Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Grand Central Terminal

Deze majestueuze en levendige forensenhub is een niet te missen bezienswaardigheid voor de fans van architectuur.

Kijk toe hoe de 750.000 dagelijkse bezoekers zich haasten naar en van de treinen en bewonder de prachtige architectuur van deze statige Grand Central Terminal. Er zijn ook winkels en restaurants gevestigd, waardoor een bezoek aan dit station een leuke alles-in-een-bestemming is.

Zelfs als je nergens naar toe moet gaan is een bezoek aan dit Beaux Arts-gebouw een groot genot voor de zintuigen. Betreed het gebouw vanaf 42nd Street in Midtown en wandel naar de Main Concourse, de centrale hal van het station. Je herkent deze enorme ruimte uit tal van Hollywoodfilms. Kijk omhoog voor een hemelse verrassing. De 38 meter hoge plafonds werden in 1912 door de Franse kunstenaar Paul Cesar Helleu beschilderd met bladgoud op azuurblauwe olieverf. De muurschildering is een voorstelling van de dierenriemtekens, maar dan achterstevoren. Een vergissing waarvan sommige mensen denken dat het gewoon een ongelukje was. Door de bijna 23 meter hoge gebogen ramen juist onder het plafond stroomt het licht naar binnen op de stenen muren en marmeren vloeren.

Schrijd helemaal in de Hollywood-stijl een van de twee weelderige marmeren trappen af, die zijn gemaakt naar het voorbeeld van de grote trap van het operagebouw in Parijs. Of verzamel je onder de vierzijdige opalen klok boven het informatieloket. Deze klok is miljoenen dollars waard.

Een ander hoogtepunt van Grand Central, een ontwerp van de architectenbureaus Reed & Stem en Warren & Wetmore is de beeldengroep van Mercurius, geflankeerd door Hercules en Minerva op de voorgevel van het gebouw. Dit is een werk van de Franse kunstenaar Jules-Alexis Coutan. In het beeldhouwwerk bevindt zich een klok van vier meter doorsnede met het grootste voorbeeld van Tiffanyglas erin.

Grand Central Terminal is nog altijd een van de grootste vervoershubs van de Verenigde Staten. Het heeft 44 perrons en 67 sporen. Er zijn twee metroniveaus die de omgeving van New York en delen van Connecticut bedienen. Als je honger krijgt, vind je in de Dining Concourse, onder de Main Concourse, tal van eetgelegenheden, inclusief de legendarische Oyster Bar and Restaurant. Deze bar werd geopend in 1913 en is het oudste etablissement van het station. Je ziet hier een prachtig voorbeeld van de gewelfde betegelde plafonds, een ontwerp van de Spaanse immigrant en architect Rafael Guastavino. Zijn werk zie je terug in meer dan 200 gebouwen in New York City. Andere voorbeelden zijn de St John the Divine-kathedraal en de Registry Hall op Ellis Island.

Grand Central Terminal bevindt zich aan E. 42nd Street en Park Avenue. Het is een belangrijk metro-, trein- en busstation.


Station Grand Central Terminal Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Station Grand Central Terminal

Alle 5.221 accommodaties in de buurt van Station Grand Central Terminal weergeven
Hotel Pennsylvania € 96
Hotel Pennsylvania

Hotel Pennsylvania

401 7th Ave, New York, NY
   
  2.5 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Madison Square Garden, Macy's en Empire State Building. Ook Times Square en Broadway liggen op 15 minuten wandelen. 34 St. - Penn Station (Fashion Av.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar 28 St. Station (7th Av.) is het 4 minuten wandelen.

  The Roosevelt Hotel, New York City € 86
  The Roosevelt Hotel, New York City

  The Roosevelt Hotel, New York City

  45 E 45th Street, New York, NY
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van 5th Avenue en Station Grand Central Terminal. Ook Kathedraal St. Patrick's en Rockefeller Center liggen op 10 minuten wandelen. Grand Central - 42 St. Station ligt op 5 minuten wandelen en naar 5 Av Station (W. 42nd St.) is het 5 minuten wandelen.

   YOTEL New York € 85
   YOTEL New York

   YOTEL New York

   570 Tenth Avenue, New York, NY
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Times Square en Jacob K. Javits Convention Center. Ook Broadway en Central Park liggen op 2 km afstand. Times Sq. - 42 St. Station ligt op 12 minuten wandelen en naar 34 St. - Penn Station is het 14 minuten wandelen.

    Paramount Times Square € 75
    Paramount Times Square

    Paramount Times Square

    235 West 46th Street, New York, NY
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit romantische hotel ligt in Midtown, vlak bij Richard Rodgers Theatre, Times Square en Music Box Theatre. Ook Broadway en Minskoff Theater liggen op 5 minuten wandelen. 49th St. Station ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Times Sq. - 42 St. Station is het 8 minuten wandelen.

     Park Lane Hotel € 123
     Park Lane Hotel

     Park Lane Hotel

     36 Central Park S, New York, NY
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Midtown, vlak bij Central Park en 5th Avenue. Ook Madison Avenue en Tiffany & Co. liggen op 5 minuten wandelen. 57 St. Station ligt op maar 3 minuten wandelen en naar 5 Av.-53 St. Station is het 6 minuten wandelen.

      Park Central Hotel New York € 103
      Park Central Hotel New York

      Park Central Hotel New York

      870 7th Ave, New York, NY
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van Carnegie Hall, Central Park en Broadway Theatre. Ook Columbus Circle en 5th Avenue liggen op 10 minuten wandelen. 7 Av. Station (E 53rd St.) en 50 St. Station (Broadway) liggen op 5 minuten wandelen.

       Grand Hyatt New York € 139
       Grand Hyatt New York

       Grand Hyatt New York

       109 East 42nd Street, at Grand Central Terminal, New York, NY
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit romantische hotel ligt in Midtown, vlak bij Chrysler Building en Station Grand Central Terminal. Ook 5th Avenue en Bryant Park liggen op 10 minuten wandelen. Grand Central - 42 St. Station ligt op 6 minuten wandelen en naar 5 Av Station (W. 42nd St.) is het 9 minuten wandelen.

        The Westin New York Grand Central € 137
        The Westin New York Grand Central

        The Westin New York Grand Central

        212 East 42nd Street, New York, NY
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van Chrysler Building en Station Grand Central Terminal. Ook 5th Avenue en Hoofdkwartier van de Verenigde Naties liggen op 10 minuten wandelen. Grand Central - 42 St. Station ligt op 9 minuten wandelen en naar New York Grand Central Terminal Station is het 9 minuten wandelen.