Topactiviteiten in Budapest

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Szechenyi Chain Bridge toont een brug, een rivier of beek en een kerk of kathedraal

Geniet van vermakelijke activiteiten in Budapest

Budapest staat met zijn indrukwekkende bouwwerken, sfeervolle cafés en traditionele badhuizen bekend als een interessante en gevarieerde vakantiebestemming. Tijdens een wandeling langs de Donau-rivier maak je direct kennis met het prachtige Parlementsgebouw, wellicht het meest iconische staaltje architectuur van de Hongaarse hoofdstad. Je kunt op muzikale ontdekkingstocht gaan in een van de 40 operagebouwen van Budapest, het Margaretha-eiland verkennen of een duik nemen in de helende Széchenyibaden. In Budapest beleef je zeker een fijne tijd.

Spabezoek en dinercruise

Budapest is bekend om zijn wereldberoemde spabaden, die een helende werking zouden hebben. Je kunt jezelf een dagje in de watten laten leggen met een kaartje voor toegang zonder wachtrij tot het Széchenyibad en dinercruise met livemuziek. Het Széchenyibad, dat al sinds 1913 bestaat, is het grootste badencomplex van Budapest. Je kunt hier volledig ontspannen in het stoombad of wegdromen bij een heerlijke massage. Je vervolgt deze ontspannen dag met een boottocht over de Donau, waarbij een heerlijk diner wordt geserveerd. Drie leden van het prijswinnende Hungaria Folk Orchestra verzorgen de muzikale begeleiding bij de cruise. Na deze weldadige excursie in Budapest kom je geheel ontspannen weer in je hotel terug.

Stadswandelingen in Budapest

Tijdens een van de verschillende stadswandelingen leer je over de rijke historie en belangrijkste bezienswaardigheden van Budapest. Reis bijvoorbeeld terug naar de tijd van Sovjetunie gedurende een Koude Oorlog Tour, waarbij je de hoofdgebouwen van de geheime politie en belangrijke locaties van de revolutie in 1956 bezoekt. Een andere aantrekkelijke activiteit in Budapest is een tour waarbij je kennis maakt met de culinaire hoogtepunten van de stad. Enkele van de traditionele hapjes die je tijdens de proeverijen kunt proberen zijn Hongaarse salami, paddenstoelen, huisgemaakte jams en de klassieke Hongaarse goulash. Als je deze lekkere gerechten wil uitproberen, kun je het aanbod aan vluchten naar Budapest bekijken en zelf naar Hongarije reizen.

Uitgaan in Budapest

In de Hongaarse hoofdstad zijn voldoende plekken te vinden waar je met je gezelschap een drankje kunt drinken. Een van de leukste dingen om te doen in Budapest is een kroegentocht in ‘ruïnepubs’ inclusief drankjes en clubentree. Hierbij ga je met een inwoner van Budapest op stap in clubs die in verlaten gebouwen gevestigd zijn. Deze hippe clubs worden ruïnebars genoemd en stralen een gemoedelijke sfeer uit. Tijdens de tour bezoek je tenminste vier bars met een groep andere reizigers. Per ruïnebar is een drankje bij de prijs van de tour inbegrepen. Na een avondje stappen in Budapest is het fijn om comfortabel te slapen. Je kunt gelukkig kiezen uit een groot aanbod aan hotels in Budapest.

Topactiviteiten die je kan doen in Budapest


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Thermale baden van Széchenyi

Het Széchenyibad behoort tot de grootste kuuroorden in Europa. Het van nature warme water wordt gebruikt voor medicinale doeleinden op het gebied van gewrichtsaandoeningen en -ontstekingen. Bewonder de neobarokke stijl van de gebouwen en badhuizen die stammen uit het eind van de 19e eeuw.
Meer informatie
Geniet van de bijzondere ervaring van een badfeest en ontspan je in een van de 18 zwembaden met water uit de beroemde warmwaterbronnen van Budapest.

