Topactiviteiten in Rome

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Rome

Fantastische activiteiten in het historische Rome

In de Italiaanse hoofdstad Rome kun je diverse wereldberoemde monumenten bewonderen, zoals het Colosseum, het Pantheon en de Spaanse trappen. Verder mag je ook een bezoek aan het mini-staatje Vaticaanstad niet missen, waar je niet alleen de imposante Sint-Pietersbasiliek kunt bewonderen, maar ook naar de Vaticaanse musea kunt gaan. Andere geweldige bezienswaardigheden in Rome zijn het Piazza Navona en de Trevifontein. Vanuit Rome kun je bovendien diverse dagtrips ondernemen naar leuke attracties in de omgeving van de stad.

Dingen om te doen in Rome

Tijdens de verschillende activiteiten in Rome leer je de stad goed kennen. Voor een leuke eerste indruk kun je bijvoorbeeld een kaartje kopen voor de hop-on, hop-off bustour door Rome. Je komt hiermee langs de belangrijkste monumenten van de stad, zoals de kerk Santa Maria Maggiore, het Colosseum en het Circus Maximus. Bij elke halte kun je ook uitstappen om de bezienswaardigheiden wat beter te bekijken. Wil je bijvoorbeeld graag naar het Colosseum? Dan kun je een kaartje voor de Colosseum-tour met toegang zonder wachtrij tot de catacomben en de arena reserveren. Tijdens je bezoek kun je de bijzondere onderaardse tunnels van het amfitheater bezoeken. Verder kun je ook het interessante Forum Romanum bewonderen, dat tijdens de Romeinse tijd het hart van de stad was, samen met de nabijgelegen heuvel Palatijn. Je kunt bovendien toegang zonder wachtrij boeken voor onder meer de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel, waar je de bijzondere fresco’s van Michelangelo kunt bewonderen. Wil je graag op een centrale locatie in de stad verblijven? Kijk dan eens bij de diverse hotels in Rome.

Dagactiviteiten in Rome

Het is ook mogelijk om een leuke excursie vanuit Rome te ondernemen. Zo kun je meegaan met de tour met toegang zonder wachtrij tot Pompeï en de Vesuvius: dagexcursie met tijdige terugkomst. Je ontdekt hierbij het goed bewaard gebleven Romeinse stadje Pompeï, dat tijdens de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus bedolven werd onder de as. In de zomer gaat deze tour, onder leiding van een kundige gids, verder naar de Vesuvius. Je kunt deze vulkaan bovendien beklimmen om de imposante krater te bewonderen. In de winter breng je een bezoek aan de leuke stad Napels. Een andere optie is een dagtocht naar Tivoli, met een bezoek aan de Villa Hadriana en Villa d’Este. Je bezoekt de bijzondere 16e-eeuwse Villa d’Este met zijn prachtige tuinen en bovendien ga je naar de Villa Hadriana, de enorme residentie van Keizer Hadrianus. De gids kan je veel vertellen over de geschiedenis en je de bijzondere gebouwen laten zien, zoals badhuizen. Ben je enthousiast geworden over de leuke activiteiten in Rome? Er gaan regelmatig vluchten naar Rome.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.