Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Topactiviteiten per categorie

Wat te doen in München

Zie alle 22 activiteiten in München

Geweldige activiteiten in de metropool München

De Duitse stad München zorgt door zijn mooie monumenten gezellige restaurants en bijzondere omgeving voor een leuke stedentrip. Je kunt in het oude centrum bijvoorbeeld naar de imposante Frauenkirche gaan of het Neues Rathaus bewonderen. De stad herbergt bovendien veel groen zoals het park Englischer Garten waar je fijn kunt wandelen of picknicken. Behalve diverse activiteiten in München zelf ondernemen

kun je ook de leuke omgeving ontdekken tijdens diverse excursies. Ga bijvoorbeeld naar Slot Neuschwanstein.

Dingen om te doen in München

Om de leuke bezienswaardigheden van München te ontdekken kun je meegaan met de wandeltocht door het stadscentrum en de Engelse Tuin. Onder leiding van een lokale gids ga je onder meer naar het Marienplatz het centrale plein van de stad. Je gids kan je bovendien veel vertellen over de lange geschiedenis van de stad. Ga je met je kinderen op vakantie? Dan is het leuk om naar SEA LIFE München Aquarium te gaan. Als je van tevoren kaartjes koopt kan je de wachtrij bovendien overslaan. Er leven duizenden dieren in dit aquarium waaronder diverse haaien. Ook kun je bijzondere zeeschildpadden en kleurrijke tropische vissen ontdekken zoals anemoonvissen. Om meer te weten te komen over de beruchte geschiedenis kun je de Tour terug in de tijd - het Derde Rijk boeken. Samen met de gids kom je langs locaties van Nazi-bijeenkomsten en bombardementen die tijdens de Tweede Wereldoorlog uitgevoerd zijn. Ben je naast leuke activiteiten ook op zoek naar een comfortabel verblijf in de stad? Dan kun je eens kijken bij de hotels in München.

Excursies vanuit München

Het is bovendien mogelijk om op stap te gaan in de omgeving van de stad. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de dagexcursie naar koninklijke kastelen - Slot Neuschwanstein en Slot Linderhof. Beide bijzondere kastelen zijn gebouwd in opdracht van koning Lodewijk II van Beieren in de 19e eeuw. Slot Linderhof wordt omringd door prachtige tuinen en Slot Neuschwanstein ligt in een sprookjesachtige omgeving bij de plaats Oberammergau. Tijdens deze tour kun je uren dwalen door het imposante interieur en bovendien de omgeving ontdekken. Een andere optie is om naar concentratiekampmonument Dachau te gaan dat niet ver van München ligt. Een deskundige gids neemt je mee langs de gruwelijke plekken van dit kamp en vertelt je veel over dit duistere verleden. Je kunt vanuit München echter ook op stap in de natuur. Ga bijvoorbeeld een middag varen op de Starnberger See of ga naar het meer de Chiemsee waar je bovendien het Slot Herrenchiemsee kunt bezoeken. Wil je graag op stap in München en omgeving? Kijk dan bij de vluchten naar München om een leuke stedentrip te plannen.

Kaart

Discover neighborhoods in München

Gern

Gern is een wijk in de stad München die bekendstaat om de villabuurt uit 1892. Samen met Neuhausen en Nymphenburg vormt Gern 'Stadtbezirk 9' in de stad München, de hoofdstad van Beieren.

ern:taxonomies:core:#f51962ec-6640-360d-a648-695f77655662ern:taxonomies:core:#39437f54-d461-3949-a123-292f3f49f97bern:taxonomies:core:#94a2c4a0-ef96-3b5f-ba02-eed39a03b349