Voordeligste vluchten naar Istanbul

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

" BRU Brussel naar IST Istanbul 164,55 € "

" DUS Düsseldorf naar SAW Istanbul 164,86 € "

" AMS Amsterdam naar SAW Istanbul 199,93 € "

" BRU Brussel naar SAW Istanbul 202,18 € "

" AMS Amsterdam naar IST Istanbul 238,75 € "

" ZYR Brussels naar IST Istanbul 250,62 € "

" QDU Düsseldorf naar IST Istanbul 264,70 € "

" DUS Düsseldorf naar IST Istanbul 278,50 € "

" CGN Cologne naar IST Istanbul 295,62 € "

" CGN Cologne naar SAW Istanbul 304,76 € "Over Istanbul

Istanbul is een bijzondere stad met een Europees en Aziatisch deel. Het is de grootste stad van Turkije met ruim 14 miljoen inwoners. Je kunt je hier eindeloos vermaken met talloze bezienswaardigheden. Door de omvang van de stad zul je soms het gevoel hebben dat je meerdere steden tegelijk bezoekt. Zo is er een groot contrast tussen het meer toeristische Europese deel en het Aziatische deel. De Hagia Sophia is een van de bekendste bezienswaardigheden van Istanbul. Deze prachtige moskee staat in de historische wijk Sultanahmet, in het Europese deel.

Vliegen naar Istanbul

Istanbul heeft twee luchthavens, waarvan de luchthaven Istanbul Atatürk (IST) het belangrijkst is. Deze luchthaven ligt in het Europese deel van Istanbul op ongeveer 25 km van het centrum. Luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen (SAW) is de tweede luchthaven van de Turkse metropool, vernoemd naar de eerste vrouwelijke piloot van Turkije. Deze luchthaven ligt in het Aziatische deel van de stad. Vanuit België kun je alleen via Brussel naar deze bestemming vliegen. Je zou ook kunnen kiezen om vanuit Amsterdam te vertrekken. Met een rechtstreekse vlucht ben je ongeveer 3,5 uur onderweg.

Voorzieningen op de luchthaven Istanbul Atatürk

De luchthaven van een wereldstad als Istanbul heeft natuurlijk topvoorzieningen te bieden. Als je eenmaal de paspoortcontrole bent gepasseerd kun je hier naar hartenlust winkelen. Ook voor souvenirs kun je hier terecht en je hebt keuze te over wat betreft duty-freeshops. Verder zijn er op deze luchthaven genoeg plekken waar je 24 uur per dag terecht kunt voor wat te eten of te drinken. Je kunt tot maximaal twee uur gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk. Verder zijn er acht moskeeën ingericht waar ruimte is om te bidden. Er is een hotel op de luchthaven en er staan verschillende accommodaties op korte afstand. De luchthaven staat bekend om de drukte die er heerst op elk moment van de dag.

Verder reizen vanaf de luchthaven Istanbul Atatürk

Het is heel gemakkelijk om vanaf de luchthaven Istanbul Atatürk verder te reizen naar het centrum van Istanbul. Er rijden zeer regelmatig bussen vanaf de luchthaven naar het Taksimplein. De rit duurt ongeveer 40 minuten. Er rijden ook bussen naar Yenikapi. Je kunt er ook voor kiezen de metro te nemen. De M1 rijdt vanaf Yenikapi naar de luchthaven met verschillende overstaphaltes. Tot slot kun je natuurlijk ook een taxi nemen. Autoverhuurbedrijven zijn ook voldoende aanwezig op deze luchthaven.

Voorzieningen op de luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen

Net als op de luchthaven Istanbul Atatürk hoef je op de luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen niets tekort te komen als het om voorzieningen gaat. Er zijn tientallen plekken waar je wat kunt eten en drinken. Verder zijn er iets meer dan een handjevol winkels waar je tijd kunt doorbrengen. Wifi is beschikbaar bij verschillende kiosken, daarnaast kun je tegen betaling toegang tot het netwerk krijgen op je eigen mobiele apparaat. Er is een hotel op de luchthaven en er staan verschillende accommodaties op korte afstand.

Verder reizen vanaf de luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen

Vanaf de luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen rijden ongeveer tien buslijnen. Daarnaast rijden er shuttlebussen richting Kadıköy en het Taksimplein. Het vliegveld bevindt zich op ongeveer 50 km van het Taksimplein en de busrit hiernaartoe neemt ongeveer 90 minuten in beslag. Daarnaast heb je de mogelijkheid een taxi te nemen of om een auto te huren.


Ontdek Istanbul

Ga je op vakantie naar Istanbul? Raadpleeg de reisgidsen van Expedia.be voor de beste hotels, stedentrips, autoverhuurders en meer!

Alternatieve luchthavens in omgeving

  • Internationale luchthaven Ataturk (IST)
  • Internationale luchthaven Sabiha Gokcen (SAW)