Topactiviteiten in Istanbul

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Istanbul bevat historische architectuur, een zonsondergang en mist of nevel

Bijzondere activiteiten in het sfeervolle Istanbul

De mystieke Turkse stad Istanbul ligt op een prachtige locatie op de oevers van de Bosporus en herbergt diverse bijzondere bezienswaardigheden. Geniet bijvoorbeeld van een bezoek aan de Hagia Sophia, een voormalige kerk en moskee, wandel door de indrukwekkende Basilica Cisterne of verken de kamers van het enorme Topkapıpaleis. Ook mag je een bezoek aan de Grote Bazaar niet overslaan om leuke souvenirs te kopen. Je kunt bovendien diverse activiteiten en excursies in Istanbul ondernemen om de stad nog beter te leren kennen.

Dingen om te doen in Istanbul

Een leuke manier om de diverse bezienswaardigheden van Istanbul te bekijken is op een sightseeing-cruise over de Bosporus, de zeestraat die naar de Zwarte Zee loopt. Je vaart onder meer langs het Dolmabahçe-paleis en het Rumeli-fort, terwijl je veel verhalen hoort over de interessante geschiedenis van de stad. Het is bovendien mogelijk om bijvoorbeeld de mooie Kruidenbazaar te bezoeken. Om nog meer van de stad te zien kun je onder meer meegaan met een tour door de oude stad van Constantinopel. Tijdens deze activiteit zul je bijzondere monumenten uit de Byzantijnse periode ontdekken, die van de 4e tot de 15e eeuw duurde. Je verkent niet alleen de overblijfselen van de imposante stadsmuren, maar bijvoorbeeld ook de Chorakerk en het Tekfur-paleis. Wil je ook graag het Aziatische deel van Istanbul bezoeken? Dan is het mogelijk op een 2-continententour te gaan, waarbij je naar het Dolmabahçepaleis en de Camlica-heuvel gaat. Als je de verschillende monumenten en activiteiten graag makkelijk vanuit je accommodatie bezoekt, kun je eens kijken bij de hotels in Istanbul om de beste overnachtingsplek te vinden.

Dagactiviteiten in Istanbul

Je kunt ook diverse dagactiviteiten en excursies vanuit Istanbul ondernemen. Zo kun je meegaan met de tour Istanbul in één dag met kleine groep. Tijdens deze 8 uur durende excursie zul je de hoogtepunten van de stad ontdekken. Je bezoekt onder meer het Topkapıpaleis, de Blauwe Moskee en Hagia Sophia. De gids weet je bovendien veel over de stad en zijn monumenten te vertellen. Een andere leuke activiteit is een cruise naar de Prinseneilanden. Op deze pittoreske eilanden kun je even helemaal tot rust komen in een mooie omgeving. Het eiland Büyükada verken je bovendien samen met een gids. Mis hier onder meer de kerk Aya Yorgi Kilisesi niet. Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis? Dan is de privé-dagexcursie Sporen van het christendom iets voor jou. Onder leiding van een gids ontdek je veel over het vroege christendom, onder meer bij de Hagia Irene, de eerste kerk van Constantinopel. Ben je van plan de hoogtepunten van deze leuke stad te ontdekken? Kijk dan eens bij de vluchten naar Istanbul om een leuke stedentrip te boeken.

Topactiviteiten per categorie

Topactiviteiten die je kan doen in Istanbul


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.Populaire plekken om te bezoeken in Istanbul

Steden in de buurt van Istanbul