Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Vaticaan

Het Louvre, het Metropolitan of de Hermitage zijn ook mooi, maar enkele van de beste kunstcollecties ter wereld vind je in de Vaticaanse Musea.

De ontzagwekkende Vaticaanse Musea bevatten misschien wel de mooiste collectie tentoongestelde stukken ter wereld, die variëren van meesterwerken uit de renaissance tot overblijfselen uit de tijd van de oude Romeinen.

De oorspronkelijke collectie van de Vaticaanse Musea werd door paus Julius II samengesteld in 1506 (het jaar waarin ook de bouw van de Sint-Pieter begon) om de meesterwerken tentoon te stellen die de rooms-katholieke kerk door de eeuwen heen had verzameld. Deze schilderijen, beelden en andere historische voorwerpen trekken nu meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar.

De collectie van de Vaticaanse Musea bestaat uit meerdere kleinere collecties, die elk spectaculaire kunstwerken bevatten, maar een paar hoogtepunten verdienen speciale aandacht. De kunstgalerie Pinacoteca Vaticana bevat beroemde schilderijen en altaarstukken van oude meesters als Giotto, Rafaël en Da Vinci. Ook hangt er het beroemde De graflegging van Christus van Caravaggio. In het Museo Pio-Clementino vind je Griekse en Romeinse beelden. Ook zie je er uitgebreide collecties oude Egyptische voorwerpen, moderne religieuze kunst en decoratieve Italiaanse kaarten uit verschillende eeuwen.

Het meest opvallend is de reeks kamers gewijd aan de renaissancemeester Rafaël. Deze kamers waren oorspronkelijk bestemd als appartement voor paus Julius II, maar tegenwoordig vormen ze een schrijn voor de grote kunstenaar. De vier kamers bevatten een paar van Rafaëls best bewaarde fresco's en andere werken, waaronder De Atheense School, Adam en Eva en De Parnassus.

De beroemdste kamer van de Vaticaanse Musea bevindt zich echter niet in het museum zelf, maar op de route ernaartoe. De Sixtijnse Kapel is ontworpen en beschilderd door de beste groep interieurontwerpers ooit. De muren zijn bedekt met verbluffende schilderingen van Pietro Perugino, Sandro Botticelli, Cosimo Rosselli en andere grote meesters uit de renaissance, en op het plafond zie je wat wordt gezien als het grootste werk van Michelangelo: De schepping van Adam en Eva.

De Vaticaanse Musea bevinden zich in het centrum van Rome en zijn van maandag tot en met zaterdag geopend. Elke laatste zondag van de maand zijn de musea ook open en de toegang is dan gratis. De musea zijn op een aantal feestdagen gedurende het jaar gesloten. Kijk op de website van de musea voor meer informatie.

De musea liggen op loopafstand van het stadscentrum. De makkelijkste route is om de Tiber over te steken en door de Via della Conciliazione te lopen. Het dichtstbijzijnde metrostation is Ottaviano, dat via de Via Ottaviano een kort stukje lopen is.


Vaticaanse Musea Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Vaticaanse Musea

Alle 11.001 accommodaties in de buurt van Vaticaanse Musea weergeven
Hotel Quirinale € 78
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome, RM
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Teatro dell'Opera di Roma, Via Nazionale en Via XX Settembre. Ook Via Veneto en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen op 10 minuten wandelen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Barberini is het 8 minuten wandelen.

  Best Western Plus Hotel Spring House € 86
  Best Western Plus Hotel Spring House

  Best Western Plus Hotel Spring House

  Via Mocenigo 7, Rome, RM
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, op 10 minuten wandelen van Vaticaanse Musea en Vaticaanse tuinen. Ook Sint-Pietersplein en Monte Mario liggen op een kwartiertje wandelen. Station Cipro ligt op 6 minuten wandelen en naar Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani is het 8 minuten wandelen.

   Starhotels Michelangelo € 91
   Starhotels Michelangelo

   Starhotels Michelangelo

   Via Della Stazione Di San Pietro 14, Rome, RM
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Vaticaan, op 10 minuten wandelen van Sint-Pietersplein, Sint-Pietersbasiliek en Sixtijnse Kapel. Ook Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) en Vaticaanse Musea liggen op 2 km afstand. Station Rome S. Pietro en Station Rome San Pietro liggen op 5 minuten wandelen.

    Grand Hotel Olympic € 48
    Grand Hotel Olympic

    Grand Hotel Olympic

    Via Properzio 2/a, Rome, RM
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Vaticaan, op 10 minuten wandelen van Via Cola di Rienzo en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo). Ook Sint-Pietersplein en Vaticaanse Musea liggen op een kwartiertje wandelen. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 7 minuten wandelen en naar Station Lepanto is het 13 minuten wandelen.

     NH Collection Roma Giustiniano € 105
     NH Collection Roma Giustiniano

     NH Collection Roma Giustiniano

     Via Virgilio 1 E/F/G, Rome, RM
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Vaticaan, op 10 minuten wandelen van Via Cola di Rienzo, Chiesa Valdese en Auditorium Conciliazione. Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) ligt op 0,8 km. Station Lepanto ligt op 11 minuten wandelen en naar Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani is het 11 minuten wandelen.

      Hotel Museum € 42
      Hotel Museum

      Hotel Museum

      Via Tunisi 8, Rome
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Vaticaan, op 15 minuten wandelen van Via Cola di Rienzo, Sint-Pietersplein en Sint-Pietersbasiliek. Ook Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) en Sixtijnse Kapel liggen op 2 km afstand. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 6 minuten wandelen en naar Station Cipro is het 7 minuten wandelen.

       San Pietro Boutique Rooms € 85
       San Pietro Boutique Rooms

       San Pietro Boutique Rooms

       Via Properzio, 32, Rome, RM
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Deze accommodatie in een herenhuis ligt in Vaticaan, op 10 minuten wandelen van Via Cola di Rienzo, Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) en Sint-Pietersplein. Ook Sint-Pietersbasiliek en Sixtijnse Kapel liggen op een kwartiertje wandelen. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 8 minuten wandelen en naar Station Lepanto is het 15 minuten wandelen.

        Trianon Borgo Pio € 91
        Trianon Borgo Pio

        Trianon Borgo Pio

        Piazza delle Vaschette n 13, Rome, RM
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Deze residentie ligt in Vaticaan, op 10 minuten wandelen van Via Cola di Rienzo, Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) en Sint-Pietersplein. Ook Sint-Pietersbasiliek en Sixtijnse Kapel liggen op een kwartiertje wandelen. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 10 minuten wandelen en naar Station Lepanto is het 16 minuten wandelen.