vijf eeuwen doen.

Een ander bekend geluid is het koeren van de duiven die hier in zwermen op zoek zijn naar voedsel, ook al is het niet meer toegestaan om de duiven te voeren.

Let op de twee kolommen in de zuidoostelijke hoek die de oorspronkelijke toegang tot de stad aanduiden. Op de kolommen staan beelden van Sint Marcus en Sint Theodorus die uitkijken over de lagune waaraan Venetië ligt.

Bij de talrijke cafés kun je genieten van een cappuccino of een heerlijk diner op het terras, maar de prijzen zijn hier over het algemeen hoger dan in de rest van de stad. Als de avond valt en het minder druk wordt op het plein, is het heerlijk toeven met een glas wijn in een café waar muzikanten de avond opluisteren. Onthoud dat wanneer je aan een tafel plaatsneemt, dit aan je rekening wordt toegevoegd, terwijl het niet extra kost als je aan de bar staat.

Het San Marcoplein, in de wijk San Marco, ligt pal aan het Canal Grande. Het is makkelijk bereikbaar met de vaporetto (waterbus) of te voet. In de koelere maanden kan het plein bij hoogtij onder water stromen, maar dankzij de verhoogde wandelplatforms is een bezoek wel mogelijk.


Gids voor San Marcoplein


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.794 hotels in de buurt van San Marcoplein weergeven
102 €
Royal San Marco Hotel

Royal San Marco Hotel

San Marco 848, Venice
3,7
/ 5, op basis van 458 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in San Marco, this hotel is steps from Procuratie Vecchie, St. Mark's Basilica, and St Mark's Campanile. Doge's Palace and St. Mark's Square are also within 5 minutes.

114 €
Hotel Montecarlo

Hotel Montecarlo

Calle Specchieri 463 San Marco, Venice
4,3
/ 5, op basis van 689 beoordelingen
3.0 van 5.0

This modernised 17th-century building in Venice, formerly a convent and a palazzo, is 50 meters from Piazza San Marco, 200 meters from Bridge of Sighs and 300 from San Zaccaria Church.

134 €
Hotel Savoia & Jolanda

Hotel Savoia & Jolanda

Riva Degli Schiavoni 4187, Venice
4,5
/ 5, op basis van 667 beoordelingen
4.0 van 5.0

This centrally located century-old hotel sits on Venice's waterfront promenade, busy with pedestrians, stalls, gondolas and ferries, just 100 metres from St Mark's Square.

145 €
Ca' Del Campo

Ca' Del Campo

San Marco 511 - Campo Della Guerra, Venice
4,4
/ 5, op basis van 393 beoordelingen
0.0 van 5.0

Located in San Marco, this townhouse accommodation is within a 5-minute walk of St. Mark's Basilica, St Mark's Campanile, and Doge's Palace. Rialto Bridge and St. Mark's Square are also within 10 minutes.

100 €
Antico Panada

Antico Panada

Calle degli Specchieri 646, Venice
3,7
/ 5, op basis van 830 beoordelingen
3.0 van 5.0

Housed in an 18th-century building, this hotel is surrounded by restaurants, cafés, and shops, and lies 50 meters from St Mark's Square and 250 meters from Venice's Grand Canal.

97 €
Rosa Salva Hotel

Rosa Salva Hotel

San Marco 951, Calle Fiubera, Venice
4,9
/ 5, op basis van 25 beoordelingen
0.0 van 5.0

Located in San Marco, this property is steps from Procuratie Vecchie, St. Mark's Basilica, and St. Mark's Square. St Mark's Campanile and Doge's Palace are also within 5 minutes.

79 €
Hotel Paganelli

Hotel Paganelli

Riva Degli Schiavoni 4182, Venice
4,3
/ 5, op basis van 584 beoordelingen
3.5 van 5.0

Located in Castello, this hotel is within a 5-minute walk of Bridge of Sighs and Doge's Palace. St. Mark's Basilica and St. Mark's Square are also within 10 minutes.

85 €
Hotel Cavalletto e Doge Orseolo

Hotel Cavalletto e Doge Orseolo

Piazza San Marco 1107, Venice
3,7
/ 5, op basis van 499 beoordelingen
4.0 van 5.0

Adjacent to Venice's largest gondola station in a basin constructed for the noble Orseolo family's palace, this hotel is steps from the famous St Mark's Square traces its history to the 10th century.