Boston

Reisgids
Boston Common bevat een park, een monument en een stad

Boston neemt in de geschiedenis van het moderne Amerika een belangrijke plaats in. De stad zal dan ook altijd worden geassocieerd met de onafhankelijkheid van Amerika door de grote rol die Boston speelde in de Amerikaanse Revolutie.

Het huidige Boston blijft een invloedrijke speler aan de oostkust, vooral dankzij haar positie als het centrum van de wetenschap. Boston heeft de reputatie een van de chiquere en progressievere steden van Amerika te zijn.

De inwoners van Boston staan bekend om hun typische accent, ze zijn trots op hun revolutionaire verleden en op hun rol bij de bevrijding van Amerika van de Britse overheersing. Aangezien verschillende kenmerkende gebeurtenissen, zoals de Boston Tea Party en het bloedbad van Boston, in en rond de stad plaatsvonden, is het geen verrassing dat geschiedenis ook nu nog een belangrijke rol speelt.

Daarom beschikt de stad over een historische wandelroute, de Freedom Trail. Dat is een route van ongeveer 4 km die vanaf het fraaie Boston Common Park naar Charlestown loopt. Het rode stenen spoor loopt langs 16 belangrijke plaatsen die verband houden met de vrijheidsstrijd van Amerika. Deze wandeling brengt je onder andere langs het Paul Revere House en het Old South Meeting House en eindigt bij de USS Constitution. Dat is het oudste nog varende oorlogsschip ter wereld.

Boston is wereldwijd vermaard als de zetel van de Harvard. Hoewel maar weinig mensen de kans krijgen om aan deze prestigieuze universiteit te studeren, zijn de prachtige gebouwen meer dan een bezoek waard. Bezichtig in ieder geval de openbare ruimtes van de universiteit, zoals het Harvard Museum of Natural History. Boston is het centrum van nog meer hoogaangeschreven universiteiten zoals de Tuftsuniversiteit en Boston College, ook al hebben deze niet de hoge status van Harvard.

Zoals je kunt verwachten van een stad die bekend staat om haar intellectuele eigenschappen, zijn er zeer veel musea en culturele activiteiten. Je vindt in Boston niet alleen toonaangevende musea zoals het Museum of Fine Arts en het Museum of Science, maar ook gewone bezienswaardigheden zoals het kindermuseum van Boston, het New England-aquarium en de dierentuin Franklin Park. Allemaal perfect voor een educatief dagje uit met het gezin.

Boston staat ook bekend om de prachtige theaters en organisaties voor uitvoerende kunsten. In de prachtig versierde theaters zoals het Cutler Majestic Theatre, het Boston Opera House en het Orpheum Theatre kun je voorstellingen bijwonen van beroemde gezelschappen zoals het Boston Symphony Orchestra en het Boston Ballet. Het is de perfecte manier om te ontspannen en je onder te dompelen in de cultuur en de geschiedenis van een van de indrukwekkendste steden van Amerika.

Videoreisgids voor Boston

Waar overnachten in Boston

Hampton Inn Boston - Logan Airport
Hampton Inn Boston - Logan Airport
2.5 out of 5
230 Lee Burbank Hwy, Revere, MA
De prijs is € 85 per nacht van 25 dec. tot 25 dec.
Dit hotel ligt vlak bij de luchthaven, op 10 km afstand van TD Garden (stadion), Aquarium van New England en Marktplaats Faneuil Hall. Ook Boston Common en Boston ...
4/5 Very Good! (1,419 beoordelingen)
"Fair"

Beoordeeld op 2 dec. 2021

Hampton Inn Boston - Logan Airport
Embassy Suites Boston Logan Airport
Embassy Suites Boston Logan Airport
3.5 out of 5
207 Porter St, Boston, MA
De prijs is € 104 per nacht van 1 jan. tot 1 jan.
Dit hotel ligt in East Boston, op 5 km afstand van Aquarium van New England, Marktplaats Faneuil Hall en Long Wharf. Ook Boston Harbor en TD Garden (stadion) ...
4.2/5 Excellent! (2,041 beoordelingen)
"Evening staff were rushed and rude. I did not know I had to schedule the shuttle bus so was waiting and when I called staff were rude. Drivers were kind, desk worker awful."

Beoordeeld op 18 feb. 2021

Embassy Suites Boston Logan Airport
Encore Boston Harbor
Encore Boston Harbor
5 out of 5
1 Broadway, Everett, MA
De prijs is € 244 per nacht van 3 jan. tot 3 jan.
Dit luxe hotel ligt vlak bij de luchthaven, op 3 km afstand van Encore Boston Harbor, The Freedom Trail en Assembly Row. Ook LEGOLAND® Discovery Center en Bunker ...
4.7/5 Exceptional! (1,503 beoordelingen)
"Amazing room, staff is great"

Beoordeeld op 2 dec. 2021

Encore Boston Harbor
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Populaire plekken om te bezoeken in Boston

Topactiviteiten die je kan doen in Boston

Steden in de buurt van Boston