Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Topactiviteiten per categorie

Wat te doen in Houston en omgeving

Zie alle 1 activiteiten in Houston en omgeving

Verschillende leuke activiteiten in de Texaanse stad Houston

De Amerikaanse stad Houston ligt in het zuidoosten van de staat Texas. De stad is vooral bekend vanwege het daar gevestigde Johnson Space Center. Vanuit dit gebouw bereidt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zijn bemande ruimtemissies voor en wordt contact gehouden met astronauten in de ruimte. Ook op artistiek gebied zijn er tal van bijzondere dingen om te doen in Houston. Zo heeft het Houston Museum of Fine Arts een uitgebreide collectie aan kunstwerken van over de hele wereld en is het zogenaamde Beer Can House verworden tot een heus stukje moderne kunst.

Een tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Houston

Na aankomst van je vlucht naar Houston en omgeving kun je je vakantie beginnen met een tocht langs de bekendste bezienswaardigheden. Letterlijk de grootste blikvanger in het centrum is de JPMorgan Chase Tower die met zijn meer dan 300 meter het hoogste gebouw van de staat Texas is. Een ander in het oog springend bouwwerk is het noordelijker gelegen Beer Can House. De artistieke bewoner van dit huis heeft zowel de buiten- als de binnenmuren bekleed met in totaal meer dan 50.000 bierblikjes. In het Houston Arboretum and Nature Center kun je even heerlijk ontsnappen aan de drukte van de stad. Meer dan 8 kilometer aan wandelpaden voeren je in dit park langs bossen en typisch Texaans moerasgebied. In het park liggen tevens enkele fraai aangelegde tuinen.

Een selectie van leuke activiteiten in Houston

In Houston zijn ook genoeg mogelijkheden voor een leuk dagje uit. Ga bijvoorbeeld een dagje ouderwets pret maken in attractiepark Kemah Boardwalk. In dit park aan het water staan 15 attracties uit grootmoeders tijd waaronder twee reuzenraden en een houten achtbaan. Een leuke alternatieve excursie in Houston is een bezoek aan dierenpark Houston Zoo. Dit park huisvest meer dan 900 diersoorten en is vanuit je hotel in Houston en omgeving in het centrum goed bereikbaar. In Houston Zoo zie je gorilla's en giraffes in een nagebouwd Afrikaans oerwoud aquaria met dieren uit verschillende wereldzeeën en volières met kleurrijke vogels. Wie nog meer zeedieren wil zien

kan het Downtown Aquarium bezoeken. Naast aquaria met bijzondere vissen vind je hier ook een ondiepe poel waar gasten roggen kunnen aaien.

Boeiende musea in Houston

De uitspraak 'Houston we have a problem' zal veel mensen bekend in de oren klinken. De zin werd in de vorige eeuw veelvuldig gebruikt wanneer astronauten in de problemen kwamen. Het commandocentrum van de NASA bevindt zich namelijk in Houston. In het naastgelegen bezoekerscentrum Space Center Houston kun je een blik werpen op meer dan 400 objecten uit de ruimtevaart maar ook aan de hand van attracties meer leren over de ruimtevaart. Wanneer je geïnteresseerd bent in kunst kun je in het Houston Museum of Fine Arts een duik nemen in de wereldwijde kunstgeschiedenis. Je ziet er onder andere prehistorische beelden middeleeuwse olieverfschilderijen en surrealistische werken uit de vorige eeuw. Met de Houston CityPASS: 5 topmusea en -bezienswaardigheden kun je vijf van de meest kenmerkende bezienswaardigheden in Houston bezoeken.

Kaart