Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Piazza Navona

De oude pauselijke gebouwen zijn door de eeuwen heen nauwelijks veranderd en zijn ook vandaag nog een populaire plek met leuke cafés en straattheater. 

Het plein wordt beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van de barok in Rome. De gevels dateren uit het midden van de 17e eeuw en werden gebouwd door kunstenaars als Bernini, Borromini en Rainaldi in opdracht van paus Innocentius X.

Het Palazzo Pamphili op het Piazza Navona werd in de 17e eeuw door Rainaldi gebouwd als nieuwe woonst voor de paus. Nu bevindt zich hier de Braziliaanse ambassade. De kerk Sant'Agnese in Agone domineert het Piazza Navona en duidt de plaats aan waar de heilige Agnes volgens de overlevering de marteldood stierf. Deze barokke kerk is beroemd om haar koepel, versierd met schilderijen van Ciro Ferri en Sebastiano Corbellini, en de overblijfselen van St. Agnes die onder het altaar begraven liggen. Regelmatig zijn er hier interessante, maar dure, rondleiding met gids volgen.

Wandel naar het midden van het Piazza Navona en bewonder de prachtige Vierstromenfontein (Fontana dei Quattro Fiumi) van Bernini. Aan de voet van de fontein staan vier figuren die verwijzen naar belangrijke wereldrivieren en in het midden van de fontein rijst de Obelisk van Domitianus omhoog. Misschien herken je deze fontein uit de film Angels & Demons die op het boek van Dan Brown gebaseerd is. Aan het andere uiteinde van het Piazza Navona staan nog twee andere fonteinen; de Fontana del Moro van Giacomo della Porta met zijn voet in roze marmer en de Fontana del Nettuno met een beeld van de zeegod Neptunus die vecht met een octopus. Nergens anders in de wereld ligt een plein waar water op zo'n artistieke manier wordt gebruikt.

Piazza Navona is de ideale plek in Rome om te ontspannen. Bemachtig een plekje in een van de cafés en restaurants, zoals het uitstekende Tre Scalini, en beloon jezelf met een lekkere espresso en tartufo. Of geniet van de vele straatartiesten, muzikanten en kunstenaars die zorgen voor een leuke en levendige sfeer. Het Piazza Navona ligt dan wel in een van de oudste buurten van Rome, maar het bruist er altijd van de activiteit.

Het ligt in het centrum van de stad op minder dan 15 minuten van de Trevifontein, die andere fontein die je absoluut gezien moet hebben.Neem de metro en de bus om hier te geraken.


Piazza Navona Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Piazza Navona

Alle 12.670 accommodaties in de buurt van Piazza Navona weergeven
Otivm Hotel € 78
Otivm Hotel

Otivm Hotel

Via D'Aracoeli, 11, Rome
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Piazza Navona, op 5 minuten wandelen van Piazza Venezia, Via del Corso en Forum Romanum. Ook Nationaal monument ter ere van Victor Emmanuel II en Musei Capitolini liggen op 5 minuten wandelen. Station Colosseo ligt op 14 minuten wandelen en naar Station Cavour is het 15 minuten wandelen.

  Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection € 71
  Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection

  Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection

  Via del Tritone 87-89, Rome, Rome
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, vlak bij Via del Tritone, Via Veneto en Piazza Barberini. Ook Piazza di Spagna en Trevifontein liggen op 10 minuten wandelen. Station Barberini ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Station Spagna is het 7 minuten wandelen.

   Navona Rooms with Jacuzzi € 73
   Navona Rooms with Jacuzzi

   Navona Rooms with Jacuzzi

   PIAZZA PASQUINO, 71, terzo piano senza ascensore, Rome, RM
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit pension ligt in Piazza Navona, vlak bij Corso Vittorio Emanuele II en Piazza Navona. Ook Campo de' Fiori en Pantheon liggen op 10 minuten wandelen. Station Spagna ligt op 19 minuten wandelen en naar Station Barberini is het 21 minuten wandelen.

    Navona Theatre Hotel € 51
    Navona Theatre Hotel

    Navona Theatre Hotel

    Vicolo dei Granari 3, Rome, RM
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Corso Vittorio Emanuele II en Piazza Navona. Ook Campo de' Fiori en Pantheon liggen op 10 minuten wandelen. Station Spagna ligt op 19 minuten wandelen en naar Station Barberini is het 22 minuten wandelen.

     Colonna Suite del Corso € 89
     Colonna Suite del Corso

     Colonna Suite del Corso

     Via della Colonna Antonina 41, Rome
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Dit pension ligt in Piazza Navona, op 5 minuten wandelen van Via del Corso, Pantheon en Trevifontein. Ook Piazza Navona en Piazza Venezia liggen op 10 minuten wandelen. Station Barberini ligt op 11 minuten wandelen en naar Station Spagna is het 12 minuten wandelen.

      VOI Donna Camilla Savelli Hotel € 117
      VOI Donna Camilla Savelli Hotel

      VOI Donna Camilla Savelli Hotel

      Via Garibaldi 27, Rome, RM
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit romantische hotel ligt in Trastevere, op 15 minuten wandelen van Santa Maria in Trastevere, Campo de' Fiori en Corso Vittorio Emanuele II. Ook Piazza Navona en Pantheon liggen op 2 km afstand. Station Rome Quattro Venti ligt op 22 minuten wandelen en naar Station Rome San Pietro is het 23 minuten wandelen.

       Domus Libera € 118
       Domus Libera

       Domus Libera

       Vicolo del Piombo 7, Rome, RM
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Dit pension ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Piazza Venezia en Via del Corso. Ook Via Nazionale en Trevifontein liggen op 10 minuten wandelen. Station Barberini ligt op 13 minuten wandelen en naar Station Colosseo is het 14 minuten wandelen.

        La Maison D'Art Spagna - Maison d'Art Collection € 65
        La Maison D'Art Spagna - Maison d'Art Collection

        La Maison D'Art Spagna - Maison d'Art Collection

        Via del Corso 112, Spagna, Rome
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Tritone, Via del Corso en Via Condotti. Ook Trevifontein en Piazza di Spagna liggen op 10 minuten wandelen. Station Spagna ligt op 9 minuten wandelen en naar Station Barberini is het 10 minuten wandelen.