Fort Lauderdale

Reisgids
Fort Lauderdale toont een vijver, tropische uitzichten en landschappen

Videoreisgids voor Fort Lauderdale

Deze stad in Florida, die veel zonne-uren en kanalen telt, wordt ook wel het 'Venetië van Amerika' genoemd, en is de perfecte plek om te genieten van strand en luxe.

Fort Lauderdale ligt in het hart van de goudkust van Zuid-Florida en staat bekend om de vele uren zon, de goudgele stranden en de mogelijkheden om te watersporten. Terwijl het zuidelijk gelegen Miami veel Latijns-Amerikaanse invloeden heeft en het noordelijk gelegen Boca Raton erg chic is, is Fort Lauderdale een centraal gelegen en ontspannen stad. Fort Lauderdale ligt aan een stuk kust van 37 kilometer lang, met prachtige stranden. De stad heeft een enorme uitstraling die onder meer te danken is aan de 480 kilometer aan kanalen en waterwegen, de chique, hoge gebouwen en de 100-jarige geschiedenis van de stad.

Met tropische zomers en milde winters is er in Fort Lauderdale het hele jaar door van alles te doen. Vergeet niet waar Fort Lauderdale bekend om is: de stranden. Ga lekker luieren op het rustige Dania Beach, dineer in stijl op Fort Lauderdale Beach of bezoek Lauderdale-By-The-Sea, een schattig dorpje aan zee. Verder naar het noorden vind je een aantal stranden en kustplaatsen zoals Jupiter Beach en Palm Beach.

De met palmbomen omzoomde stranden trekken veel zonaanbidders aan en zijn bij uitstek geschikt voor activiteiten in de buitenlucht, zoals rolschaatsen of surfen. Op Las Olas Boulevard vind je enkele van de beste winkels, cafés, bars en boetieks van het gebied. Verderop kom je via de roze stoeptegels van de Riverwalk langs luxe jachten en cruiseschepen, om uiteindelijk uit te komen bij het befaamde Broward Center for the Performing Arts.

Qua winkels is Fort Lauderdale erg veelzijdig: je vindt er exclusieve winkelcentra met airconditioning, zoals Galleria Mall, maar ook de hippe Festival Flea Market Mall. Ga op verkenning uit in de Swap Shop, een paradijs voor koopjesjagers. Na zonsondergang kun je hier naar de drive-inbioscoop.

In Fort Lauderdale zijn ook verschillende mooie musea en tuinen. Het Museum of Discovery and Science is fantastisch om met je gezin te bezoeken. Je vindt hier veel interactieve tentoonstellingen, dieren en ook een IMAX-bioscoop.

Sla ook de Flamingo Gardens niet over, een van de oudste botanische tuinen in Zuid-Florida. Hier vind je de Everglades Wildlife Sanctuary. Nergens anders in de staat Florida kun je zoveel inheemse dieren bekijken. Een ander leuk gezinsuitje is Butterfly World, waar je meer dan 80 soorten vlinders kunt bewonderen.

Waar overnachten in Fort Lauderdale

Default Image

Hollywood Beach

Als je een stop maakt in Hollywood Beach, mag je Hollywood Beach en North Broadwalk zeker niet overslaan.

Hollywood Beach
Fort Lauderdale inclusief interieur

East Fort Lauderdale

Maak tijdens je bezoek aan East Fort Lauderdale ook tijd voor bezienswaardigheden zoals Fort Lauderdale Beach en Las Olas Boulevard.

East Fort Lauderdale
Fort Lauderdale inclusief interieur

Central Beach

Als je een stop maakt in Central Beach, mag je Fort Lauderdale Beach en Las Olas Beach zeker niet overslaan.

Central Beach
Default Image

Downtown Fort Lauderdale

De prachtige stranden en het fantastische uitgaansleven zijn slechts enkele hoogtepunten in Downtown Fort Lauderdale. Stop bij Las Olas Boulevard of Historic Stranahan House Museum tijdens je verkenningstocht van het gebied.

Downtown Fort Lauderdale
Default Image

Hollywood Lakes

<