Verenigde Arabische Emiraten

Reisgids
Burj Khalifa bevat moderne architectuur en een wolkenkrabber

Race over zandduinen tijdens een woestijnsafari, kampeer onder de sterren, maak een rondvaart inclusief diner op een dhow en ding af op goud en specerijen op traditionele souks.

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een kruispunt van culturen van het Midden-Oosten en het Westen. Bruisende steden met luxe winkelcentra, toprestaurants en prachtige stranden staan in contrast met de uitgestrekte leegte van de woestijn. De Verenigde Arabische Emiraten, of VAE, bestaan uit Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm al-Qaiwain, Ras al-Khaimah en Fujairah. Bezoek wereldberoemde winkelcentra en luxehotels en verdiep je in de cultuur en historie van de woestijn.

De hoofdstad van de Emiraten is Abu Dhabi, een stad met talloze historische locaties, waaronder het Al Ain-paleismuseum, het Al Jahili-fort, het Al Qattara-centrum voor Kunst, het Archeologisch Park Hili, dat zeer rijk is aan fossielen, en het Heritage Village, waar traditionele ambachten te zien zijn. Bezoek een traditionele kamelenmarkt. Ga naar het Arabian Wildlife Park en zie er Arabische spiesbokken en elanden die vrij rondlopen. Of maak een boottocht naar het eiland Saadiyat om te genieten van ongerepte stranden en ontspannende resorts.

Ontdek de unieke attracties van Dubai's winkelcentra, zoals indoorskipistes, enorme aquaria en dierentuinen. Kom meer te weten over de geschiedenis van Dubai in het achttiende-eeuwse Al Fahidi-fort, waarin momenteel het Dubai Museum is gevestigd. Vergaap je aan de sierlijke architectuur van de Jumeirah-moskee. Bij de Khor Dubai kun je historische houten schepen zien en genieten van een rondvaart en diner aan boord van een dhow. Neus op de vele souks rond tussen traditioneel handwerk, handgeknoopte tapijten, specerijen en gouden sieraden. Er zijn ook vismarkten waar je voor weinig geld een heerlijk visgerecht kunt eten. Of proef de multiculturele snacks die op de souks te koop zijn.

In het gouden zand en het kristalheldere water van de Verenigde Arabische Emiraten komen de zonnige zomers en warme winters helemaal tot hun recht. Op de openbare stranden gelden voorschriften voor de zwemkleding voor dames, maar bij de privéstranden en zwembaden van de hotels wordt westerse zwemkleding gewoon geaccepteerd.

Voor de oostkust van Fujairah kun je duiken tussen kleurrijke koraalriffen met tropische vissen, haaien en schildpadden. Andere populaire plekken om te duiken zijn de onderwatergrotten van Dibba en de ondiepe riffen en scheepswrakken bij Abu Dhabi.

Geniet van adembenemende zonsondergangen in de woestijn nadat je door de zandduinen hebt geracet. Overnacht onder de sterrenhemel en begin de volgende dag met een ontbijt met warme gerechten, terwijl het zand baadt in de morgenstond.

Als je de Emiraten wilt bezoeken, vlieg je naar de grote internationale luchthavens van Abu Dhabi of Dubai en kun je via het uitstekende wegennet overal komen.

Populaire plekken om te bezoeken in Verenigde Arabische Emiraten

Verblijven zoeken