Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Vaticaan

Het Louvre, het Metropolitan of de Hermitage zijn ook mooi, maar enkele van de beste kunstcollecties ter wereld vind je in de Vaticaanse Musea.

De ontzagwekkende Vaticaanse Musea bevatten misschien wel de mooiste collectie tentoongestelde stukken ter wereld, die variëren van meesterwerken uit de renaissance tot overblijfselen uit de tijd van de oude Romeinen.

De oorspronkelijke collectie van de Vaticaanse Musea werd door paus Julius II samengesteld in 1506 (het jaar waarin ook de bouw van de Sint-Pieter begon) om de meesterwerken tentoon te stellen die de rooms-katholieke kerk door de eeuwen heen had verzameld. Deze schilderijen, beelden en andere historische voorwerpen trekken nu meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar.

De collectie van de Vaticaanse Musea bestaat uit meerdere kleinere collecties, die elk spectaculaire kunstwerken bevatten, maar een paar hoogtepunten verdienen speciale aandacht. De kunstgalerie Pinacoteca Vaticana bevat beroemde schilderijen en altaarstukken van oude meesters als Giotto, Rafaël en Da Vinci. Ook hangt er het beroemde De graflegging van Christus van Caravaggio. In het Museo Pio-Clementino vind je Griekse en Romeinse beelden. Ook zie je er uitgebreide collecties oude Egyptische voorwerpen, moderne religieuze kunst en decoratieve Italiaanse kaarten uit verschillende eeuwen.

Het meest opvallend is de reeks kamers gewijd aan de renaissancemeester Rafaël. Deze kamers waren oorspronkelijk bestemd als appartement voor paus Julius II, maar tegenwoordig vormen ze een schrijn voor de grote kunstenaar. De vier kamers bevatten een paar van Rafaëls best bewaarde fresco's en andere werken, waaronder De Atheense School, Adam en Eva en De Parnassus.

De beroemdste kamer van de Vaticaanse Musea bevindt zich echter niet in het museum zelf, maar op de route ernaartoe. De Sixtijnse Kapel is ontworpen en beschilderd door de beste groep interieurontwerpers ooit. De muren zijn bedekt met verbluffende schilderingen van Pietro Perugino, Sandro Botticelli, Cosimo Rosselli en andere grote meesters uit de renaissance, en op het plafond zie je wat wordt gezien als het grootste werk van Michelangelo: De schepping van Adam en Eva.

De Vaticaanse Musea bevinden zich in het centrum van Rome en zijn van maandag tot en met zaterdag geopend. Elke laatste zondag van de maand zijn de musea ook open en de toegang is dan gratis. De musea zijn op een aantal feestdagen gedurende het jaar gesloten. Kijk op de website van de musea voor meer informatie.

De musea liggen op loopafstand van het stadscentrum. De makkelijkste route is om de Tiber over te steken en door de Via della Conciliazione te lopen. Het dichtstbijzijnde metrostation is Ottaviano, dat via de Via Ottaviano een kort stukje lopen is.


Vaticaanse Musea Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Vaticaanse Musea

Alle 12.621 accommodaties in de buurt van Vaticaanse Musea weergeven
Best Western Plus Hotel Spring House € 81
Best Western Plus Hotel Spring House

Best Western Plus Hotel Spring House

Via Mocenigo 7, Rome, RM
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, op 10 minuten wandelen van Vaticaanse Musea en Vaticaanse tuinen. Ook Sint-Pietersplein en Via Cola di Rienzo liggen op een kwartiertje wandelen. Station Cipro ligt op 6 minuten wandelen en naar Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani is het 8 minuten wandelen.

  Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection € 71
  Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection

  Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection

  Via del Tritone 87-89, Rome, Rome
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, vlak bij Via del Tritone, Via Veneto en Piazza Barberini. Ook Piazza di Spagna en Trevifontein liggen op 10 minuten wandelen. Station Barberini ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Station Spagna is het 7 minuten wandelen.

   Vatican Style Suite € 65
   Vatican Style Suite

   Vatican Style Suite

     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit pension ligt in Vaticaan, op 5 minuten wandelen van Via Cola di Rienzo en Sint-Pietersplein. Ook Sint-Pietersbasiliek en Sixtijnse Kapel liggen op 10 minuten wandelen. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 8 minuten wandelen en naar Station Rome San Pietro is het 15 minuten wandelen.

    Otivm Hotel € 72
    Otivm Hotel

    Otivm Hotel

    Via D'Aracoeli, 11, Rome
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Piazza Navona, op 5 minuten wandelen van Piazza Venezia, Via del Corso en Forum Romanum. Ook Nationaal monument ter ere van Victor Emmanuel II en Musei Capitolini liggen op 5 minuten wandelen. Station Colosseo ligt op 14 minuten wandelen en naar Station Cavour is het 15 minuten wandelen.

     My Tiny Home € 18
     My Tiny Home

     My Tiny Home

     4 Via Tunisi, Rome, Rome
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Deze bed & breakfast ligt in Vaticaan, op 10 minuten wandelen van Vaticaanse Musea, Via Cola di Rienzo en Vaticaanse tuinen. Ook Sint-Pietersplein en Sint-Pietersbasiliek liggen op een kwartiertje wandelen. Station Cipro ligt op 7 minuten wandelen en naar Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani is het 7 minuten wandelen.

      Vaticano84 € 46
      Vaticano84

      Vaticano84

      Viale Vaticano n.84, Rome, RM
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Deze bed & breakfast ligt in Vaticaan, op 10 minuten wandelen van Vaticaanse Musea en Vaticaanse tuinen. Ook Sint-Pietersplein en Via Cola di Rienzo liggen op een kwartiertje wandelen. Station Cipro ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani is het 10 minuten wandelen.

       Villa Agrippina Gran Meliá - The Leading Hotels of the World € 396
       Villa Agrippina Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

       Villa Agrippina Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

       Via del Gianicolo 3, Rome, RM
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt aan het wandelpad langs de rivier, op 10 minuten wandelen van Sint-Pietersplein en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo). Ook Villa Farnesina en Piazza Navona liggen op 15 minuten wandelen. Station Rome San Pietro ligt op 12 minuten wandelen en naar Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani is het 18 minuten wandelen.

        Amalia Vaticano Hotel € 53
        Amalia Vaticano Hotel

        Amalia Vaticano Hotel

        Via Germanico 66, Rome, RM
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Vaticaan, op 10 minuten wandelen van Via Cola di Rienzo, Vaticaanse Musea en Sint-Pietersplein. Ook Sint-Pietersbasiliek en Sixtijnse Kapel liggen op een kwartiertje wandelen. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Station Lepanto is het 12 minuten wandelen.