Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Forum Romanum

Aanschouw een van de meest beroemde archeologische sites ter wereld en dompel je onder in de antieke sfeer van het Romeinse Rijk.

Op zijn hoogtepunt strekte het Romeinse Rijk zich uit over 6,5 miljoen vierkante kilometer rond de Middellandse Zee, maar het Forum Romanum was het absolute middelpunt.

Het plein is relatief klein, maar vergis je niet; het is een echt pareltje dat je gezien moet hebben. Er staat weinig aangeduid op het Forum Romanum, dus als je alles wilt weten over dit antieke marktplein, dan huur je een audiogids aan een standje naast de Boog van Titus, vlakbij het Colosseum.

Het terrein van het Forum Romanum huisvest enkele interessante bezienswaardigheden, zoals de Tempel van Saturnus (aan de noordelijke zijde van het plein), een van de oudste overblijfselen uit het oude Rome, en de grote met marmer beklede Boog van Septimus Severus die in 203 n. Chr. is gebouwd ter ere van de overwinningen op de Parthen. Andere populaire monumenten zijn de Boog van Titus uit de eerste eeuw en de Tempel van Vesta en de kerk van Santi Luca e Martina uit de zevende eeuw. Op het Forum Romanum staan nog talloze andere attracties, dus neem je tijd om alles te verkennen, zoals de mozaïekvloeren in gekleurd marmer van de Curia Julia, het senaatsgebouw van het oude Rome.

Koop een combiticket om het Forum Romanum te bezoeken, want dan heb je meteen ook toegang tot het Colosseum en de Palatijn. Dit ticket is twee dagen geldig, zodat je voldoende tijd hebt om de hele site te bezichtigen. Het Forum Romanum is alle dagen open, in de winter tot ongeveer 16.30 uur, in de zomer iets langer en op zondag tot 13.00 uur. Voorzie voldoende water en zonnecrème op zonnige dagen want er is weinig schaduw op het plein.

Het Forum Romanum is een absolute must tijdens je bezoek aan Rome. Van de meeste monumenten blijft natuurlijk niet veel meer over, maar wanneer je langs de Via dei Fori Imperiali naar het plein wandelt, zul je beamen dat ook ruïnes echt indrukwekkend kunnen zijn.

De hoofdingang tot het Forum Romanum ligt aan de Via dei Fori Imperiali, maar er is ook een andere ingang aan de Via San Gregorio 30.

Het plein ligt in het centrum van Rome. Er zijn een aantal bushaltes in de buurt en het dichtstbijzijnde metrostation is Colosseo.


Gids voor Forum Romanum


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.911 hotels in de buurt van Forum Romanum weergeven
90 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.351 beoordelingen
4.0 van 5.0

Central Rome hotel housed in a late 19th-century building retaining much Imperial grandeur, 500 metres from Quirinale Palace and one kilometre from the Colosseum.

95 €
Hotel Duca d'Alba

Hotel Duca d'Alba

Via Leonina 14, Rome
4,3
/ 5, op basis van 833 beoordelingen
4.0 van 5.0

Surrounded by artisans' workshops and antique shops in the up-and-coming Monti district of Rome, this townhouse hotel is 500 meters from the Colosseum and the Roman Forum.

85 €
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.594 beoordelingen
4.0 van 5.0

This 19th-century building offers a prime Rome location 300 meters from the Roman Forum, 500 meters from the Pantheon, and 1 block from via del Corso shops.

156 €
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.331 beoordelingen
4.0 van 5.0

Hotel Delle Nazioni is situated in the heart of Rome, just around the corner from the Trevi Fountain. This 4-star hotel is 5 minutes from both the Spanish Steps and stylish Via Condotti shopping.

119 €
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.680 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Rome's Quirinale district, this hotel draws a mix of tourists to its doors, which are 1 block from Teatro dell'Opera and a 5 minute walk to the Termini Station.

101 €
The K Boutique Hotel

The K Boutique Hotel

Largo Visconti Venosta, 228, Rome
4,2
/ 5, op basis van 5 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Monti, this hotel is within a 10-minute walk of Roman Forum, Basilica di Santa Maria Maggiore, and Colosseum. Teatro dell'Opera di Roma and Piazza Venezia are also within 15 minutes.

81 €
Relais Santa Maria Maggiore

Relais Santa Maria Maggiore

Via di Santa Prassede 8, Rome
4,7
/ 5, op basis van 21 beoordelingen
0.0 van 5.0

Located in Monti, this townhouse accommodation is within a 10-minute walk of Basilica di Santa Maria Maggiore and Teatro dell'Opera di Roma. Roman Forum and Colosseum are also within 15 minutes.

105 €
Mecenate Palace

Mecenate Palace

Via Carlo Alberto 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.304 beoordelingen
4.0 van 5.0

This 2-building Rome hotel lies steps from Piazza Santa Maria Maggiore, 500 meters south of the Termini rail station, and near the Roman Forum and the Colosseum.