Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Geen toeslagen bij Expedia op bijna elke boeking die je wijzigt of annuleert.

Doorzoek meer dan 321.000 hotels en 400 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.


Vakantie in Valletta

Maak kennis de hoofdstad van het mediterrane eiland Malta. In deze middeleeuwse citadel zie je spectaculaire kerken, paleizen en religieuze kunstwerken. 

Het gefortificeerde, eeuwenoude Valletta is de hoofdstad van Malta en een van de kleinste hoofdsteden van Europa. De stad wordt aan drie zijden begrensd door de Middellandse Zee. Achter de eeuwenoude stadsmuren vind je een schat aan paleizen, kerken, forten, monumenten en musea. Bewonder kunstschatten, koepelkerken en historische versterkingen.

Loop door Republic Street, de autovrije hoofdstraat van Valletta, die de gehele hoofdstad doorkruist. Kijk rond in de winkels en ga even op een terras zitten voor een pastizzi, een populaire Maltese hartige snack.

De stad werd in 1566 gesticht door de Orde van Malta, een Christelijke ridderlijke orde. Bezichtig de oude gebouwen van Valletta en kom meer te weten over de geschiedenis. Breng een bezoek aan de zestiende-eeuwse St. John's Co-Cathedral, een van de populairste bezienswaardigheden van Valletta. Het interieur is een uitbundige pracht van kunst en architectuur in barokstijl, inclusief fresco's, vergulde bogen en zuilen. Bewonder het schilderij De onthoofding van Johannes de Doper van Caravaggio. Het werd in 1608 voltooid en is ondertekend door de schilder.

Bezoek het Grandmaster's Palace, de zetel van de president van Malta en het Maltese parlement. De zalen en gangen zijn opgeluisterd met wandtapijten, wapenschilden en harnassen. Kijk rond in het zestiende-eeuwse Fort St. Elmo, waarin ook het National War Museum is gevestigd.

Trek een paar uur uit voor de antieke voorwerpen in het National Museum of Archaeology en de schilderijen in het National Museum of Fine Arts. De collectie omvat kunst uit de vroege renaissance tot aan de moderne tijd.

Je kunt Valletta het beste te voet bezichtigen, aangezien alle belangrijke bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen. De stad ligt echter op een bergkam en sommige van de steile straten kunnen vermoeiend zijn. Je kunt er daarom ook voor kiezen een fiets of scooter te huren. Als je een auto wilt huren, dien je er rekening mee te houden dat er weinig plek is om te parkeren.

Verken bij je bezoek aan Valletta ook enkele van de andere fascinerende bezienswaardigheden van Malta. De winkels en restaurants van Sliema liggen aan de overkant van de baai en de Blue Grotto is met de auto of bus in minder dan een uur te bereiken.


Valletta Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Valletta

Alle 450 hotels in Valletta weergeven
135 €
Hotel Phoenicia Malta

Hotel Phoenicia Malta

The Mall, Valletta
4,4
/ 5, op basis van 807 beoordelingen
5.0 van 5.0

This Valletta hotel in the capital city is within 1 kilometer of St. John's Cathedral, Manoel Theatre, Grand Master's Palace, and other historical sites.

139 €
Palazzo Consiglia

Palazzo Consiglia

102, St.Ursula Street, Valletta
4,7
/ 5, op basis van 105 beoordelingen
4.5 van 5.0

Located in the heart of Valletta, this spa hotel is within a 5-minute walk of Lower Barrakka Gardens and Mediterranean Conference Centre. Fort St. Elmo is 0.4 mi (0.7 km) away.

103 €
La Falconeria Hotel

La Falconeria Hotel

62 Melita Street, Valletta
4,6
/ 5, op basis van 146 beoordelingen
4.5 van 5.0

Located in the heart of Valletta, this hotel is steps from National Museum of Fine Arts, St Francis Church, and National Museum of Archaeology. Fortifications Interpretation Centre and Hastings Gardens are also within 5 minutes.

70 €
Grand Harbour Hotel

Grand Harbour Hotel

47, Battery Street, Valletta
4,3
/ 5, op basis van 314 beoordelingen
2.5 van 5.0

Situated in Valletta, this hotel is within a 10-minute walk of St. Johns Co - Cathedral and Mediterranean Conference Centre. Fort St. Elmo is 0.6 mi (1 km) away.

108 €
SU29 Boutique Hotel

SU29 Boutique Hotel

29, St. Ursula Steps, Valletta
4,5
/ 5, op basis van 24 beoordelingen
5.0 van 5.0

Situated in Valletta, this hotel is steps from Malta Experience and Mediterranean Conference Centre. Fort St. Elmo is 0.4 mi (0.6 km) away.

75 €
Osborne

Osborne

50 South St, Valletta
3,9
/ 5, op basis van 401 beoordelingen
3.5 van 5.0

Located in the heart of Valletta, this hotel is within a 15-minute walk of National Museum of Fine Arts and Mediterranean Conference Centre. Fort St. Elmo is 0.9 mi (1.4 km) away.

64 €
Ajkla

Ajkla

8/9, Eagle Street, Valletta
3,5
/ 5, op basis van 4 beoordelingen
3.0 van 5.0

Situated in Valletta, this apartment is within a 10-minute walk of Manoel Theatre and Mediterranean Conference Centre. Fort St. Elmo is 0.5 mi (0.8 km) away.

122 €
The Saint John

The Saint John

176, Merchant Street, Valletta
4,4
/ 5, op basis van 16 beoordelingen
4.5 van 5.0

Situated in Valletta, this hotel is within a 5-minute walk of St George Square and Mediterranean Conference Centre. Fort St. Elmo is 0.4 mi (0.6 km) away.

Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Valletta

Topdeals op vluchten naar Valletta

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.