2. Heldenplein

Het Heldenplein (Hősök Tere) is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Boedapest. Het plein was het centrum van de viering van het duizendjarig bestaan van Hongarije in 1896. De trekpleister van het plein is het hoge Millenniummonument. Het werd in 1894 ontworpen door Albert Schickedanz voor de viering van het duizendjarig bestaan van Hongarije. Het monument werd echter pas in 1929 voltooid. Drie jaar later werd de naam van het plein veranderd in Heldenplein.
Meer informatie
Hongarije is trots op zijn duizendjarig bestaan als land en toont dit met een groot plein en monumenten voor helden uit het verleden.

3. Szechenyi-kettingbrug

De Kettingbrug is de oudste brug die Buda en Pest via de Donau met elkaar verbindt. De brug werd ten tijde van de openstelling in 1849 beschouwd als een 'overwinning der techniek' en heeft een enorme rol gespeeld in de groei van de stad. Bewonder het elegante classicistische ontwerp van de gietijzeren hangbrug die een waar icoon van Budapest is.
Meer informatie
Ontdek alles over de intrigerende geschiedenis en bouw van de beroemdste brug van de stad, waarvanaf je interessante uitzichten hebt over de Donau.

4. Buda-kasteel

De Burcht van Boeda (Budai var) staat op de werelderfgoedlijst vanwege haar culturele en historische belang. Het prachtige grote kasteel, met de Kettingbrug ervoor en de weerspiegeling van beide bouwwerken in de Donau, is een niet te missen plaatje, vooral in het donker als de burcht sprookjesachtig wordt verlicht. In Pest heb je vanaf veel plaatsen een mooi zicht op de burcht, vooral vanaf het parlementsgebouw of als je een boottocht over de Donau maakt.
Meer informatie
In dit vorstelijke gebouw, een van de hoogtepunten van de skyline van Boedapest, vind je ook diverse interessante musea.

5. Sint-Stefanusbasiliek

De Sint-Stefanusbasiliek is een neoclassicistische kerk met een indrukwekkende koepel en elegante torentjes. Met een hoogte van 96 meter is dit godshuis het hoogste gebouw in de stad en behoort het tot de grootste kerken in het land. Bewonder deze rijkelijk versierde, voorname kerk die is voorzien van prachtig gebrandschilderde ramen en kunstwerken.
Meer informatie
Ga met een lift naar de koepel van deze grote kerk om het prachtige uitzicht over Budapest en de Donau te bewonderen.

6. Parlementsgebouw

Hongaarse ambtenaren wilden in 1896 het millennium van hun land groots vieren. Daarom lieten zij het parlementsgebouw (Orszaghaz) bouwen, waarvoor Westminster Palace in Londen als inspiratie diende. De Hongaarse architect Imre Steindl maakte tekeningen voor het indrukwekkende gebouw en plaatste het in Pest op een prominente positie langs de Donau. Deze vlakke centrale locatie kreeg, als symbool van de nieuwe democratische regering, de voorkeur boven de pompeuze koninklijke kastelen op de heuvel.
Meer informatie
Bewonder het enorme gebouw van de democratische regering van Hongarije en zie hoe het parlementsgebouw wordt weerspiegeld in de Donau.

7. Vissersbastion

Het Vissersbastion is een unieke uitkijkplek die net zo spectaculair is als het uitzicht dat het biedt. Deze vesting met witte torentjes staat boven op de Burchtheuvel en kijkt uit over de Donau en de oostelijke helft van Budapest. Neem je camera mee naar dit indrukwekkende uitkijkpunt en neem bij zonsondergang foto's van de lichtjes in de stad.
Meer informatie
Geniet vanaf dit fascinerende neogotische bordes boven op de Burchtheuvel van geweldige uitzichten over de Donau en het oostelijk deel van Budapest.

Populaire plekken om te bezoeken in Budapest

Steden in de buurt van Budapest