Topactiviteiten in Abu Dhabi

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Capitolpark toont moderne architectuur, een stad en een fontein

Geweldige activiteiten in het levendige Abu Dhabi

De metropool Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten is een leuke bestemming voor een bijzondere stedentrip. Je kunt hier diverse monumenten bekijken en activiteiten ondernemen. Zo kun je een bezoek brengen aan de imposante Sjeik Zayed-moskee, genieten van het uitzicht vanaf een van de Etihad Towers of een dagje de woestijn ingaan om de natuur te ontdekken. Daarnaast is deze stad een goede bestemming voor het hele gezin, aangezien er diverse pretparken te vinden zijn.

Dingen om te doen in Abu Dhabi

Er zijn diverse activiteiten in Abu Dhabi die je kunt ondernemen om de vele bezienswaardigheden te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld meegaan met een tour door het Louvre Abu Dhabi en de Sjeik Zayed-moskee om twee van de hoogtepunten van de stad te zien. Tijdens deze tour geniet je van de enorme Sjeik Zayed-moskee, die plaats biedt aan maar liefst 40.000 bezoekers en versierd is met prachtige tapijten en kroonluchters. Verder kun je wereldberoemde kunst bewonderen in het Louvre Abu Dhabi, van onder andere Édouard Manet en Leonardo da Vinci. Je kunt de stad verder verkennen met een hop-on, hop-off-bustour, waardoor je op een comfortabele manier diverse bezienswaardigheden in Abu Dhabi bekijkt. Ben je ook op zoek naar een fijne accommodatie? Kijk dan eens bij de hotels in Abu Dhabi.

Abu Dhabi voor kinderen

Je kinderen beleven ook een leuke tijd in Abu Dhabi. Je kunt bijvoorbeeld twee pretparken op één dag bezoeken. Zo kun je kiezen voor het leuke Ferrari World Abu Dhabi of naar Yas Waterworld gaan, een bijzondere waterpark met imposante glijbanen. Een andere optie is om Warner Bros. World™ Abu Dhabi te bezoeken. Dit pretpark staat vol met geweldige attracties en staat in het teken van diverse personages uit films en televisieseries, zoals Batman en Scooby Doo. Het is daarnaast mogelijk om een rondleiding over het Yas Marina Circuit te boeken, zodat je samen met je kinderen dit bijzondere racecircuit kunt bekijken. Je maakt onder meer een rondje over het circuit zelf en je kunt de pit bewonderen.

Excursies vanuit Abu Dhabi

Tijdens je vakantie kun je ook een excursie vanuit Abu Dhabi boeken om de omgeving te verkennen. Ga bijvoorbeeld mee met de dagexcursie naar Dubai inclusief Burj Khalifa vanuit Abu Dhabi om deze beroemde stad te ontdekken. Dankzij de achtergrondinformatie kom je veel te weten over de beroemde bezienswaardigheden, zoals het Burj Al Arab-hotel. Ook kun je gaan shoppen in de Dubai Mall en je vergapen aan het uitzicht vanaf de 124e verdieping van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Het is daarnaast mogelijk om de woestijn in te gaan. Tijdens een woestijnsafari verken je dit weidse landschap met een terreinwagen, waarna je diverse activiteiten kunt ondernemen, zoals een rit op een kameel. Heb je zin gekregen in een vakantie naar Abu Dhabi? Kijk dan eens op de pagina met vluchten naar Abu Dhabi.
Populaire plekken om te bezoeken in Abu Dhabi

Steden in de buurt van Abu Dhabi