Topactiviteiten in München

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
München

Geweldige activiteiten in de metropool München

De Duitse stad München zorgt door zijn mooie monumenten, gezellige restaurants en bijzondere omgeving voor een leuke stedentrip. Je kunt in het oude centrum bijvoorbeeld naar de imposante Frauenkirche gaan of het Neues Rathaus bewonderen. De stad herbergt bovendien veel groen, zoals het park Englischer Garten, waar je fijn kunt wandelen of picknicken. Behalve diverse activiteiten in München zelf ondernemen, kun je ook de leuke omgeving ontdekken tijdens diverse excursies. Ga bijvoorbeeld naar Slot Neuschwanstein.

Dingen om te doen in München

Om de leuke bezienswaardigheden van München te ontdekken, kun je meegaan met de wandeltocht door het stadscentrum en de Engelse Tuin. Onder leiding van een lokale gids ga je onder meer naar het Marienplatz, het centrale plein van de stad. Je gids kan je bovendien veel vertellen over de lange geschiedenis van de stad. Ga je met je kinderen op vakantie? Dan is het leuk om naar SEA LIFE München Aquarium te gaan. Als je van tevoren kaartjes koopt, kan je de wachtrij bovendien overslaan. Er leven duizenden dieren in dit aquarium, waaronder diverse haaien. Ook kun je bijzondere zeeschildpadden en kleurrijke tropische vissen ontdekken, zoals anemoonvissen. Om meer te weten te komen over de beruchte geschiedenis kun je de Tour terug in de tijd - het Derde Rijk boeken. Samen met de gids kom je langs locaties van Nazi-bijeenkomsten en bombardementen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog uitgevoerd zijn. Ben je naast leuke activiteiten ook op zoek naar een comfortabel verblijf in de stad? Dan kun je eens kijken bij de hotels in München.

Excursies vanuit München

Het is bovendien mogelijk om op stap te gaan in de omgeving van de stad. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de dagexcursie naar koninklijke kastelen - Slot Neuschwanstein en Slot Linderhof. Beide bijzondere kastelen zijn gebouwd in opdracht van koning Lodewijk II van Beieren in de 19e eeuw. Slot Linderhof wordt omringd door prachtige tuinen en Slot Neuschwanstein ligt in een sprookjesachtige omgeving bij de plaats Oberammergau. Tijdens deze tour kun je uren dwalen door het imposante interieur en bovendien de omgeving ontdekken. Een andere optie is om naar concentratiekampmonument Dachau te gaan, dat niet ver van München ligt. Een deskundige gids neemt je mee langs de gruwelijke plekken van dit kamp en vertelt je veel over dit duistere verleden. Je kunt vanuit München echter ook op stap in de natuur. Ga bijvoorbeeld een middag varen op de Starnberger See of ga naar het meer de Chiemsee, waar je bovendien het Slot Herrenchiemsee kunt bezoeken. Wil je graag op stap in München en omgeving? Kijk dan bij de vluchten naar München om een leuke stedentrip te plannen.

Topactiviteiten die je kan doen in München


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Marienplatz

De Marienplatz wordt als het hart van München beschouwd. Het is een druk plein vol voetgangers, straatartiesten en groepen toeristen. Er worden regelmatig vreedzame protesten georganiseerd, maar er kan ook luidruchtig worden gefeest als een van de lokale voetbalteams wint.
Meer informatie
Dit centrale plein is een perfecte plek om dagtochtjes te starten, mensen te bekijken en het beroemde carillon van München te bewonderen.

2. Hofbrauhaus

Het verhaal van het Hofbräuhaus gaat terug tot 1589. Het koninklijke hof in München raakte ontevreden over het plaatselijk bier en de Beierse hertog Wilhelm l stemde ermee in om een brouwerij op te richten die speciaal voor het hof bier zou brouwen.
Meer informatie
De beroemdste bierhal ter wereld is niet alleen een geschikte bestemming voor bierliefhebbers. Proef behalve bier ook de traditionele Beierse muziek, dans en gerechten.

3. Olympisch Park

Het Olympiapark werd aangelegd voor de twintigste Olympische Zomerspelen, die in 1972 in München werden georganiseerd. Het terrein van het evenement ligt 4,8 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van München. Veel gedeelten van het park, waaronder het Olympiastadion, de Olympiahalle en de Olympia-Schwimmhalle, worden met elkaar verbonden door een enorme overkapping. Ook nu nog worden in het park Duitse en internationale sportevenementen gehouden. In het Olympiastadion en de Olympiahalle worden ook internationale concerten gegeven.
Meer informatie
In dit park werd ooit het bekendste sportevenement ter wereld gehouden en er is nog steeds genoeg te doen.

4. Viktualienmarkt

In 1807 beval koning Maximiliaan I dat de etenswarenmarkten van de Marienplatz moesten worden verplaatst naar een grotere locatie, die nu de Viktualienmarkt heet. Viktualien is een oud-Duits woord dat 'levensmiddelen' of 'proviand' betekent. Ook nu nog is de markt de perfecte plek om een voorraadje in te slaan, hoewel je er nu uit veel meer producten kunt kiezen.
Meer informatie
Verzamel de ingrediënten voor een perfecte picknick of snuffel gewoon rond op deze levendige markt waar je zowel exotisch voedsel als regionale etenswaren vindt.

5. BMW Welt

BMW Welt hoort bij BMW, oftewel 'Bayerische Motoren Werke'. Dit bedrijf fabriceert al sinds 1917 auto's, motorfietsen en motoren. Het hoofdkantoor van BMW bevindt zich in de opvallende toren in de vorm van vier cilinders in de buurt van het Olympiapark, in het noorden van München. Naast het hoofdkantoor liggen de BMW-fabriek, het BMW Museum en BMW Welt. BMW stimuleert mensen om de bezienswaardigheden te bezoeken en de geschiedenis, de actualiteit en de toekomstvisie van het merk te ervaren.
Meer informatie
Kom te weten hoe Duitsland wereldwijd een van de toonaangevende landen in de auto-industrie is geworden en leer in deze high-techtentoonstelling alles over een echt Beiers merk.

6. Deutsches Museum

In 1925 werd na 20 jaar voorbereiding op een eiland in de Isar het Deutsches Museum von Meisterwerken der Naturwissenschaft und Technik geopend door Oskar von Miller. Tegenwoordig heeft het museum zo'n vijftig tentoonstellingsruimten, verspreid over acht verdiepingen. De collectie omvat meer dan 100.000 objecten, hoewel deze niet allemaal tegelijkertijd worden tentoongesteld. De tentoonstellingen houden verband met onderwerpen als energie, transport, muziek en robots en zijn veelal interactief van aard.
Meer informatie
In het grootste wetenschaps- en technologiemuseum ter wereld bieden allerlei tentoonstellingen intelligent vermaak voor het hele gezin.

Populaire plekken om te bezoeken in München

Buurten van München

Steden in de buurt van München