Stazione di Roma Termini

Het centraal station van Rome ligt op enkele minuten wandelen van het Museo Nazionale Romano en een schitterende basiliek uit de zestiende eeuw.

Vanaf het Stazione di Roma Termini in het centrum van Rome, kun je gewoon wandelen naar enkele historische locaties en attracties. Bezoek het nabijgelegen Museo Nazionale Romano en bewonder de bijzondere mozaïeken, sculpturen en fresco's. Stop even bij het art nouveau-theater waar komische stukken worden opgevoerd. Het Stazione di Roma Termini bevat een groot winkelcentrum met meer dan vijftig verschillende winkels. Koop Italiaanse designerkleding, boeken en parfum in dit gunstig gelegen winkelcentrum.

Het Palazzo Massimo alle Terme, onderdeel van het Museo Nazionale Romano, ligt op slechts een korte wandeling van het centraal station. In dit museum vind je een van de grootste collecties antieke kunst ter wereld. Op de eerste verdieping kun je de Rustende Bokser, een beeld uit de hellenistische periode bewonderen. Op de tweede verdieping vind je muren met fresco's en vloermozaïeken.

Woon een opvoering bij in het Teatro Ambra Jovinelli. Dit opvallende theater is gebouwd aan het begin van de twintigste eeuw en richt zich vooral op komedies, waaronder ook toneelstukken van Shakespeare. Let op de mooie roze gevel. Het Teatro Ambra Jovinelli is een van de weinige theaters in Rome dat is gebouwd in de art nouveau-stijl.

Koop kwalitatieve cadeaus, kleding, speelgoed, designerschoenen en schoonheidsproducten bij Il Forum Termini, het grote winkelcentrum in het Stazione di Roma Termini. Rust even uit bij een van de vele charmante cafés rond het station.

De Basilica di Santa Maria degli Angeli e dei Martiri ligt op korte wandelafstand van het station. Deze titulaire kerk werd gebouwd in de zestiende eeuw en werd deels ontworpen door Michelangelo. Let op het exterieur van deze renaissancekerk dat delen bevat van de thermen van Diocletianus. Bekijk het prachtige altaarstuk waarop de kruisiging is uitgebeeld door de Italiaanse schilder Giacomo della Rocca.

Het treinstation Roma Termini verbindt Rome met de meeste andere steden van Italië. Rond het station zijn verscheidene accommodaties te vinden, waaronder luxehotels en appartementen. Je kunt dit stadsdeel bereiken via het metrostation Termini.

Het Stazione di Roma Termini ligt vlak bij veel historische bezienswaardigheden van Rome en is dus het perfecte uitgangspunt om je verkenning van het centrum te starten.


Stadsgids van Centraal Station Termini


Hotelaanbiedingen Centraal Station Termini

Bekijk alle hotels in Centraal Station Termini
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

De beste Vlucht + Hotel-deals naar Centraal Station Termini

Bekijk alle pakketten naar Centraal Station Termini

Topdeals op vliegtickets naar Centraal Station Termini


Boek je vakantie naar Centraal Station Termini