Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Tempel van Hephaistos

Reis terug in de tijd in deze zeer goed bewaard gebleven architectuurschat, gebruikt als Griekse tempel, christelijke kerk en museum.

Bezichtig de Tempel van Hephaistos om een van de best bewaard gebleven overblijfselen van de oude Grieken te bekijken.

Als je vanaf de Agora het heuveltje beklimt, word je beloond met de indrukwekkende pracht van de Tempel van Hephaistos. Het bouwwerk en het omliggende groene park bieden een schaduwrijke schuilplek tegen de felle Griekse zon. Doe rustig aan en wandel rond het 32 meter lange gebouw.

Verken dit uitzonderlijke voorbeeld van Griekse architectuur en beeld je in hoe andere klassieke gebouwen eruit moeten hebben gezien voordat ze in verval raakten. Het dak en de marmeren zuilen zijn nog intact en ook veel van het interieur van de tempel is goed bewaard gebleven. De uitstekende staat waarin de tempel verkeert, is te danken de verschillende functies die het gebouw in de afgelopen millennia heeft gehad: van Griekse tempel tot christelijke kerk en in de negentiende eeuw een museum.

Op de borden bij de tempel vind je informatie over de bouw en geschiedenis van de tempel. Op deze borden wordt in het Engels en Grieks de indrukwekkende klassieke bouwstijl van de tempel uitgelegd en worden gedetailleerde plattegronden van de locatie getoond.

Wellicht valt je op dat het bouwwerk uit drie verschillende gedeelten bestaat. De oostkant van het binnengedeelte is open, zodat de zon 's ochtends het altaar kan verlichten. Ga naar de tempelzijde die uitkijkt op de Agora en bekijk de prachtige friezen die de werken van Hercules voorstellen. In de tempel bevindt zich ook kunst die is gewijd aan de Griekse god van vulkanen en smeedkunst.

De tempel staat in de Romeinse Agora en is zichtbaar vanaf de Akropolis; het glanzende witte marmer zie je uit de bomen steken. Voor de Tempel van Hephaistos geldt een lage entreeprijs en de locatie is dagelijks tot halverwege de middag geopend. Vanaf het metrostation Thiseio loop je er in vijf minuten naartoe en er stoppen ook lokale bussen in de buurt.


Tempel van Hephaistos Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Tempel van Hephaistos

Alle 4.458 accommodaties in de buurt van Tempel van Hephaistos weergeven
The Pinnacle Athens € 74
The Pinnacle Athens

The Pinnacle Athens

75 Eolou & Evripidou, Athene
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Centrale markt van Athene, Syntagma-plein en Vlooienmarkt van Monastiraki. Ook Omonioa (Eendrachtsplein) en Agora van Athene liggen op een kwartiertje wandelen. Station Monastiraki ligt op 6 minuten wandelen en naar Station Panepistimio is het 7 minuten wandelen.

  Electra Palace Athens € 163
  Electra Palace Athens

  Electra Palace Athens

  18 - 20 N Nikodimou Street, Athene, Attiki
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 5 minuten wandelen van Adrianou Straat en Syntagma-plein. Ook Acropolis en Helleense parlement liggen op 10 minuten wandelen. Station Syntagma ligt op 7 minuten wandelen en naar Station Akropoli is het 8 minuten wandelen.

   Melia Athens € 119
   Melia Athens

   Melia Athens

   Chalkokondyli 14 and 28th October Av., Athene, Attiki
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen Omonioa (Eendrachtsplein), Stadhuis van Athene en Nationaal Theater van Griekenland. Ook Nationaal Archeologisch Museum van Athene en Hellenic Motor Museum liggen op 10 minuten wandelen. Station Omonoia ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Panepistimio is het 10 minuten wandelen.

    Hercules Residence € 142
    Hercules Residence

    Hercules Residence

    20 Mirmidonon, Petralona, Athene
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in Stadscentrum, op 15 minuten wandelen van Technopolis en Vlooienmarkt van Monastiraki. Ook Agora van Athene en Acropolis liggen op 2 km afstand. Station Kerameikos ligt op 7 minuten wandelen en naar Station Thissio is het 11 minuten wandelen.

     Fresh Hotel € 131
     Fresh Hotel

     Fresh Hotel

     26 Sophokleous Street, Athene, Attiki
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Stadscentrum, op 15 minuten wandelen van Vlooienmarkt van Monastiraki, Agora van Athene en Syntagma-plein. Ook Parthenon en Acropolis liggen op 2 km afstand. Station Omonoia ligt op 5 minuten wandelen en naar Station Panepistimio is het 7 minuten wandelen.

      The Athens Green Suites € 89
      The Athens Green Suites

      The Athens Green Suites

      5 Klitiou Street, Athene
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Syntagma-plein en Vlooienmarkt van Monastiraki. Ook Agora van Athene en Tempel van de Olympische Zeus liggen op 15 minuten wandelen. Station Monastiraki ligt op 5 minuten wandelen en naar Station Panepistimio is het 7 minuten wandelen.

       Wyndham Grand Athens € 128
       Wyndham Grand Athens

       Wyndham Grand Athens

       2, Megalou Alexandrou St., Athene
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Athene ligt in de historische wijk, op 15 minuten wandelen van Omonioa (Eendrachtsplein) en Vlooienmarkt van Monastiraki. Ook Syntagma-plein en Agora van Athene liggen op 2 km afstand. Station Metaxourgio ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Omonoia is het 8 minuten wandelen.

        Electra Metropolis Athens € 144
        Electra Metropolis Athens

        Electra Metropolis Athens

        15 Mitropoleos Street, Athene, Attiki
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Ermou Street en Syntagma-plein. Ook Helleense parlement en Tempel van de Olympische Zeus liggen op 10 minuten wandelen. Station Syntagma ligt op 5 minuten wandelen en naar Station Monastiraki is het 7 minuten wandelen.