Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Lakenhalle

In dit schitterende middeleeuwse handelscentrum kun je een museum bezoeken dat gewijd is aan de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog in Ieper.

In de middeleeuwen behoorde de Lakenhalle tot een van de meest vooraanstaande plaatsen in Europa voor kledinghandel. Dit gebouw uit het begin van de 14e eeuw is echter niet zo oud als het eruitziet. Het gebouw werd tijdens de Eerste Wereldoorlog verwoest, maar later zorgvuldig gerestaureerd om de oorspronkelijke pracht te evenaren.

Een van de architectonische hoogtepunten van dit gotische bouwwerk is het 70 meter hoge belfort, dat eeuwenlang als wachttoren werd gebruikt. Ga via de trap helemaal naar boven voor een schitterend uitzicht.

Vanaf de toren werden eeuwenlang katten naar beneden geworpen. De reden waarom is niet bekend, maar men neemt aan dat het een vorm van ongediertebestrijding was. Anderen denken dat de dieren werden geassocieerd met zwarte magie. Tegenwoordig worden katten eens in de drie jaar op de tweede zondag van mei geëerd met de Kattenfeesten. Tijdens dit feest trekt de Kattenstoet door de stad en worden er pluchen katten van het belfort geworpen.

Verken de eerste verdieping van de Lakenhalle, waar de goederen werden opgeslagen en verkocht. Op de tweede verdieping vind je het In Flanders Fields Museum, waar je meer te weten komt over de Eerste Wereldoorlog. Dicht bij de ingang van het museum bevindt zich de Donkerpoort, waar je nog steeds de gaten van Duitse granaten uit de oorlog kunt zien.

Nadat je de entree voor het museum hebt betaald, kun rondkijken bij de collectie en interactieve tentoonstellingen over de veldslagen van de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen. Lees over en luister naar de persoonlijke verhalen van mensen die bij de oorlog betrokken waren.

Tijdens je bezoek aan de Lakenhalle kun je naar de prachtige melodieën van het belfort luisteren. De toren heeft een carillon van wel 49 klokken die meerdere keren per dag worden geluid.

De Lakenhalle ligt net ten westen van de Kasteelgracht in het centrum van Ieper. In dit drukke gedeelte van de stad zijn veel bushaltes, maar je kunt ook de trein nemen naar station Ieper, dat ten westen van de Lakenhalle ligt. De wandeling van het station naar het gebouw duurt slechts 10 minuten. In de buurt liggen ook de Sint-Maartenskerk en het Astridpark. In de omgeving van de Lakenhalle kun je in de straten betaald parkeren. Zin gekregen in een stedentripje naar Ieper? Wacht niet langer en boek online bij Expedia een hotel in deze leuke stad.


Beste hotelaanbiedingen in Lakenhalle

Alle 209 accommodaties in de buurt van Lakenhalle weergeven
Novotel Ieper Centrum Flanders Fields € 79
Novotel Ieper Centrum Flanders Fields

Novotel Ieper Centrum Flanders Fields

Sint-Jacobsstraat 15, Ieper
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in het centrum van Ieper, vlak bij Sint-Jacobskerk, Grote Markt van Ieper en Menenpoort. Bellewaerde ligt op 4,7 km. Station Ieper ligt op 13 minuten wandelen.

  Hotel O Ieper € 87
  Hotel O Ieper

  Hotel O Ieper

  D'Hondtstraat 4, Ieper
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in het centrum van Ieper, vlak bij Stadhuis van Ieper en Grote Markt van Ieper. Ook Menenpoort en Bellewaerde liggen op 5 km afstand. Station Ieper ligt op 10 minuten wandelen.

   The Chamberlain
   The Chamberlain

   The Chamberlain

   74 Rijselstraat, Ieper, Vlaanderen
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe vakantiehuis in Ieper ligt op 5 minuten wandelen van Museum Godshuis Belle en Grote Markt van Ieper. Menenpoort ligt op 0,6 km. Station Ieper ligt op 11 minuten wandelen.

    Holiday House In Centre Of Ypres € 161
    Holiday House In Centre Of Ypres

    Holiday House In Centre Of Ypres

    Sint-Jacobsstraat, 101, Ieper, Vlaanderen
      
     0.0 van 5.0 Sterren

     Dit historische vakantiehuis in Ieper ligt op 10 minuten wandelen van Sint-Jacobskerk, Menenpoort en Grote Markt van Ieper. Bellewaerde ligt op 4,7 km. Station Ieper ligt op 14 minuten wandelen.

     Apartments Ypres
     Apartments Ypres

     Apartments Ypres

     Diksmuidestraat 26, Ieper
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit appartement in Ieper ligt vlak bij Stadhuis van Ieper en Grote Markt van Ieper. Ook Menenpoort en Bellewaerde liggen op 5 km afstand. Station Ieper ligt op 12 minuten wandelen.

      Alliance Hotel Ieper Centrum € 75
      Alliance Hotel Ieper Centrum

      Alliance Hotel Ieper Centrum

      D'Hondtstraat 19, Ieper
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in het centrum van Ieper, vlak bij Stadhuis van Ieper en Grote Markt van Ieper. Ook Menenpoort en Bellewaerde liggen op 5 km afstand. Station Ieper ligt op 11 minuten wandelen.

       Hotel New Regina
       Hotel New Regina

       Hotel New Regina

       Grote Markt 45, Ieper
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in het centrum van Ieper, vlak bij Lakenhalle en Grote Markt van Ieper. Ook Menenpoort en Bellewaerde liggen op 5 km afstand. Station Ieper ligt op 9 minuten wandelen.

        Hotel Ambrosia
        Hotel Ambrosia

        Hotel Ambrosia

        D'Hondtstraat 54, Ieper
          
         2.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in het centrum van Ieper, op 5 minuten wandelen van Sint-Jacobskerk en Grote Markt van Ieper. Ook Menenpoort en Bellewaerde liggen op 5 km afstand. Station Ieper ligt op 12 minuten wandelen.