Covid-19-waarschuwing: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Abu Dhabi

Verenigde Arabische Emiraten
Capitolpark toont moderne architectuur, een stad en een fontein

Fantastische restaurants, adembenemende moderne gebouwen en spectaculaire pretparken maken de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten tot een echte vijfsterrenbestemming.

Hoewel de stad ooit werd gezien als de kleinere, stillere zusterstad van het nabijgelegen Dubai, is de hoofdstad van de VAE razendsnel gegroeid. Veel van 's werelds grootste oliemaatschappijen hebben hier een hoofdkantoor en Abu Dhabi kenmerkt zich door extreme rijkdom en weelde. Abu Dhabi is een drukke metropool met 1,5 miljoen inwoners en waar een paar van de hoogste gebouwen ter wereld staan. Geniet van de unieke skyline, de strandresorts en de verrukkelijke maaltijden die deze alsmaar groeiende wereldstad biedt.

In Abu Dhabi spelen de islamitische cultuur en godsdienst een belangrijke rol. Hoofddoeken zijn in het openbaar niet verplicht, maar let erop dat je je gepast kleed en houd je aan eventuele culturele kledingvoorschriften bij bepaalde gelegenheden. Vrouwen mogen hier autorijden en alleen reizen.

De hotels van Abu Dhabi zijn de enige plekken waar alcohol mag worden verkocht. Als gevolg daarvan spelen ze en centrale rol in het uitgaansleven en de restaurantcultuur van de stad. Een van de chicste hotels is het Emirates Palace, aan de kust. Als je het geluk heb in dit zevensterrenhotel te verblijven, heb je toegang tot een privéstrand, een groot aanbod aan sportfaciliteiten en enkele van de beste restaurants van de stad. Het hotel is gunstig gelegen naast een aantal van de beste winkels van Abu Dhabi. Reis de hoogte in op de Etihad Towers en begeef je naar het Observation Deck at 300 voor een weids uitzicht. Ga vervolgens naar de Abu Dhabi Mall, een winkelparadijs met drie verdiepingen.

Na een autorit van een half uur kun je het eiland Yas bereiken, een favoriete bestemming in Abu Dhabi. Op de locatie waar de Grand Prix van Abu Dhabi wordt gehouden, vind je twee spannende themaparken naast elkaar. Ferrari World heeft een van de snelste rollercoasters ter wereld. En Yas Waterworld biedt je een ideale manier om optimaal te genieten van Abu Dhabi's warme klimaat.

In de zomer kan de hitte overweldigend zijn, dus de meeste mensen kiezen ervoor niet lopend naar de verschillende bezienswaardigheden te gaan. Huur bij de internationale luchthaven een auto of neem de bus. De bussen in de stad zijn standaard voorzien van airconditioning en rijden tot in de verste uithoeken van de stad.