Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Tempel van Hephaistos

Reis terug in de tijd in deze zeer goed bewaard gebleven architectuurschat, gebruikt als Griekse tempel, christelijke kerk en museum.

Bezichtig de Tempel van Hephaistos om een van de best bewaard gebleven overblijfselen van de oude Grieken te bekijken.

Als je vanaf de Agora het heuveltje beklimt, word je beloond met de indrukwekkende pracht van de Tempel van Hephaistos. Het bouwwerk en het omliggende groene park bieden een schaduwrijke schuilplek tegen de felle Griekse zon. Doe rustig aan en wandel rond het 32 meter lange gebouw.

Verken dit uitzonderlijke voorbeeld van Griekse architectuur en beeld je in hoe andere klassieke gebouwen eruit moeten hebben gezien voordat ze in verval raakten. Het dak en de marmeren zuilen zijn nog intact en ook veel van het interieur van de tempel is goed bewaard gebleven. De uitstekende staat waarin de tempel verkeert, is te danken de verschillende functies die het gebouw in de afgelopen millennia heeft gehad: van Griekse tempel tot christelijke kerk en in de negentiende eeuw een museum.

Op de borden bij de tempel vind je informatie over de bouw en geschiedenis van de tempel. Op deze borden wordt in het Engels en Grieks de indrukwekkende klassieke bouwstijl van de tempel uitgelegd en worden gedetailleerde plattegronden van de locatie getoond.

Wellicht valt je op dat het bouwwerk uit drie verschillende gedeelten bestaat. De oostkant van het binnengedeelte is open, zodat de zon 's ochtends het altaar kan verlichten. Ga naar de tempelzijde die uitkijkt op de Agora en bekijk de prachtige friezen die de werken van Hercules voorstellen. In de tempel bevindt zich ook kunst die is gewijd aan de Griekse god van vulkanen en smeedkunst.

De tempel staat in de Romeinse Agora en is zichtbaar vanaf de Akropolis; het glanzende witte marmer zie je uit de bomen steken. Voor de Tempel van Hephaistos geldt een lage entreeprijs en de locatie is dagelijks tot halverwege de middag geopend. Vanaf het metrostation Thiseio loop je er in vijf minuten naartoe en er stoppen ook lokale bussen in de buurt.


Tempel van Hephaistos Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Tempel van Hephaistos

Alle 3.933 accommodaties in de buurt van Tempel van Hephaistos weergeven
Electra Metropolis Athens € 166
Electra Metropolis Athens

Electra Metropolis Athens

15 Mitropoleos Street, Athene, Attiki
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Syntagma-plein, Helleense parlement en Romeinse Agora. Ook Vlooienmarkt van Monastiraki en Poort van Hadrianus liggen op 10 minuten wandelen. Station Syntagma ligt op 5 minuten wandelen en naar Station Monastiraki is het 7 minuten wandelen.

  Athens Luxury Suites € 90
  Athens Luxury Suites

  Athens Luxury Suites

  12 Avramiotou St., Monastiraki, Athene, Attika
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 5 minuten wandelen van Sint Irene-kerk, Vlooienmarkt van Monastiraki en Tzisdarakis-moskee. Ook Ermou Street en Bibliotheek van Hadrianus liggen op 5 minuten wandelen. Station Monastiraki ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Thissio is het 9 minuten wandelen.

   Athens Gate Hotel € 81
   Athens Gate Hotel

   Athens Gate Hotel

   10 Syngrou Avenue, Athene, Attiki
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Grieks-Evangelische Kerk, Poort van Hadrianus en Tempel van de Olympische Zeus. Ook Dionysustheater en Monument van Lysicrates liggen op 5 minuten wandelen. Station Akropoli en Station Leoforos Vouliagmenis liggen op 5 minuten wandelen.

    Wyndham Grand Athens € 102
    Wyndham Grand Athens

    Wyndham Grand Athens

    2, Megalou Alexandrou St., Athene
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Athene ligt in de historische wijk, op 10 minuten wandelen van Ermou Street en Omonioa (Eendrachtsplein). Ook Nationaal Archeologisch Museum van Athene en Vlooienmarkt van Monastiraki liggen op een kwartiertje wandelen. Station Metaxourghio en Station Metaxourgio liggen op 2 minuten wandelen.

     Electra Palace Athens € 166
     Electra Palace Athens

     Electra Palace Athens

     18 - 20 N Nikodimou Street, Athene, Attiki
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 5 minuten wandelen van Adrianou Straat en Syntagma-plein. Ook Romeinse Agora en Poort van Hadrianus liggen op 10 minuten wandelen. Station Syntagma ligt op 7 minuten wandelen en naar Station Akropoli is het 8 minuten wandelen.

      Plaka Hotel € 72
      Plaka Hotel

      Plaka Hotel

      7, Kapnikareas & Mitropoleos St, Athene, Attiki
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Athene ligt in de historische wijk, op 10 minuten wandelen van Agora van Athene en Helleense parlement. Ook Akropolismuseum en Panathenaic-stadion liggen op 2 km afstand. Station Monastiraki ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Thissio is het 9 minuten wandelen.

       Royal Olympic Hotel € 120
       Royal Olympic Hotel

       Royal Olympic Hotel

       28-34 Athanasiou Diakou Str, Athene, Attiki
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 5 minuten wandelen van Grieks-Evangelische Kerk en Poort van Hadrianus. Ook Tempel van de Olympische Zeus en Akropolismuseum liggen op 10 minuten wandelen. Station Leoforos Vouliagmenis en Station Akropoli liggen op 5 minuten wandelen.

        COCO-MAT Athens BC € 99
        COCO-MAT Athens BC

        COCO-MAT Athens BC

        5 Falirou, Athene
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Dionysustheater, Poort van Hadrianus en Akropolismuseum. Ook Acropolis en Zappeion liggen op 10 minuten wandelen. Station Leoforos Vouliagmenis en Station Akropoli liggen op 5 minuten wandelen.