Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Rockefeller Center

Dit trefpunt van business en amusement werd bij de voltooiing eind jaren 30 beschouwd als een knap staaltje werk. Het was destijds dan ook een van de meest iconische projecten van Manhattan.

Rockefeller Center in Midtown Manhattan combineert oud en nieuw en is een ode aan het New York van de jaren 30. Het complex staat centraal bij de jaarlijkse vieringen van de officiële feestdagen.

Tijdens de crisis van de grote depressie werd het uitgestrekte Rockefeller Center beschouwd als een revolutionair symbool van innovatie en vooruitgang. Deze 'stad in een stad' heeft een strak en modern ontwerp. In dit zakencentrum waren enkele van de meest vooruitstrevende bedrijven uit de geschiedenis van Amerika gevestigd. Nu is het nog altijd een middelpunt in Manhattan met 19 commerciële en historische gebouwen met diverse blokken.

Het is een referentie voor art deco-architectuur, maar Rockefeller Center heeft veel meer te bieden. Neem bijvoorbeeld een rondleiding door de beroemde NBC-studio's. Koop kaartjes om de bekende Rockettes te zien of woon een concert bij in de Radio City Music Hall. Bewonder in kersttijd de enorme kerstboom van 30 meter hoog. Op de glinsterende schaatsbaan kun je van oktober tot april elke dag terecht.

In welke tijd van het jaar je hier ook komt, je begint je bezoek aan Rockefeller Center op het uitkijkplatform Top of the Rock. Vergaap je hier aan het spectaculaire uitzicht in 360 graden! Voordat je met de Sky Shuttle-lift omhoog naar de uitkijkpost zoeft, moet je echt even stoppen bij de permanente tentoonstelling van foto's en kunstvoorwerpen op de tussenverdieping. (Als je eenmaal helemaal boven bent, kun je namelijk niet naar de tentoonstelling terugkeren.) Vanaf het uitkijkplatform op de 70e verdieping heb je een perfect uitzicht op het Empire State Building en het Vrijheidsbeeld in het zuiden en op Central Park in het noorden.

Terug naar 30 Rockefeller Plaza, het middelpunt van het complex, waar televisiefans rondleidingen kunnen krijgen achter de schermen van de NBC-studio's. Deze rondleidingen beginnen elk kwartier en zijn de gelegenheid bij uitstek om een glimp op te vangen van succesvolle tv-shows zoals 'NBC Nightly News' en 'Saturday Night Live'. Kijk op de website van het Rockefeller Center hoe je kaarten kunt kopen. Geschiedenisfans kunnen dagelijks deelnemen aan rondleidingen door het General Electric-gebouw, met deskundige gidsen die achtergrondinformatie geven over de geschiedenis en kunstzinnigheid van het centrum.

Tank na de rondleiding even bij in een van de vele cafés en restaurants op de Concourse-verdieping. Of maak een wandelingetje op Fifth Avenue.

Rockefeller Plaza ligt in Midtown en is een halte op diverse busroutes en metrolijnen.


Rockefeller Center Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Rockefeller Center

Alle 3.153 accommodaties in de buurt van Rockefeller Center weergeven
YOTEL New York € 111
YOTEL New York

YOTEL New York

570 Tenth Avenue, New York, NY
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Times Square en Jacob K. Javits Convention Center. Ook Broadway en Central Park liggen op 2 km afstand. Times Sq. - 42 St. Station ligt op 12 minuten wandelen en naar 34 St. - Penn Station is het 14 minuten wandelen.

  The Roosevelt Hotel, New York City € 112
  The Roosevelt Hotel, New York City

  The Roosevelt Hotel, New York City

  45 E 45th Street, New York, NY
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van 5th Avenue en Station Grand Central Terminal. Ook Chrysler Building en Kathedraal St. Patrick's liggen op 10 minuten wandelen. Grand Central - 42 St. Station ligt op 5 minuten wandelen en naar 5 Av Station (W. 42nd St.) is het 5 minuten wandelen.

   Hotel Pennsylvania € 128
   Hotel Pennsylvania

   Hotel Pennsylvania

   401 7th Ave, New York, NY
     
    2.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Madison Square Garden, Macy's en Empire State Building. Ook Times Square en Broadway liggen op 15 minuten wandelen. 34 St. - Penn Station (Fashion Av.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar 28 St. Station (7th Av.) is het 4 minuten wandelen.

    The Belvedere Hotel € 110
    The Belvedere Hotel

    The Belvedere Hotel

    319 W 48th St, New York, NY
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van Eugene O'Neill Theatre, Times Square en Gershwin Theater. Ook Broadway en Broadway Theatre liggen op 10 minuten wandelen. 49th St. Station ligt op 6 minuten wandelen en naar 50 St. Station (Broadway) is het 7 minuten wandelen.

     Salisbury Hotel € 110
     Salisbury Hotel

     Salisbury Hotel

     123 W 57th St, New York, NY
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van Carnegie Hall, Central Park en 5th Avenue. Ook Columbus Circle en Ed Sullivan Theater liggen op 10 minuten wandelen. 5 Av.-53 St. Station ligt op maar 4 minuten wandelen en naar 57 St. Station is het 5 minuten wandelen.

      Park Central Hotel New York € 99
      Park Central Hotel New York

      Park Central Hotel New York

      870 7th Ave, New York, NY
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Midtown, vlak bij Carnegie Hall en Ed Sullivan Theater. Ook Central Park en Broadway Theatre liggen op 5 minuten wandelen. 7 Av. Station (E 53rd St.) en 50 St. Station (Broadway) liggen op 5 minuten wandelen.

       Hudson New York, Central Park € 167
       Hudson New York, Central Park

       Hudson New York, Central Park

       358 W 58th St, New York, NY
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van Central Park en Columbus Circle. Ook Lincoln Center en Operagebouw van Metropolitan Opera liggen op 10 minuten wandelen. 59 St. - Columbus Circle Station ligt op maar 5 minuten wandelen en naar 57 St. - 7 Av Station is het 5 minuten wandelen.

        The Westin New York Grand Central € 140
        The Westin New York Grand Central

        The Westin New York Grand Central

        212 East 42nd Street, New York, NY
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van Chrysler Building en Station Grand Central Terminal. Ook 5th Avenue en Hoofdkwartier van de Verenigde Naties liggen op 10 minuten wandelen. Grand Central - 42 St. Station ligt op 9 minuten wandelen en naar New York Grand Central Terminal Station is het 9 minuten wandelen.