Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Oudestadsplein (Staroměstské Náměstí)

Dit plein met een geschiedenis van meer dan duizend jaar is altijd een belangrijke en populaire plek geweest voor de inwoners van Praag.

Het Oudestadsplein (Staroměstské Náměstí) was ooit het bloeiende stadscentrum van Praag. Vandaag is het er nog even druk en vind je er talrijke belangrijke bezienswaardigheden. Het plein is het ideale beginpunt voor je bezoek aan Praag. Je krijgt hier een goed zicht op de rijke geschiedenis van de stad, je kunt hier plattegronden en toeristische informatiegidsen kopen en genieten van een koffie in een van de vele eetgelegenheden.

Snuif de authentieke sfeer van Centraal-Europa op terwijl je langs de pastelkleurige gevels van de winkels en restaurants op dit plein wandelt. Dit levendige plein loopt altijd vol van straatartiesten, kunstenaars en gidsen.

Ga naar het midden van het plein of beklim een van de torens met uitzicht en bewonder de verschillende bouwstijlen op het Oudestadsplein. De populairste trekpleisters hier zijn de gotische Týnkerk, de barokke Sint-Nicolaaskerk en het middeleeuwse astronomische uurwerk op het Oudestadsraadhuis. Zorg dat je op het uur bij het Oudestadsraadhuis bent om te genieten van de prachtige show die de figuren van het astronomische uurwerk opvoeren.

Ook de gepolijste kasseien van het plein hebben de tand des tijds goed doorstaan. Zoek naar de 27 witte kruisen in de bestrating die de slachtoffers van de Slag op de Witte Berg herdenken.

Bewonder het bronzen standbeeld van Johannes Hus en leer alles over deze lokale preker die door de paus werd geëxcommuniceerd en vervolgens in 1415 op de brandstapel werd gedood. Zijn boodschap is ook vandaag nog actueel: 'heb elkander lief en wens aan iedereen de waarheid toe'. Na zijn dood kwamen de protestantse hussieten in opstand en hierna volgde zelfs een reeks oorlogen, gekend als de Hussitische Oorlogen.

Op het Oudestadsplein wordt regelmatig een markt gehouden waar je onder andere souvenirs en lokale producten kunt kopen. De bekendste markten zijn de kerstmarkt en de paasmarkt die elk drie weken lang duren.

Het Oudestadsplein is centraal gelegen en is vlot bereikbaar met de tram, de metro of te voet vanaf de meeste andere historische bezienswaardigheden in Praag. Het kan hier zeer druk zijn, dus kijk goed uit voor zakkenrollers die vaak gebruikmaken van de drukte om hun slag te slaan.


Oude Stadsplein Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Oude Stadsplein

Alle 2.646 accommodaties in de buurt van Oude Stadsplein weergeven
Grandium Hotel Prague € 45
Grandium Hotel Prague

Grandium Hotel Prague

Politickych veznu 913/12, Praag
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Muchamuseum, Wenceslausplein en Jindrisska-toren. Ook Museum van het Communisme en Oude Stadsplein liggen op 15 minuten wandelen. Muzeum Station ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Tramhalte Jindřišská is het 5 minuten wandelen.

  Hotel Salvator € 41
  Hotel Salvator

  Hotel Salvator

  Truhláská 10, Praag
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Winkelcentrum Palladium en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Kruittoren liggen op 10 minuten wandelen. Dlouhá třída Stop en Náměstí Republiky Stop liggen op 5 minuten wandelen.

   Hotel Černý Slon € 27
   Hotel Černý Slon

   Hotel Černý Slon

   Týnská 1, Praha 1, Praag
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Praag 1, vlak bij Huis bij de Stenen Klok, Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein. Ook Týnkerk en Staatstheater liggen op 5 minuten wandelen. Metrostation Staroměstská ligt op 5 minuten wandelen en naar Staroměstská Stop is het 6 minuten wandelen.

    Hotel U Prince € 47
    Hotel U Prince

    Hotel U Prince

    Staromestske namesti 460/29, Praag
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Praag 1, vlak bij Koninklijke Route, Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein. Ook Týnkerk en Staatstheater liggen op 5 minuten wandelen. Metrostation Staroměstská ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Staroměstská Stop is het 6 minuten wandelen.

     The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World € 187
     The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

     The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

     Hybernska 12, Praag
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, op 5 minuten wandelen van Hybernia-theater, Kruittoren en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op 10 minuten wandelen. Overstaphalte Masarykovo Nádraží en Prague-Masarykovo Station liggen op 2 minuten wandelen.

      Hilton Prague € 77
      Hilton Prague

      Hilton Prague

      Pobrezni 1, Praag
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Praag 8, op 15 minuten wandelen van Muziektheater Karlin en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op 2 km afstand. Florenc Stop en Florenc Station liggen op 5 minuten wandelen.

       Grandior Hotel Prague € 47
       Grandior Hotel Prague

       Grandior Hotel Prague

       Na Porici 42, Praag
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen Winkelcentrum Palladium, Hal van het gemeentehuis en Kruittoren. Ook Muchamuseum en Oude Stadsplein liggen op 2 km afstand. Bílá labuť Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Florenc Station is het 5 minuten wandelen.

        Art Deco Imperial Hotel € 50
        Art Deco Imperial Hotel

        Art Deco Imperial Hotel

        Na Porici 15, Praag
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Koninklijke Route en Hal van het gemeentehuis. Ook Kruittoren en Winkelcentrum Palladium liggen op 10 minuten wandelen. Overstaphalte Masarykovo Nádraží en Náměstí Republiky Stop liggen op 5 minuten wandelen.