Topactiviteiten in Budapest

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Budapest inclusief interieur, religieuze aspecten en historische architectuur

Geniet van vermakelijke activiteiten in Budapest

Budapest staat met zijn indrukwekkende bouwwerken, sfeervolle cafés en traditionele badhuizen bekend als een interessante en gevarieerde vakantiebestemming. Tijdens een wandeling langs de Donau-rivier maak je direct kennis met het prachtige Parlementsgebouw, wellicht het meest iconische staaltje architectuur van de Hongaarse hoofdstad. Je kunt op muzikale ontdekkingstocht gaan in een van de 40 operagebouwen van Budapest, het Margaretha-eiland verkennen of een duik nemen in de helende Széchenyibaden. In Budapest beleef je zeker een fijne tijd.

Spabezoek en dinercruise

Budapest is bekend om zijn wereldberoemde spabaden, die een helende werking zouden hebben. Je kunt jezelf een dagje in de watten laten leggen met een kaartje voor toegang zonder wachtrij tot het Széchenyibad en dinercruise met livemuziek. Het Széchenyibad, dat al sinds 1913 bestaat, is het grootste badencomplex van Budapest. Je kunt hier volledig ontspannen in het stoombad of wegdromen bij een heerlijke massage. Je vervolgt deze ontspannen dag met een boottocht over de Donau, waarbij een heerlijk diner wordt geserveerd. Drie leden van het prijswinnende Hungaria Folk Orchestra verzorgen de muzikale begeleiding bij de cruise. Na deze weldadige excursie in Budapest kom je geheel ontspannen weer in je hotel terug.

Stadswandelingen in Budapest

Tijdens een van de verschillende stadswandelingen leer je over de rijke historie en belangrijkste bezienswaardigheden van Budapest. Reis bijvoorbeeld terug naar de tijd van Sovjetunie gedurende een Koude Oorlog Tour, waarbij je de hoofdgebouwen van de geheime politie en belangrijke locaties van de revolutie in 1956 bezoekt. Een andere aantrekkelijke activiteit in Budapest is een tour waarbij je kennis maakt met de culinaire hoogtepunten van de stad. Enkele van de traditionele hapjes die je tijdens de proeverijen kunt proberen zijn Hongaarse salami, paddenstoelen, huisgemaakte jams en de klassieke Hongaarse goulash. Als je deze lekkere gerechten wil uitproberen, kun je het aanbod aan vluchten naar Budapest bekijken en zelf naar Hongarije reizen.

Uitgaan in Budapest

In de Hongaarse hoofdstad zijn voldoende plekken te vinden waar je met je gezelschap een drankje kunt drinken. Een van de leukste dingen om te doen in Budapest is een kroegentocht in ‘ruïnepubs’ inclusief drankjes en clubentree. Hierbij ga je met een inwoner van Budapest op stap in clubs die in verlaten gebouwen gevestigd zijn. Deze hippe clubs worden ruïnebars genoemd en stralen een gemoedelijke sfeer uit. Tijdens de tour bezoek je tenminste vier bars met een groep andere reizigers. Per ruïnebar is een drankje bij de prijs van de tour inbegrepen. Na een avondje stappen in Budapest is het fijn om comfortabel te slapen. Je kunt gelukkig kiezen uit een groot aanbod aan hotels in Budapest.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.