Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Kunstberg

Beklim de Kunstberg voor een prachtig uitzicht voordat je een aantal van de beroemdste culturele attracties van de stad bezoekt.

Tien van de grootste galerieën en museums van Brussel maken de Kunstberg tot bruisend cultureel centrum. Wandel rond in de buurt en kies voor een van de grotere tentoonstellingen. Of bezoek een van de kleinere, onafhankelijke galerieën van de buurt.

Eind 19e eeuw kwam Koning Leopold II met het idee voor deze innovatieve kunstbuurt. Het duurde echter ruim 50 jaar voordat deze gerealiseerd werd. De Kunstberg ligt op een helling tussen het Koninklijk Paleis van Brussel en de Grote Markt, en wordt tegenwoordig gezien als het museumkwartier van de stad.

Voor invloedrijke schilderijen kun je terecht bij het Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, ofwel KMSKB. Bij de nationale archieven van België kom je meer over de geschiedenis van de regio te weten. Je kunt bij CINEMATEK terecht voor meer informatie over het historisch filmerfgoed van België. 

Vroeger woonden mensen hier dicht op elkaar, maar dit veranderde na de opdracht van de koning om een aantal huizen en gebouwen te slopen om ruimte te maken voor de Kunstberg. Een aantal oude huizen zijn daarnaast vervangen door moderne architectonische gebouwen en grote open delen.

Alleen al de tuinen en open ruimte rondom de museums zijn een bezoek waard. Heb je het niet zo op kunst? Geen probleem. Kunstliefhebber of niet, je zult je zeker vermaken tijdens een bezoek aan de Kunstberg. De heuvel biedt een overweldigend uitzicht over de stad. Als je trek eenmaal hebt gekregen kun je daarnaast voor een picknick terecht in de tuinen van de Kunstberg.

De Kunstberg ligt in het centrum van Brussel en is een openbaar gedeelte. Vanuit heel wat hotels in het centrum kun je het te voet bereiken. Er is nabij het Koninklijk Paleis van Brussel parkeergelegenheid beschikbaar. Daarnaast is de wijk goed bereikbaar dankzij het efficiënte openbaar vervoer in de stad.


Kunstberg Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Kunstberg

Alle 1.463 accommodaties in de buurt van Kunstberg weergeven
Warwick Brussels € 88
Warwick Brussels

Warwick Brussels

Rue Duquesnoy 5-7, Brussel
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Brussel ligt in de historische wijk, vlak bij Moof-museum en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Ook La Grand Place en Manneken Pis liggen op 5 minuten wandelen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Station Bourse-Beurs is het 7 minuten wandelen.

  Best Hotel € 35
  Best Hotel

  Best Hotel

    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Benedenstad, vlak bij Sint-Gorikshallen en Broussaille. Ook Beurs van Brussel en Manneken Pis liggen op 5 minuten wandelen. Station Anneessens en Station Bourse-Beurs liggen op 5 minuten wandelen.

   NH Collection Brussels Grand Sablon € 92
   NH Collection Brussels Grand Sablon

   NH Collection Brussels Grand Sablon

   Rue Bodenbroek 2/4, Brussel
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Bovenstad, vlak bij Kerk van Onze-Lieve-Vrouw ten Zavel en Grote Zavel. Ook Koninklijk museum voor Schone Kunsten van België en Manneken Pis liggen op 10 minuten wandelen. Petit Sablon Tram Stop en Royale Tram Stop liggen op 5 minuten wandelen.

    Rocco Forte Hotel Amigo € 279
    Rocco Forte Hotel Amigo

    Rocco Forte Hotel Amigo

    Rue de L'Amigo 1-3, Brussel
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Benedenstad, vlak bij Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville), La Grand Place en Manneken Pis. Ook Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en Kunstberg liggen op 10 minuten wandelen. Station Bourse-Beurs ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Anneessens is het 6 minuten wandelen.

     The Dominican
     The Dominican

     The Dominican

     Rue Leopold 9, Brussel
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Benedenstad, op 5 minuten wandelen van Rue Neuve, La Grand Place en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Ook Manneken Pis en Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville) liggen op 10 minuten wandelen. Station De Brouckere ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Bourse-Beurs is het 7 minuten wandelen.

      Safestay Brussels
      Safestay Brussels

      Safestay Brussels

      Rue Grétry, 53, Brussel
        
       2.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Benedenstad, op 5 minuten wandelen van Jeanneke Pis, La Grand Place en Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville). Ook Manneken Pis en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen liggen op 10 minuten wandelen. Station De Brouckere en Station Bourse-Beurs liggen op 5 minuten wandelen.

       Brussels Marriott Hotel Grand Place € 107
       Brussels Marriott Hotel Grand Place

       Brussels Marriott Hotel Grand Place

       Rue Auguste Orts 3-7 / Grand Place, Brussel
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Benedenstad, op 5 minuten wandelen van Beurs van Brussel, La Grand Place en Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville). Ook Manneken Pis en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen liggen op 10 minuten wandelen. Station Bourse-Beurs ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Anneessens is het 5 minuten wandelen.

        NH Brussels Grand Place Arenberg € 71
        NH Brussels Grand Place Arenberg

        NH Brussels Grand Place Arenberg

        15 Rue D Assaut, Brussel
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Benedenstad, op 5 minuten wandelen van Sint-Michielskathedraal en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Ook La Grand Place en Manneken Pis liggen op 10 minuten wandelen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Station De Brouckere is het 6 minuten wandelen.