Griekenland

Reisgids
Griekenland
Maak kennis met de wortels van de westerse beschaving, verken eilanden in de Middellandse Zee en geniet van de zon in dit oude land in Zuidoost-Europa.

Nergens ter wereld kun je de klassieke beschaving zo ervaren als in Griekenland. De oude tempels zien er bijvoorbeeld uit alsof ze pas net zijn gebouwd. Ook de duizenden kilometers lange Middellandse Zeekust en honderden prachtige eilanden maken Griekenland tot een van de populairste bestemmingen van Europa.

Bezichtig Athene om net als de miljoenen andere toeristen die de stad elk jaar bezoeken, enkele van de beroemdste gebouwen uit de klassieke oudheid te bewonderen. De opvallendste bezienswaardigheid van de stad is de Akropolis, een complex uit circa 500 voor Christus vanaf een rotsheuvel boven de stad uittorent. Bewonder het Parthenon, een Griekse tempel met marmeren pilaren aan alle vier de zijden. In heel Griekenland zijn archeologische locaties te bezichtigen. Bezoek bijvoorbeeld de ruïnes van Delphi bij de Parnassusberg, ten noorden van Athene.

De kust van het vasteland van Griekenland is lang en mooi, maar de beste plek om van de zee te genieten is op een van de eilanden. Bezoek aan het pittoreske kustdorp Firá op het eiland Santorini. De blauwe koepeldaken en witte muren van de huizen aan de rand van een steile klif maken Firá tot een van de schilderachtigste dorpen ter wereld. Wanneer je het eiland verder verkent, zie je dat het eigenlijk de kegel van een actieve vulkaan is.

Met zijn 300 meter hoge kliffen is Santorini geen standaard strandeiland. Een van de beste stranden van Griekenland vind je op het resorteiland Mykonos.

Bij Griekenland denk je aan de klassieke beschaving en de zee. Maar vergeet ook een van de mooiste bezienswaardigheden van het land niet: de kloosters van Meteora. Deze kloosters in het centrale gebergte van Griekenland werden ter bescherming tegen invallers boven op hoge rotspilaren gebouwd. Beklim de in de pilaren uitgehouwen trappen en laat vanaf de hoge uitzichtpunten op de rotsen je oog glijden over de rotsachtige omgeving.

Vlieg naar Griekenland via de internationale luchthaven van Athene. Per boot of vliegtuig kun je vanaf het vasteland naar elk van de honderden omliggende eilanden reizen.

Populaire steden in Griekenland

Akropolis bevat een ruïne, historische architectuur en nachtleven
Athene
Staat bekend om Museums, Historisch en Cafés
Deze adembenemende, witte en heuvelachtige wereldstad biedt prachtige uitzichten op de bergen en de zee en staat bol van geschiedenis en cultuur.

Redenen voor een bezoekje

 • Acropolis
 • Syntagma-plein
 • Parthenon
Pefkos-strand inclusief een strand
Rhodos
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Historisch en Gezinsvriendelijk
Overblijfselen van antieke beschavingen zijn op elke straathoek te vinden in de gelijknamige stad op het spectaculaire Griekse eiland Rhodos. Hier sluiten het moderne leven en het verleden naadloos op elkaar aan.

Redenen voor een bezoekje

 • Tsambika-strand
 • Strand van Lindos
 • Pefkos-strand
Strand van Paleokastritsa toont algemene kustgezichten
Corfu
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Zee en Eilanden
Bezoek het Griekse eiland Corfu, met kilometers aan schilderachtige stranden en platteland, mooie dorpen, traditionele tavernes en Byzantijnse architectuur.

Redenen voor een bezoekje

 • Haven van Corfu
 • Achilleion
 • Arillas-strand
Mykonos toont een kuststadje en een strand
Mykonos
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Eilanden en Poolbars

Redenen voor een bezoekje

 • Paradijsstrand
 • Windmolens van Mykonos
 • Strand van Bophut
Thessaloniki
Thessaloniki
Staat bekend om Zee, Historisch en Cafés
Aan de oevers van de Thermaikos-baai ligt de tweede grootste stad van Griekenland, met historische gebouwen, een traditionele keuken, strandresorts en een bruisend nachtleven.

Redenen voor een bezoekje

 • Aristoteles-plein
 • Witte Toren van Thessaloniki
 • Winkelgebied Tsimiski

Griekenland

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: