Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Grote Markt van Ieper

Struin over de markt en bekijk het brede aanbod vis, kleding en souvenirs dat de kraampjes bieden. Je kunt hier ook de middeleeuwse gebouwen bekijken die gered werden uit het puin van de Eerste Wereldoorlog.

De Grote Markt van Ieper is een schitterend plein in het hart van de stad. Het plein is omgeven door historische gebouwen die uitkijken over caféterrasjes, cadeauwinkels, fonteinen en marktkraampjes op zaterdag.

Het plein werd grotendeels verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar de gebouwen zijn zorgvuldig in de originele staat hersteld. Je vindt hier een mengeling van stijlen uit de middeleeuwen en de renaissance. Beide stijlen zijn kenmerkend voor de historische architectuur van Vlaanderen.

Maak een rondje over het plein om de oude bouwwerken te bekijken. Neem plaats in de Drie Herbergen aan de noordwestzijde van het plein en bestel wat drinken en een snack. De geschiedenis van deze drie gebouwen gaat terug tot de 17e eeuw.

Breng een bezoek aan de Lakenhalle, een belangrijk commercieel centrum in de middeleeuwen waar stoffen en wol werden verhandeld. In het gebouw bevindt zich het In Flanders Fields Museum, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog in de regio.

Bewonder de prachtige reconstructie van de 16e-eeuwse Kasselrij. Dit grote bouwwerk werd bestuurd door de baljuw van Ieper en na de oorlog diende het gebouw een tijdje als stadhuis. Aan de oostzijde van het plein vind je het Gerechtshof. Dit gebouw was ooit een psychiatrisch ziekenhuis.

De Grote Markt van Ieper is ook beslist een bezoekje waard vanwege de vele evenementen die hier het hele jaar door worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan een internationale autorally, de Ypres Memorial Tattoo en de kerstmarkt. Kom op zaterdag naar de wekelijkse markt, struin langs de kraampjes en bekijk het brede aanbod eten, kleding en planten.

Je vindt hier niet alleen een gezellige markt en historische gebouwen, maar ook verscheidene restaurants en cafés waar je kunt genieten van een snack of een maaltijd.

De Grote Markt van Ieper bevindt zich in het centrum van de stad, ten westen van de Kasteelgracht en dicht bij de Sint Maartenskerk en de Menenpoort. Het openbaar vervoer is goed en er zijn veel plekken waar je je auto (betaald) kunt parkeren. Op Expedia.nl boek je eenvoudig een hotel in de buurt van de Grote Markt van Ieper.


Beste hotelaanbiedingen in Grote Markt van Ieper

Alle 208 accommodaties in de buurt van Grote Markt van Ieper weergeven
Novotel Ieper Centrum Flanders Fields € 79
Novotel Ieper Centrum Flanders Fields

Novotel Ieper Centrum Flanders Fields

Sint-Jacobsstraat 15, Ieper
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in het centrum van Ieper, vlak bij Sint-Jacobskerk, Grote Markt van Ieper en Menenpoort. Bellewaerde ligt op 4,7 km. Station Ieper ligt op 13 minuten wandelen.

  Hotel O Ieper € 87
  Hotel O Ieper

  Hotel O Ieper

  D'Hondtstraat 4, Ieper
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in het centrum van Ieper, vlak bij Stadhuis van Ieper en Grote Markt van Ieper. Ook Menenpoort en Bellewaerde liggen op 5 km afstand. Station Ieper ligt op 10 minuten wandelen.

   The Chamberlain
   The Chamberlain

   The Chamberlain

   74 Rijselstraat, Ieper, Vlaanderen
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe vakantiehuis in Ieper ligt op 5 minuten wandelen van Museum Godshuis Belle en Grote Markt van Ieper. Menenpoort ligt op 0,6 km. Station Ieper ligt op 11 minuten wandelen.

    Holiday House In Centre Of Ypres € 161
    Holiday House In Centre Of Ypres

    Holiday House In Centre Of Ypres

    Sint-Jacobsstraat, 101, Ieper, Vlaanderen
      
     0.0 van 5.0 Sterren

     Dit historische vakantiehuis in Ieper ligt op 10 minuten wandelen van Sint-Jacobskerk, Menenpoort en Grote Markt van Ieper. Bellewaerde ligt op 4,7 km. Station Ieper ligt op 14 minuten wandelen.

     Apartments Ypres
     Apartments Ypres

     Apartments Ypres

     Diksmuidestraat 26, Ieper
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit appartement in Ieper ligt vlak bij Stadhuis van Ieper en Grote Markt van Ieper. Ook Menenpoort en Bellewaerde liggen op 5 km afstand. Station Ieper ligt op 12 minuten wandelen.

      Alliance Hotel Ieper Centrum € 75
      Alliance Hotel Ieper Centrum

      Alliance Hotel Ieper Centrum

      D'Hondtstraat 19, Ieper
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in het centrum van Ieper, vlak bij Stadhuis van Ieper en Grote Markt van Ieper. Ook Menenpoort en Bellewaerde liggen op 5 km afstand. Station Ieper ligt op 11 minuten wandelen.

       Hotel Ariane € 114
       Hotel Ariane

       Hotel Ariane

       SLACHTHUISSTRAAT 58, Ieper, West Vlaanderen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit sportieve hotel in Ieper ligt op 10 minuten wandelen van In Flanders Fields Museum, Grote Markt van Ieper en Stadhuis van Ieper. Ook Menenpoort en Bellewaerde liggen op 10 km afstand. Station Ieper ligt op 13 minuten wandelen.

        Menin Gate House € 198
        Menin Gate House

        Menin Gate House

        Hoornwerk 1/2, Ieper
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe appartement ligt in het centrum van Ieper, op 10 minuten wandelen van Menenpoort en Grote Markt van Ieper. Bellewaerde ligt op 4,4 km. Station Ieper ligt op 15 minuten wandelen.