Topactiviteiten in Maastricht

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Maastricht bevat nachtleven, een rivier of beek en een stad

Wat valt er te doen in Maastricht?

Ontdek samen met Expedia hoe je kunt genieten van het beste dat Maastricht te bieden heeft! Als je van plan bent om Maastricht te bezoeken, kunnen wij je laten zien wat de mooiste en best bezochte bezienswaardigheden zijn en je helpen om de meest interessante activiteiten en excursies te vinden. Of je nu lekker met je gezin naar Maastricht reist, een romantische trip voor twee wilt maken of een zakelijk bezoek brengt, wij zorgen ervoor dat je je optimaal kunt voorbereiden op een onvergetelijke vakantie die aan al je verwachtingen voldoet.

Bezienswaardigheden in Maastricht

Maastricht biedt talloze leuke bezienswaardigheden. Wij kunnen je helpen bij het vinden van de beste accommodaties in Maastricht en laten je zien wat de mooiste plekjes zijn in de buurt van je hotel en de omliggende omgeving. Zo weet je precies waar je heen moet, wat er te zien is en wanneer. Bekijk alle bezienswaardigheden in een handig overzicht zodat je maximaal van je vakantie kunt genieten. Wij zorgen ervoor jij je geen zorgen hoeft te maken dat je iets mist.

Als je van plan bent om Maastricht te bezoeken, bekijk dan eens onze handige gidsen met een beschrijving van alle bezienswaardigheden in de regio zodat je voor je vertrek alvast alle leuke excursies kunt plannen. Maastricht heeft voor elk wat wils. Dus of je je nu wilt uitleven tijdens een actieve zomervakantie, je relatie wilt vieren met een romantisch rendez-vous of jezelf wilt verwennen met een ontspannen tripje naar een resort, je zult je in Maastricht zeker kunnen vermaken.

Evenementen in Maastricht

Wil je je tijdens je verblijf graag onderdompelen in de lokale cultuur? Bekijk dan voor je op reis gaat of er tijdens je verblijf leuke evenementen in Maastricht plaatsvinden. Van festivals tot lokale folklore, bepalen wat een bezoekje waard is in Maastricht kan veel kostbare tijd opslokken. Met onze hulp plan je je vakantie echter eenvoudiger dan ooit. Wat je ook wilt doen, of je nu een gezinsvakantie in de buitenlucht wilt, de plaatselijke keuken van Maastricht wilt ontdekken of jezelf wilt onderdompelen in kunst & cultuur, dankzij onze gidsen met alle evenementen van Maastricht geniet je gegarandeerd van een zorgeloze vakantie, in welk seizoen je ook komt. Fijne vakantie!

Topactiviteiten die je kan doen in Maastricht


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Vrijthof

Het Vrijthof is een schilderachtig plein dat is geplaveid met kasseien en wordt omringd door oude, netjes onderhouden bomen. De oorspronkelijke functie van het plein was minder romantisch, want het was aanvankelijk een begraafplaats en werd later gebruikt als terrein voor terechtstellingen. Volg de route die bedevaartgangers sinds de middeleeuwen hebben genomen naar het graf van Sint Servatius en geniet van het beeldige uitzicht op de stad wanneer je de hoge toren van de Sint-Janskerk hebt beklommen. Geniet van een voorstelling in het belangrijkste theater van de stad of woon een van de openluchtconcerten en evenementen bij die hier geregeld worden georganiseerd. Ontspan bij een van de cafés en neem de sfeer van deze iconische plek in je op.
Meer informatie
Bezoek het grootste plein van Maastricht en ontdek oude kerken en stijlvolle huizen die uitkijken op uitnodigende cafés en restaurants.

2. Bonnefanten Museum

Wandel rond door het Bonnefantenmuseum en ontdek een van de beste collecties moderne kunst van Nederland. Bewonder werken uit de École de Paris, het minimalisme en andere kunststromingen en vervolg je weg naar de collectie historische kunst op de eerste verdieping. Hier vind je naast indrukwekkende schilderijen ook een uitgebreide collectie beeldhouwwerken uit heel Europa. De opvallende architectuur van het gebouw wordt door velen gezien als een van de mooiste in Maastricht.
Meer informatie
Bekijk een uitmuntende collectie hedendaagse kunst en enkele oude meesterwerken in dit iconische museum met een bijzonder uiterlijk.

3. Sint-Servaaskerk

Volg de route die pelgrims al sinds de vierde eeuw volgen en daal af in de crypte waar Sint Servatius begraven ligt. Bewonder de indrukwekkende mix van romaanse en gotische architectuur en bekijk de muurschilderingen, reliëfs en kunst aan de muren. Geniet van de aanblik van deze schilderachtige kerk terwijl je een kop koffie drinkt op het Vrijthof.
Meer informatie
Bezoek de crypte waar de stoffelijke resten liggen van Sint Servatius, die in de vierde eeuw leefde, en bewonder de schatten van deze mooie romaanse kerk.

4. Dominicanenkerk

Verruil het drukke winkelcentrum Entre Deux van Maastricht voor deze voormalige kerk, de Dominicanenkerk. Je bent misschien verbaasd om hier stapels met nieuwe boeken en tweedehandsboeken te zien. Bewonder meer dan alleen het leesmateriaal in deze boekhandel, zoals het uitzicht vanaf de hoogste boekenplanken, vol plafondschilderingen en torenhoge pilaren.
Meer informatie
Deze voormalige kerk uit de 13e eeuw is naar zeggen de mooiste boekwinkel ter wereld. Bewonder zijn stenen, gewelfde plafond en bijzondere licht om erachter te komen waarom.

5. Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw

Wandel rond in de brede, donkere Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en bewonder de kunst en muurschilderingen uit de middeleeuwen. Bezoek de Sterre-der-Zeekapel en bekijk daar het Mariabeeld. Al eeuwenlang komen bedevaartgangers uit heel Europa naar dit standbeeld in de hoop op genezing. Daal af naar de Schatkamer en bewonder de betoverende verzameling zilverwerk, goud en andere kostbaarheden.
Meer informatie
Aanschouw een beeld dat naar verluid wonderen heeft verricht en bekijk een kamer vol oude schatten in deze indrukwekkende romaanse kerk.

Populaire plekken om te bezoeken in Maastricht

Steden in de buurt van Maastricht