Devon

Engeland
Kathedraal van Exeter inclusief historische architectuur en een kerk of kathedraal

Met prachtige lappendekens van landbouwgrond en onheilspellende veengronden, knusse vissersdorpjes en goudgele zandstranden is het graafschap Devon ook een populair vakantieoord onder de Britten zelf.

Devon heeft enkele van de mooiste landschappen in Engeland. Ga surfen of kajakken aan het strand of maak een fijne strandwandeling. Proef lokale wijnen, bezoek bijzondere galerieën of trek op een pony over de veengronden.

Het aan de zuidkust gelegen Exeter is de onofficiële hoofdstad van Devon. Deze stad vormt een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de regio en heeft een schitterende gotische kathedraal, die uitkijkt over de middeleeuwse en Georgiaanse gebouwen van de stad. Neem een kijkje in de verfijnde restaurants en winkels of maak een fietstochtje langs het levendige gebied bij de kade.

Plymouth is de grootste stad van het graafschap en ligt net als Exeter aan de zuidkust. Ga zitten in een café aan de weelderig groene kaap Plymouth Hoe en geniet van het mooie uitzicht op de baai. Voor hippe bars en galerieën moet je in de historische wijk Barbican zijn. Dit is de plek waar in 1620 de Pilgrims met hun Mayflower wegvoeren naar de Nieuwe Wereld.

Bezoek Torquay in het gebied dat ook wel de Engelse Rivièra wordt genoemd, vanwege de helderblauwe wateren en palmbomen. Torquay is het belangrijkste resortgebied van Devon en ook de geboorteplaats van Agatha Christie. Het Torquay Museum heeft een speciale expositie gewijd aan deze detectiveschrijfster met onder andere foto's en handgeschreven aantekeningen.

Begeef je naar de noordkust van Devon om een bezoek te brengen aan Lynton en Lynmouth, waar de schilderachtige landschappen al eeuwenlang kunstenaars en schrijvers aantrekken. Maak een ritje met de Cliff Railway die tussen de twee plaatsen loopt. Deze bijzondere Victoriaanse trein heeft een wateraandrijvingssysteem en rijdt al sinds 1890 langs de kliffen omhoog en omlaag.

Je kunt Devon niet verlaten zonder een bezoekt te hebben gebracht aan het Dartmoor National Park. Wandel naar afgelegen meren of vaar in een kajak over wilde wateren door dit grauwe, maar toch aantrekkelijke landschap.

Vanaf half juli tot half september is het hoogseizoen in Devon. Als je de drukte wilt vermijden, kun je beter buiten deze periode gaan. Exeter International Airport heeft verbindingen met veel luchthavens in het Verenigd Koninkrijk en enkele internationale luchthavens. Vanuit de meeste grote steden kun je per trein of bus naar Devon reizen.

Populaire steden in Devon

Kathedraal van Exeter inclusief historische architectuur en een kerk of kathedraal
Exeter
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Poolbars en Kathedralen
Middeleeuwse architectuur, galeries, culturele centrums, schilderachtige parken en een levendige oever maken Exeter tot een van de meest aantrekkelijke steden in het zuidwesten van Engeland.

Redenen voor een bezoekje

  • Kathedraal van Exeter
  • Powderham Castle
  • Exeter's Underground Passages
Plymouth inclusief een kuststadje en historische architectuur
Plymouth
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Zee en Jachthavens
Ontdek de cultuurveranderingen die deze stad aan het water heeft ondergaan, met een centrum dat in de Tweede Wereldoorlog is beschadigd en waar tegenwoordig modieuze restaurants en maritieme bezienswaardigheden te vinden zijn.

Redenen voor een bezoekje

  • National Marine Aquarium
  • Royal William Yard
  • Plymouth Gin Distillery
Torquay toont een kuststadje, een jachthaven en nachtleven
Torquay
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Zee en Poolbars

Redenen voor een bezoekje

  • Babbacombe Beach
  • Princess Theatre
  • Babbacombe Model Village and Gardens