Topactiviteiten in Chicago

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Willis Tower bevat mist of nevel, cbd en een stad

Topactiviteiten in het veelzijdige Chicago

De bruisende metropool Chicago ligt in de Amerikaanse staat Illinois, aan het grote Lake Michigan. Je kunt kiezen uit tal van leuke activiteiten in Chicago. Daarnaast kun je een aantal adembenemende bezienswaardigheden bezoeken, waaronder het blinkende kunstwerk Cloud Gate en de Buckingham Fountain. Boek zeker je tickets voor Skydeck en The Ledge. Vanaf de 103e verdieping van de Willis Tower heb je een prachtig uitzicht over Chicago, dat ook wel de Windy City wordt genoemd.

Dingen om te doen in Chicago

Het maken van een helikoptervlucht in de avond is een unieke excursie in Chicago. Tijdens de tocht van 38 kilometer kom je veel te weten van de geschiedenis van de stad. De ervaren piloten vertellen je meer over de bezienswaardigheden die je passeert, waaronder de Navy Pier, het Millennium Park en het Wrigley Field. Vanuit de lucht geniet je van een optimaal uitzicht over een van 's werelds beste skylines. Een leuke activiteit in Chicago met het hele gezin is een bezoek aan de Brookfield Zoo. Naast dat je hier een groot aantal tropische dieren kunt bekijken valt er ook genoeg te doen. In de dierentuin kun je onder andere zelf parkieten voeren en een spetterende dolfijnenshow bijwonen. Ook is er een grote speeltuin waar de kleintjes zich urenlang kunnen vermaken.

Bezienswaardigheden in Chicago

Je kunt de bezienswaardigheden in Chicago bezoeken onder leiding van een vrijwilliger van het Chicago Architecture Center tijdens de wandeltour langs historische schatten van cultuur en architectuur. Tijdens je wandeling door The Loop, de bruisende binnenstad, neem je onder andere een kijkje binnen in het Palmer House Hotel en het Chicago Cultural Center. Bewonder ook het Reliance Building met zijn grote weerspiegelende ruiten, dat in het National Register of Historic Places staat. De meeste hotels in Chicago zijn gevestigd in het centrum van de stad. Je kunt eenvoudig te voet naar verschillende mooie parken zoals het aan het water gelegen Grant Park. Breng ook zeker een bezoek aan de levendige Navy Pier.

Musea in Chicago

Voor liefhebbers van cultuur zijn er vele interessante musea in Chicago die een bezoek waard zijn. Ga bijvoorbeeld een middag naar The Field Museum, waar je inzicht krijgt in de geschiedenis van Amerika en zijn volkeren. Het Art Institute of Chicago beschikt over een uitgebreide kunstcollectie, van het impressionisme tot de hedendaagse kunst. Als je geïnteresseerd bent in wetenschap, kun je een uitstapje maken naar het Museum of Science and Industry. Dit museum heeft leuke, leerzame en interactieve exposities voor jong en oud. Ze hebben zelfs een hele onderzeeboot tentoongesteld. Als je veel bezienswaardigheden en musea wilt bezoeken, kun je de Chicago Explorer-pas aanschaffen. Hiermee krijg je 30 dagen lang toegang tot meer dan 25 tours, musea en bezienswaardigheden. Je vluchten naar Chicago kun je eenvoudig online vergelijken en boeken.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.