Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Piazza Navona

De oude pauselijke gebouwen zijn door de eeuwen heen nauwelijks veranderd en zijn ook vandaag nog een populaire plek met leuke cafés en straattheater. 

Het plein wordt beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van de barok in Rome. De gevels dateren uit het midden van de 17e eeuw en werden gebouwd door kunstenaars als Bernini, Borromini en Rainaldi in opdracht van paus Innocentius X.

Het Palazzo Pamphili op het Piazza Navona werd in de 17e eeuw door Rainaldi gebouwd als nieuwe woonst voor de paus. Nu bevindt zich hier de Braziliaanse ambassade. De kerk Sant'Agnese in Agone domineert het Piazza Navona en duidt de plaats aan waar de heilige Agnes volgens de overlevering de marteldood stierf. Deze barokke kerk is beroemd om haar koepel, versierd met schilderijen van Ciro Ferri en Sebastiano Corbellini, en de overblijfselen van St. Agnes die onder het altaar begraven liggen. Regelmatig zijn er hier interessante, maar dure, rondleiding met gids volgen.

Wandel naar het midden van het Piazza Navona en bewonder de prachtige Vierstromenfontein (Fontana dei Quattro Fiumi) van Bernini. Aan de voet van de fontein staan vier figuren die verwijzen naar belangrijke wereldrivieren en in het midden van de fontein rijst de Obelisk van Domitianus omhoog. Misschien herken je deze fontein uit de film Angels & Demons die op het boek van Dan Brown gebaseerd is. Aan het andere uiteinde van het Piazza Navona staan nog twee andere fonteinen; de Fontana del Moro van Giacomo della Porta met zijn voet in roze marmer en de Fontana del Nettuno met een beeld van de zeegod Neptunus die vecht met een octopus. Nergens anders in de wereld ligt een plein waar water op zo'n artistieke manier wordt gebruikt.

Piazza Navona is de ideale plek in Rome om te ontspannen. Bemachtig een plekje in een van de cafés en restaurants, zoals het uitstekende Tre Scalini, en beloon jezelf met een lekkere espresso en tartufo. Of geniet van de vele straatartiesten, muzikanten en kunstenaars die zorgen voor een leuke en levendige sfeer. Het Piazza Navona ligt dan wel in een van de oudste buurten van Rome, maar het bruist er altijd van de activiteit.

Het ligt in het centrum van de stad op minder dan 15 minuten van de Trevifontein, die andere fontein die je absoluut gezien moet hebben.Neem de metro en de bus om hier te geraken.


Piazza Navona Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Piazza Navona

Alle 11.026 accommodaties in de buurt van Piazza Navona weergeven
Hotel Quirinale € 78
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome, RM
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Teatro dell'Opera di Roma, Via Nazionale en Via XX Settembre. Ook Via Veneto en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen op 10 minuten wandelen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Barberini is het 8 minuten wandelen.

  Hotel Raphaël-Relais & Châteaux € 202
  Hotel Raphaël-Relais & Châteaux

  Hotel Raphaël-Relais & Châteaux

  Largo Febo, 2-Piazza Navona, Rome, RM
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, op 10 minuten wandelen van Piazza Navona, Pantheon en Campo de' Fiori. Ook Via del Corso en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) liggen op een kwartiertje wandelen. Station Spagna ligt op 16 minuten wandelen en naar Station Barberini is het 19 minuten wandelen.

   Hotel Nazionale € 99
   Hotel Nazionale

   Hotel Nazionale

   Piazza Montecitorio, 131, Rome, RM
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Palazzo Montecitorio en Via del Corso. Ook Pantheon en Trevifontein liggen op 10 minuten wandelen. Station Spagna ligt op 11 minuten wandelen en naar Station Barberini is het 12 minuten wandelen.

    9HOTEL CESARI € 62
    9HOTEL CESARI

    9HOTEL CESARI

    Via di Pietra 89a, Rome, RM
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit romantische hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Palazzo Montecitorio en Via del Corso. Ook Pantheon en Trevifontein liggen op 5 minuten wandelen. Station Barberini ligt op 11 minuten wandelen en naar Station Spagna is het 12 minuten wandelen.

     Hotel Condotti € 67
     Hotel Condotti

     Hotel Condotti

     Via Mario Dè Fiori 37, Rome, RM
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, vlak bij Via Condotti, Piazza di Spagna en Via del Corso. Ook Spaanse Trappen en Pincio liggen op 5 minuten wandelen. Station Spagna ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Station Flaminio - Piazza del Popolo is het 11 minuten wandelen.

      Eitch Borromini Palazzo Pamphilj € 134
      Eitch Borromini Palazzo Pamphilj

      Eitch Borromini Palazzo Pamphilj

      Via di Santa Maria dell Anima, 30, Rome
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Piazza Navona, op 10 minuten wandelen van Piazza Navona, Campo de' Fiori en Pantheon. Ook Via del Corso en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) liggen op een kwartiertje wandelen. Station Spagna ligt op 17 minuten wandelen en naar Station Barberini is het 20 minuten wandelen.

       Hotel Artemide € 122
       Hotel Artemide

       Hotel Artemide

       Via Nazionale 22, Rome, RM
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit wellness hotel ligt in Repubblica, op 15 minuten wandelen van Thermae Diocletiani, Trevifontein en Spaanse Trappen. Ook Forum Romanum en Villa Borghese liggen op 2 km afstand. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Barberini is het 8 minuten wandelen.

        Best Western Plus Hotel Universo € 70
        Best Western Plus Hotel Universo

        Best Western Plus Hotel Universo

        Via Principe Amedeo 5/B, Rome, RM
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, op 10 minuten wandelen van Thermae Diocletiani, Basilica di Santa Maria Maggiore en Palazzo delle Esposizioni. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Rome Termini is het 5 minuten wandelen.