Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Maastricht

Met zijn oude forten, historische panden en leuke activiteiten biedt de hoofdstad van Nederlands Limburg genoeg voor jong en oud.

Maastricht, de hoofdstad van Nederlands Limburg, klinkt bij buitenlanders vooral bekend in het oor als de plaats waar het Verdrag voor de oprichting van de EU werd getekend. Maar deze Zuid-Nederlandse stad heeft veel meer te bieden, van katholieke kerken en charmante pleinen tot ondergrondse grottengangen en carnavalstoeten.

De streek rond Maastricht werd al sinds het Romeinse Tijdperk bewoond door lokale Germaanse stammen. De lange en woelige geschiedenis van Limburg heeft ervoor gezorgd dat het huidige indrukwekkende erfgoed van Maastricht  uit verschillende tijdperken stamt.

Terwijl de heuvelachtige omgeving rond de stad ideaal is voor liefhebbers van het buitenleven, is er meer dan genoeg te zien binnen de oude stadsmuren. Breng een bezoek aan Sint-Servaasbasiliek en zijn schatkamer, kloostergangen en tuin. De basiliek ligt bij het Vrijthof, het bekendste plein van de stad, waar je maar liefst 38 Nederlandse rijksmonumenten vindt, waaronder oude koopmanshuizen en het neoklassieke Generaalshuis. Ga net ten zuiden van Maastricht naar de Sint-Pietersberg, waar je een rondleiding kunt nemen door de kalksteengrotten, waar vroeger krijtsteen gewonnen werd. Op de noordflank van de heuvel kun je bij het 18e-eeuwse Fort Sint Pieter door meer dan 20.000 ondergrondse gangen wandelen.

Maastricht is een compacte stad. Het Centraal Station ligt op wandelafstand van de historische binnenstad, net als de meeste bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Huur een fiets, scooter of Segway in het centrum en verken ook de kleinere attracties op je dooie gemak. Ook te voet zijn er een tal van routes die je langs de mooiste bezienswaardigheden brengen. Vraag om meer info bij toerismebureau van de stad (VVV).

Maastricht ligt aan de oever van de Maas, net over de grens met Belgisch Limburg en Duitsland. Het is daarom een ideale bestemming om met de auto te bereiken. Parkeer je auto gratis op de Park & Ride-locaties en reis goedkoop verder met de shuttlebus of trein naar de stad. Het Centraal Station van Maastricht ligt pal in het centrum. Voor buitenlandse toeristen is de stad te bereiken via Maastricht Aachen Airport.

Kom naar Maastricht om te genieten van de mooie heuvelachtige omgeving en indrukwekkende erfgoed.


Maastricht Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Maastricht

Alle 400 accommodaties in Maastricht weergeven
easyHotel Maastricht City Centre € 37
easyHotel Maastricht City Centre

easyHotel Maastricht City Centre

12 Het Bat, Maastricht
   
  4,1
  / 5, op basis van 44 beoordelingen
  2.5 van 5.0

  Dit hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 10 minuten lopen van Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw, Sint-Servaaskerk en Markt. Ook Natuurhistorisch Museum en Bonnefanten Museum liggen binnen 15 minuten lopen. Station Maastricht ligt op 12 minuten lopen.

  Amrâth Grand Hotel de l'Empereur € 59
  Amrâth Grand Hotel de l'Empereur

  Amrâth Grand Hotel de l'Empereur

  Stationsstraat 2, Maastricht
    
   3,7
   / 5, op basis van 890 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 15 minuten lopen van Keramiekcentrum, Bonnefanten Museum en Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw. Ook Markt en Sint-Servaaskerk liggen binnen 2 km afstand. Station Maastricht ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Maastricht Randwyck is het 22 minuten lopen.

   Hotel Monastère Maastricht € 57
   Hotel Monastère Maastricht

   Hotel Monastère Maastricht

   Boschstraat 69-71, Maastricht
     
    4,5
    / 5, op basis van 90 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 5 minuten lopen van Stadhuis en Markt. Ook Sint-Servaaskerk en Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw liggen binnen 15 minuten lopen. Station Maastricht ligt op 18 minuten lopen.

    Select Hotel Apple Park Maastricht € 46
    Select Hotel Apple Park Maastricht

    Select Hotel Apple Park Maastricht

    Pierre De Coubertinweg 3, Maastricht
      
     3,8
     / 5, op basis van 336 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Wittevrouwenveld, binnen 3 km afstand van De Geusselt, Bonnefanten Museum en Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw. Ook Markt en Sint-Servaaskerk liggen binnen 3 km afstand. Station Maastricht ligt op 21 minuten lopen.

     The Student Hotel Maastricht € 62
     The Student Hotel Maastricht

     The Student Hotel Maastricht

     Sphinxcour 9A, Maastricht
       
      4,3
      / 5, op basis van 206 beoordelingen
      3.5 van 5.0

      Dit hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 10 minuten lopen van Stadhuis, Markt en Dominicanenkerk. Ook Vrijthof en Sint-Servaaskerk liggen binnen 15 minuten lopen. Station Maastricht ligt op 20 minuten lopen.

      Bastion Hotel Maastricht Centrum € 60
      Bastion Hotel Maastricht Centrum

      Bastion Hotel Maastricht Centrum

      Boschstraat 27, Maastricht
        
       3,8
       / 5, op basis van 659 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 10 minuten lopen van Stadhuis en Markt. Ook Sint-Servaaskerk en Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw liggen binnen 15 minuten lopen. Station Maastricht ligt op 19 minuten lopen.

       Amrâth Hotel DuCasque € 66
       Amrâth Hotel DuCasque

       Amrâth Hotel DuCasque

       Helmstraat 14, Maastricht
         
        4,0
        / 5, op basis van 273 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, vlak bij Dominicanenkerk en Markt. Ook Sint-Servaaskerk en Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw liggen binnen 10 minuten lopen. Station Maastricht ligt op 15 minuten lopen.

        Crowne Plaza Maastricht € 93
        Crowne Plaza Maastricht

        Crowne Plaza Maastricht

        De Ruiterij 1, Maastricht
          
         4,2
         / 5, op basis van 378 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Maastricht ligt vlak bij de luchthaven, binnen 10 minuten lopen van Keramiekcentrum, Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw en Bonnefanten Museum. Ook Markt en Sint-Servaaskerk liggen binnen 15 minuten lopen. Station Maastricht ligt op 9 minuten lopen en naar Station Maastricht Randwyck is het 25 minuten lopen.