Illinois

Verenigde Staten
Illinois
Deze staat biedt alles van de thuis van Lincoln tot een van de drukste vliegvelden ter wereld. Daardoor kun je er zowel terecht voor geschiedenis als de spanning die bij grote steden horen.

Illinois staat bekend als het 'land van Lincoln' omdat het voormalig huis van Abraham Lincoln, de 16e Amerikaanse president, in Springfield staat. Wissel je bezoek aan deze vooroorlogse locatie af met de ultramoderne wolkenkrabbers van Chicago, een van de grootste steden ter wereld, met een van de drukste vliegvelden ter wereld.

Chicago was oorspronkelijk een van de eerste handelsposten aan Lake Michigan, maar is tegenwoordig uitgegroeid tot indrukwekkend centrum voor bedrijven, kunsten en sporten. Kies voor een zeilboottocht om de afwisselende skyline van de stad te zien. Kijk daarnaast naar hoe de hoogbouw weerspiegeld wordt door de boonvormige Cloud Gate in Millennium Park of geniet van een avondcruise op de rivier de Chicago, omgeven door de miljoenen lichtjes waarvan hun spiegelbeeld in het water glinstert.

Chicago heeft meer dan 100 musea en culturele centra. Bezoek het Museum of Science & Industry om de rustgevende beweging van de slinger van Foucault te zien. Verder kun je in het Second City Theater terecht voor een voorstelling van het Chicago Ballet, Chicago Symphony of een komedievoorstelling. Wandel langs de kust, door de hoofdstraten en stadsparken om verschillende openbare kunstinstallaties te zien.

Maak een rondje om de stad via de verhoogde L-trein. En maak op de Navy Pier een ritje met het reuzenrad. Deze stad is daarnaast de thuisbasis van enkele van de grote professionele sportteams van Amerika: de Chicago Bears (NFL American football), White Sox (MLB honkbal) en de Bulls (NBA basketbal). Als je wilt shoppen, uit eten wilt of gezellig wilt stappen, kun je terecht in de Magnificent Mile, al ruim 100 jaar een populaire winkelstraat.

Ten zuiden van Chicago kun je Peoria bezoeken, bekend als stad vol mensen typisch voor Midden-Amerika. Bezoek een supermarkt en je zult waarschijnlijk testproducten van grote merken aantreffen die pas veel later in de rest van het land aangeboden worden. Naast de rivier de Peoria ligt het Caterpillar Visitors Center, waar je kunt leren over de enorme bouwmachines die als sinds 1925 gebouwd worden in de fabriek van Peoria.

In het centrum van Illinois kun je in Springfield het Capitol zien. Bezoek het Abraham Lincoln Presidential Library & Museum, evenals de Lincoln Home National Historic Site, waar Lincoln ruim 20 jaar lang woonde voordat hij president werd.

Populaire steden in Illinois

Chicago toont een stad en een fontein
Chicago
Staat bekend om Theaters, Museums en Kunst
Een moderne metropool aan de oevers van Lake Michigan met een uitgesproken voorliefde voor kunst, honkbal en blues.

Redenen voor een bezoekje

  • Soldier Field
  • Chicago Theatre
  • Wrigley Field
Springfield toont een stad
Springfield
Staat bekend om Gezinsvriendelijk, Historisch en Museums

Redenen voor een bezoekje

  • Abraham Lincoln presidentiële bibliotheek en museum
  • Lincoln Home National Historic Site
  • Illinois State Capitol