Covid-19 reisgids

Hulpmiddelen die je helpen slim en veilig te reizen

Of je nu op reis gaat of gewoon de opties wilt verkennen voor toekomstige reizen, er is veel meer om te overwegen voordat je vertrekt. Net als jij houden wij ook van reizen, en we gaan ook weer reizen. Wanneer de tijd daar is, helpen we je in elk stadium slim en veilig te reizen.

Internationale reisbeperkingen

Meer informatie over wereldwijde beperkingen voor internationale reizen. Meer lezen

Je reservering wijzigen of annuleren

Ben je genoodzaakt je reisplannen te wijzigen of te annuleren? We zijn hier om je te helpen. Meer lezen

Wat je tijdens je verblijf kunt verwachten

Hotels, vakantiewoningen en andere accommodaties verbeteren hun routinematige schoonmaakprocedures. Meer lezen

Richtlijnen voor landen, merken en hygiëne

Meer informatie over land-, associatie- en merkspecifieke hygiënerichtlijnen voor accommodaties. Meer lezen

Slim reizen

Gebruik deze checklist om er zeker van te zijn dat je aan de hoofdzaken hebt gedacht. Meer lezen

Flexibiliteit is belangrijk

We hebben het gemakkelijker voor je gemaakt om reisopties te vinden met gratis annulering en zonder wijzigingstoeslagen. Meer lezen

Wat je kunt verwachten wanneer je je auto ophaalt

Veel autoverhuurbedrijven hebben technieken met meerdere stappen geïntroduceerd voor het schoonmaken van voertuigen na iedere verhuur. Meer lezen

Wat je kunt verwachten op de luchthaven

Luchthavens over de hele wereld implementeren nieuwe maatregelen en processen. Meer lezen

Wat wordt gedekt door je polis?

Lees hier hoe een reisverzekering je kan helpen. Meer lezen

Veilig reizen

We hebben richtlijnen samengesteld die je helpen geïnformeerde keuzes te maken wanneer je reist. Meer lezen

Je terugbetaling volgen

Gezien de grote hoeveelheid annuleringen zijn sommige terugbetalingen vertraagd. Meer lezen

Wat je tijdens je activiteit kunt verwachten

Kom erachter welke gezondheids- en veiligheidsmaatregelen je mogelijk tegenkomt bij een evenement, activiteit of bezienswaardigheid. Meer lezen

Wat je tijdens je vlucht kunt verwachten

Van grondigere schoonmaakbeurten tot ontsmetten tussen vluchten: veel airlines verbeteren hun schoonmaakprotocollen. Meer lezen

Veelgestelde vragen

Ik heb al een reis geboekt. Kan ik annuleren of wijzigen vanwege Covid-19?

Ja. De beste plaats om te beginnen is je online reisplan. Controleer het annuleringsbeleid dat van toepassing is op je reservering. Een groot aantal reserveringen komt al in aanmerking voor gratis annulering of wijzigingsopties zonder toeslagen. Meld je aan op je account en controleer je reisplan. Als je geen account hebt, kun je het reisplan of het bevestigingsnummer gebruiken in de e-mail die je hebt ontvangen toen je de reis boekte. Wanneer je een pakketreis hebt geboekt, dien je de accommodatie en de vlucht afzonderlijk te annuleren.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor een terugbetaling?

Veel van onze reispartners blijven hun beleidsregels herzien en updaten. Controleer je online reisplan voor het annuleringsbeleid dat van toepassing is op je reservering. Als de reservering niet in aanmerking komt voor gratis annulering, kun je nog steeds annuleren maar is het standaard annuleringsbeleid van toepassing.

Kom ik nog steeds in aanmerking voor een terugbetaling als ik een ticket heb geboekt waarbij terugbetaling niet mogelijk is?

Het beleid varieert per airline. Veel airlines bieden airlinetegoeden aan en zien af van de annulerings- en wijzigingstoeslagen voor reizen die zijn beïnvloed door Covid-19. Controleer je online reisplan of de website van de airline voor het meest recente beleid dat van invloed is op je vlucht.

Wanneer krijg ik mijn terugbetaling?

Door de grote hoeveelheid annuleringen kunnen er vertragingen optreden bij het verwerken van terugbetalingen. Onze excuses voor het ongemak. We stellen je geduld op prijs. De tijdlijnen variëren, afhankelijk van het type reservering.

  • Voor accommodaties, huurauto's en activiteiten: het kan tot 30 dagen duren voordat je de terugbetaling ontvangt. Als de toeslag door het hotel is aangerekend, bepalen zij hoelang het duurt om de terugbetaling te verwerken.
  • Voor vluchten: de meeste terugbetalingen vinden binnen 8 weken plaats. Afhankelijk van de airline kan het verwerken van sommige terugbetalingen echter langer duren.
  • Voor pakketboekingen: de afzonderlijke onderdelen van je pakket worden apart verwerkt. De verwerking van terugbetalingen voor accommodaties, huurauto's of activiteiten kan 30 dagen duren. De verwerking van terugbetalingen voor vluchten kan 8 weken of langer duren.

Wat als ik een reis heb geboekt en nog steeds wil reizen?

Controleer voordat je vertrekt welke voorschriften er mogelijk gelden op je bestemming. Controleer ook op updates voor de luchthavens waar je doorheen reist. We moedigen je tevens aan de meest recente updates te raadplegen van de Centra voor ziektepreventie en -bestrijding (CDC) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Gun jezelf extra tijd, zorg dat je je eigen persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) hebt, zoals mondmaskers en handreinigers, en neem voorzorgsmaatregelen, zoals het grondig en regelmatig wassen van je handen.

Wat als ik nog steeds op reis wil, ondanks Covid-19?

We raden aan dat je het advies van overheidsdiensten en ambtenaren van de volksgezondheid opvolgt om te helpen de verspreiding van Covid-19 af te remmen. De beslissing om te reizen is persoonlijk. Uiteindelijk is het aan jou om te bepalen wat het beste is voor jou en je familie.

Wat is de beste manier om vluchten te zoeken die een flexibel beleid hanteren voor wijzigingen of waarbij terugbetaling mogelijk is?

De meeste airlines bieden geen gratis annulering aan maar wel de optie om je vlucht te verzetten zonder wijzigingstoeslagen. Je betaalt dan alleen het verschil tussen de oorspronkelijke vlucht en de nieuwe vlucht die je selecteert. Wanneer je zoekt naar vluchten, zie je een filter voor Geen wijzigingstoeslagen bovenaan je zoekresultaten en in de lijst met filters aan de linkerkant.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond Covid-19?

Controleer de sites van de plaatselijke, staats-, regionale en nationale overheidsdiensten en internationale niet-gouvernementele sites. Betrouwbare informatiebronnen zijn: