Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Menenpoort

Herdenk de gesneuvelde soldaten van de Eerste Wereldoorlog van wie de lichamen nooit zijn teruggevonden op de slagvelden van Ieper.

De Menenpoort is een van de vier monumenten in Ieper voor soldaten die in de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen vermist zijn geraakt. Op de grote bakstenen poort staan de namen van meer dan 54.000 mannen en vrouwen die hun leven hebben gegeven voor de Commonwealth Forces.

De indrukwekkende poort werd ontworpen door de architect Sir Reginald Blomfield en in 1927 onthuld. De bouwstijl van de poort is eenvoudig en elegant. Het bouwwerk is een eerbetoon aan de gesneuvelden en niet zo zeer een triomfantelijk oorlogsmonument.

Bewonder de pracht van het majestueuze bakstenen monument voordat je onder de bogen door loopt. Onder de poort worden veel herdenkingen gehouden. Veel namen van de gesneuvelden zijn gegraveerd in panelen van portlandsteen die zich binnen in de poort bevinden. Soms wordt een naam uit de lijst verwijderd wanneer stoffelijke resten in nabijgelegen velden worden ontdekt en geïdentificeerd. Vervolgens worden deze op gepaste wijze begraven.

Aan de westzijde van het monument bevindt zich een gebeeldhouwde sarcofaag met een vlag en een rouwkrans. Tijdens de oorlog kwamen de troepen op weg naar het slagveld langs deze locatie. Aan de oostzijde staat een beeld van een leeuw die in de richting kijkt van de slagvelden. Op het monument staan enkele opschriften, waaronder een paar teksten van de Britse schrijver en dichter Rudyard Kipling.

Als je 's avonds naar de poort komt, kun je de Last Post-ceremonie bijwonen. Sinds 1928 heeft deze plechtigheid elke dag plaatsgevonden, behalve gedurende de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. De weg door de poort wordt tijdens deze ceremonie afgesloten en het geluid van de trompetsignaal weerklinkt. Daarna volgt een minuut stilte.

De Menenpoort bevindt zich naast de Kasteelgracht in het centrum van Ieper. De poort ligt in het oosten van het stadscentrum en is gemakkelijk te voet bereikbaar vanaf andere bezienswaardigheden zoals de Lakenhalle en Sint-Maartenskerk. Op Expedia.nl boek je eenvoudig een hotel in Ieper. Na je bezoek kun je naar het nabijgelegen monument voor gesneuvelde Gurkha en Indiase soldaten gaan.


Beste hotelaanbiedingen in Menenpoort

Alle 205 accommodaties in de buurt van Menenpoort weergeven
Novotel Ieper Centrum Flanders Fields € 79
Novotel Ieper Centrum Flanders Fields

Novotel Ieper Centrum Flanders Fields

Sint-Jacobsstraat 15, Ieper
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in het centrum van Ieper, vlak bij Sint-Jacobskerk, Grote Markt van Ieper en Menenpoort. Bellewaerde ligt op 4,7 km. Station Ieper ligt op 13 minuten wandelen.

  Hotel O Ieper € 87
  Hotel O Ieper

  Hotel O Ieper

  D'Hondtstraat 4, Ieper
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in het centrum van Ieper, vlak bij Stadhuis van Ieper en Grote Markt van Ieper. Ook Menenpoort en Bellewaerde liggen op 5 km afstand. Station Ieper ligt op 10 minuten wandelen.

   Holiday House In Centre Of Ypres € 161
   Holiday House In Centre Of Ypres

   Holiday House In Centre Of Ypres

   Sint-Jacobsstraat, 101, Ieper, Vlaanderen
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit historische vakantiehuis in Ieper ligt op 10 minuten wandelen van Sint-Jacobskerk, Menenpoort en Grote Markt van Ieper. Bellewaerde ligt op 4,7 km. Station Ieper ligt op 14 minuten wandelen.

    The Chamberlain
    The Chamberlain

    The Chamberlain

    74 Rijselstraat, Ieper, Vlaanderen
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe vakantiehuis in Ieper ligt op 5 minuten wandelen van Museum Godshuis Belle en Grote Markt van Ieper. Menenpoort ligt op 0,6 km. Station Ieper ligt op 11 minuten wandelen.

     Apartments Ypres
     Apartments Ypres

     Apartments Ypres

     Diksmuidestraat 26, Ieper
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit appartement in Ieper ligt vlak bij Stadhuis van Ieper en Grote Markt van Ieper. Ook Menenpoort en Bellewaerde liggen op 5 km afstand. Station Ieper ligt op 12 minuten wandelen.

      Menin Gate House € 198
      Menin Gate House

      Menin Gate House

      Hoornwerk 1/2, Ieper
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe appartement ligt in het centrum van Ieper, op 10 minuten wandelen van Menenpoort en Grote Markt van Ieper. Bellewaerde ligt op 4,4 km. Station Ieper ligt op 15 minuten wandelen.

       Menin Gate Apartments € 162
       Menin Gate Apartments

       Menin Gate Apartments

       Hoornwerk 1, Ieper
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in het centrum van Ieper, op 10 minuten wandelen van Menenpoort en Grote Markt van Ieper. Bellewaerde ligt op 4,5 km. Station Ieper ligt op 15 minuten wandelen.

        Alliance Hotel Ieper Centrum € 75
        Alliance Hotel Ieper Centrum

        Alliance Hotel Ieper Centrum

        D'Hondtstraat 19, Ieper
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in het centrum van Ieper, vlak bij Stadhuis van Ieper en Grote Markt van Ieper. Ook Menenpoort en Bellewaerde liggen op 5 km afstand. Station Ieper ligt op 11 minuten wandelen.