Limburg

Nederland
Maastricht bevat nachtleven, een rivier of beek en een stad
Dit heuvelachtige stukje Zuidoost-Nederland vlak bij het drielandenpunt is een interessante bestemming voor een vakantie in de natuur, shopping en geschiedenis.

Nederlands-Limburg, gelegen aan de overkant van de Maas in het oosten van België, is uitstekend voor een weekendje genieten in Maastricht, maar biedt veel meer dan dat! Geniet er van de ‘Nederlandse Ardennen’, maak uitstapjes naar plaatsen als Valkenburg en Roermond, bezoek een waterburcht en ontdek het cultureel erfgoed van de regio.

Het Bourgondische Limburg is eeuwenlang door verschillende landen geregeerd, zodat het kan bogen op een rijk verleden. Het gevarieerde heuvellandschap bracht in de middeleeuwen een strategisch voordeel, zodat kasteelheren hier vaak een kasteel lieten bouwen. De provincie ontleent zijn naam aan de nu in de provincie Luik gelegen plaats Limburg, dat in de middeleeuwen de hoofdstad was van het gelijknamige hertogdom.

Nederlands-Limburg heeft qua geschiedenis veel gemeen met Belgisch-Limburg, maar heeft op geografisch gebied veel meer te bieden. Bezoek de prachtige grotten van Valkenburg, ga mountainbike of wandelen in de ‘Nederlandse Ardennen’ aan de Duitse grens of trek in het noorden naar het prachtige Nationaal park De Groote Peel, een topbestemming voor natuurliefhebbers en vogelspotters.

In het uiterste zuiden bij de gemeente Vaals heb je het Drielandenpunt, waar de grenzen van België, Duitsland en Nederland samenkomen. In het oosten kun je Kasteel Hoensbroek bezoeken, een van de grootste burchten van Nederland.

In het zuidoosten bij Landgraaf heb je de Wereldtuinen Mondo Verde, een familiepretpark met een dierentuin en spannende attracties. In de Dinofauna maak je kennis met allerlei levensechte dinosaurussen!

Limburg is uitstekend verbonden met het openbaar vervoer. Je kunt de verschillende plaatsen eenvoudig verkennen met de trein of bus. Ook worden er fietsen verhuurd, met onder meer mountainbikes die goed van pas komen op de steile hellingen in het zuiden.

Met de auto is de provincie eenvoudig via de E314 naar het oosten en de E34 naar het noorden. Vanuit Hasselt, Genk en Tongeren zijn er zelfs bussen naar Maastricht. Met de trein kun je vanuit Hasselt Maastricht bereiken. Huur een auto bij Expedia om kleinere plekjes te bereiken en boek een charmant hotel samen voor meer korting.

Wil je graag naar de Ardennen en tegelijk Nederlands blijven spreken? Kijk dan niet verder en boek een leuke vakantie in Nederlands-Limburg!

Populaire steden in Limburg

Maastricht bevat nachtleven, een rivier of beek en een stad
Maastricht
Staat bekend om Kunst, Cafés en Kathedralen
Met zijn oude forten, historische panden en leuke activiteiten biedt de hoofdstad van Nederlands Limburg genoeg voor jong en oud.

Redenen voor een bezoekje

  • Vrijthof
  • Markt
  • Sint-Servaaskerk
Venlo
Venlo
Staat bekend om Tuinen, Historisch en Kunst
Gastvrij Venlo, een favoriete bestemming voor shopper

Redenen voor een bezoekje

  • Venlo GreenPark
  • Stadhuis