Je stadsgids voor Rome

De Italiaanse hoofdstad is de perfecte bestemming voor een citytrip. De unieke combinatie van haar eeuwenlange geschiedenis en de drukte en levendigheid van een moderne Europese stad staat garant voor een boeiende mix van betoverende kunst, fantastische architectuur en zonnige pleinen.

Het centrum van Rome is oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels en is verdeeld in districten die doorgaans genoemd zijn naar hun belangrijkste bezienswaardigheden. Elk district (in het Italiaans "rione") heeft zijn eigen karakter, maar de 2,8 miljoen inwoners van Rome hebben alvast één ding gemeen: hun vriendelijke en ontspannen karakter. De Italianen zijn een passioneel volk en dat merk je meteen bij de warme begroeting. Zonder dat je erom moet vragen, wijzen ze je graag de weg naar een leuk restaurantje of vertellen ze je de laatste nieuwtjes over hun twee geliefde voetbalclubs: AS Roma en SS Lazio.

Rome heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Je vindt er barokke meesterwerken zoals de Sint-Pietersbasiliek, de Spaanse Trappen en de Trevifontein, maar ook restanten van het Romeinse Rijk. Door zijn lange geschiedenis is Rome een archeologische site op zich waar ook vandaag nog opgravingen gebeuren. Maar de meeste bewijzen van de Romeinse macht en cultuur kun je zo ontdekken, zoals het Forum Romanum en het adembenemende Colosseum.

In Rome ligt ook de kleine zelfstandige binnenstaat Vaticaanstad. Hier is de hoofdzetel van de katholieke kerk gehuisvest en vind je prachtige meesterwerken uit de renaissance, zoals de Sixtijnse Kapel en het Palazzo Senatorio.
Rome kun je gemakkelijk met de bus verkennen, maar de smalle kasseistraten in het centrum van de stad doe je nog het best te voet, want zo zie je nog veel meer.

Het is ook altijd heel handig om een kaart van Rome te gebruiken, in het bijzonder wanneer je de oudere districten in het centrum van Rome wilt bezoeken. Maar het is ook heerlijk om hier gewoon wat rond te dwalen. En wanneer de zon ondergaat, zoek je een leuk pleintje op om te genieten van een goede Italiaanse espresso of gelato.

In Italië kun je natuurlijk fantastisch eten want de gastronomie in Rome is onovertroffen. Het meest bekende gerecht uit Rome is de spaghetti alla carbonara, maar je vindt er meer dan alleen pasta en pizza. Het kenmerk van de Romeinse, en bij uitbreiding van de hele Italiaanse keuken, is het gebruik van seizoensgebonden verse producten van de allerbeste kwaliteit. En dan hebben we het nog niet eens over de wijn gehad. Cin cin!


Stadsgids van Rome


Hotelaanbiedingen Rome

Bekijk alle hotels in Rome
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

De beste Vlucht + Hotel-deals naar Rome

Bekijk alle pakketten naar Rome

Topdeals op vliegtickets naar Rome

Toon alle vluchten naar Rome

Boek je vakantie naar Rome