Vakantie in Boedapest

Deze Oost-Europese hoofdstad heeft veel te bieden: prachtige vergezichten, een rijke geschiedenis en bijzondere gebouwen.

De hoofdstad van Hongarije, Boedapest, bestaat eigenlijk uit twee steden: het oude gedeelte Boeda in het westen en Pest in het oosten. De twee 'steden' worden gescheiden door de rivier de Donau, die soms rustig kabbelt en dan weer onstuimig kolkt. Boedapest, waaronder de oevers van de Donau, het burchtdistrict van Boeda en de Andrássyboulevard, staat op de Werelderfgoedlijst, een erkenning voor de stad als een van de mooiste steden ter wereld.

De geschiedenis van de stad gaat terug tot de Romeinse tijd. Sporen van dit verleden zijn te zien in Boeda, in Aquincum, een opgegraven Romeinse nederzetting in Óbuda, ten noorden van het stadscentrum. Het burchtdistrict van Boeda ligt in het centrum van de stad. Hier vind je de opvallende en kleurrijke Matthiaskerk (Mátyás-templom). De burcht van Boeda (Budavar) ligt hoog op de westelijke heuvel waardoor je er een betoverend uitzicht hebt op de stad. 's Avonds is de burcht prachtig verlicht, een echte eyecatcher in de skyline van Boedapest.

Op een paar minuten van de Gellértberg staat een ander indrukwekkend gebouw, de Citadel die tijdens verschillende twisten dienst deed als vesting. Het Vrijheidsbeeld (Szabadság-szobor), eveneens op de Gellértberg, werd neergezet ter ere van de bevrijding van de nazibezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vlak bij het Stadspark (Varosliget) in het oostelijke deel van de stad vind je ook tal van interessante bezienswaardigheden.Het Heldenplein (Hosok Tere) eert de stichters en verdedigers van Boedapest. Hier vlakbij bevindt zich het Museum voor Schone Kunsten (Szépművészeti Múzeum). Aan de rand van het meer in het park staat de romantisch uitziende Vajdahunyadbrucht (Vajdahunyad vára).

Breng voor nog meer culturele bezienswaardigheden een bezoek aan het Hongaars Nationaal Museum (Magyar Nemzeti Múzeum), het Nationaal Theater (Nemzeti Színház) en de Hongaarse Staatsopera (Magyar Állami Operaház) aan de Pest-zijde. In Boedapest hebben diverse beroemde beeldhouwers, schrijvers en componisten gewoond.

Boedapest is gemakkelijk te voet of met de wagen te ontdekken. Het westelijke deel Boeda is heuvelachtig, terwijl het oostelijke Pest vlak is. Er zijn diverse mogelijkheden om met het openbaar vervoer te reizen. Het metronet, een van de eerste van Europa, is meer dan 100 jaar na de bouw nog altijd operationeel. Er worden diverse bustours door de stad en boottochten over de Donau aangeboden. Ook kun je een fiets of Segway huren.


Stadsgids van Budapest


Hotelaanbiedingen Budapest

Bekijk alle hotels in Budapest
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

De beste Vlucht + Hotel-deals naar Budapest

Bekijk alle pakketten naar Budapest

Topdeals op vliegtickets naar Budapest

Toon alle vluchten naar Budapest

Boek je vakantie naar Budapest