Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Rockefeller Center

Dit trefpunt van business en amusement werd bij de voltooiing eind jaren 30 beschouwd als een knap staaltje werk. Het was destijds dan ook een van de meest iconische projecten van Manhattan.

Rockefeller Center in Midtown Manhattan combineert oud en nieuw en is een ode aan het New York van de jaren 30. Het complex staat centraal bij de jaarlijkse vieringen van de officiële feestdagen.

Tijdens de crisis van de grote depressie werd het uitgestrekte Rockefeller Center beschouwd als een revolutionair symbool van innovatie en vooruitgang. Deze 'stad in een stad' heeft een strak en modern ontwerp. In dit zakencentrum waren enkele van de meest vooruitstrevende bedrijven uit de geschiedenis van Amerika gevestigd. Nu is het nog altijd een middelpunt in Manhattan met 19 commerciële en historische gebouwen met diverse blokken.

Het is een referentie voor art deco-architectuur, maar Rockefeller Center heeft veel meer te bieden. Neem bijvoorbeeld een rondleiding door de beroemde NBC-studio's. Koop kaartjes om de bekende Rockettes te zien of woon een concert bij in de Radio City Music Hall. Bewonder in kersttijd de enorme kerstboom van 30 meter hoog. Op de glinsterende schaatsbaan kun je van oktober tot april elke dag terecht.

In welke tijd van het jaar je hier ook komt, je begint je bezoek aan Rockefeller Center op het uitkijkplatform Top of the Rock. Vergaap je hier aan het spectaculaire uitzicht in 360 graden! Voordat je met de Sky Shuttle-lift omhoog naar de uitkijkpost zoeft, moet je echt even stoppen bij de permanente tentoonstelling van foto's en kunstvoorwerpen op de tussenverdieping. (Als je eenmaal helemaal boven bent, kun je namelijk niet naar de tentoonstelling terugkeren.) Vanaf het uitkijkplatform op de 70e verdieping heb je een perfect uitzicht op het Empire State Building en het Vrijheidsbeeld in het zuiden en op Central Park in het noorden.

Terug naar 30 Rockefeller Plaza, het middelpunt van het complex, waar televisiefans rondleidingen kunnen krijgen achter de schermen van de NBC-studio's. Deze rondleidingen beginnen elk kwartier en zijn de gelegenheid bij uitstek om een glimp op te vangen van succesvolle tv-shows zoals 'NBC Nightly News' en 'Saturday Night Live'. Kijk op de website van het Rockefeller Center hoe je kaarten kunt kopen. Geschiedenisfans kunnen dagelijks deelnemen aan rondleidingen door het General Electric-gebouw, met deskundige gidsen die achtergrondinformatie geven over de geschiedenis en kunstzinnigheid van het centrum.

Tank na de rondleiding even bij in een van de vele cafés en restaurants op de Concourse-verdieping. Of maak een wandelingetje op Fifth Avenue.

Rockefeller Plaza ligt in Midtown en is een halte op diverse busroutes en metrolijnen.


Rockefeller Center Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Rockefeller Center

Beste hotelaanbiedingen in Rockefeller Center

Alle 5.711 accommodaties in de buurt van Rockefeller Center weergeven
Arlo NoMad € 91
Arlo NoMad

Arlo NoMad

11 East 31st Street, New York, NY
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen Empire State Building, Madison Square Park en Macy's. 33 St. Station (Park Av. S) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar 28 St. Station (Park Av. S) is het 5 minuten wandelen.

  The Roosevelt Hotel, New York City € 105
  The Roosevelt Hotel, New York City

  The Roosevelt Hotel, New York City

  45 E 45th Street, New York, NY
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van 5th Avenue en Station Grand Central Terminal. Ook Chrysler Building en Kathedraal St. Patrick's liggen op 10 minuten wandelen. 5 Av Station (W. 42nd St.) ligt op 5 minuten wandelen en naar 47 - 50 Sts - Rockefeller Center Station is het 8 minuten wandelen.

   TownePlace Suites by Marriott New York Manhattan/ € 91
   TownePlace Suites by Marriott New York Manhattan/

   TownePlace Suites by Marriott New York Manhattan/

   324 West 44th Street, New York, NY
     
    2.5 van 5.0 Sterren

    Dit aparthotel ligt in Midtown, vlak bij The Majestic Theater en St. James Theatre. Ook Times Square en Shubert Theatre liggen op 5 minuten wandelen. 49th St. Station ligt op 8 minuten wandelen en naar Times Sq. - 42 St. Station is het 8 minuten wandelen.

    Aliz Hotel Times Square € 97
    Aliz Hotel Times Square

    Aliz Hotel Times Square

    310 W. 40th Street, New York, NY
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van New York Times Building, Times Square en Wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds. Ook Broadway en New Amsterdam Theater liggen op 10 minuten wandelen. Times Sq. - 42 St. Station ligt op 6 minuten wandelen en naar 42 St. - Bryant Pk. Station is het 7 minuten wandelen.

     Hotel Riu Plaza New York Times Square
     Hotel Riu Plaza New York Times Square

     Hotel Riu Plaza New York Times Square

     305 West, 46th Street, Manhattan, New York, NY
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van Times Square en Broadway. Ook Central Park en Rockefeller Center liggen op 15 minuten wandelen. 49th St. Station ligt op 5 minuten wandelen en naar 50 St. Station (Broadway) is het 9 minuten wandelen.

      Radisson Hotel New York Midtown-Fifth Avenue € 86
      Radisson Hotel New York Midtown-Fifth Avenue

      Radisson Hotel New York Midtown-Fifth Avenue

      25 West 51st Street, Units 3 and 4, New York, NY
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Midtown, vlak bij Rockefeller Center, Top of the Rock en Radio City Music Hall. Ook Kathedraal St. Patrick's en Times Square liggen op 10 minuten wandelen. 47 - 50 Sts - Rockefeller Center Station ligt op 5 minuten wandelen en naar 7 Av. Station (E 53rd St.) is het 7 minuten wandelen.

       Hampton Inn Manhattan/Times Square Central € 111
       Hampton Inn Manhattan/Times Square Central

       Hampton Inn Manhattan/Times Square Central

       220 West 41st St., New York, NY
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Midtown, vlak bij Times Square en Wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds. Ook Macy's en Bryant Park liggen op 15 minuten wandelen. Times Sq. - 42 St. Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar 42 St. - Bryant Pk. Station is het 5 minuten wandelen.

        Millennium Times Square New York € 81
        Millennium Times Square New York

        Millennium Times Square New York

        145 W 44th St, New York, NY
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Midtown, vlak bij Times Square, Broadway en Minskoff Theater. Ook Wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds en Shubert Theatre liggen op 5 minuten wandelen. 5 Av Station (W. 42nd St.) en 49th St. Station liggen op 5 minuten wandelen.